Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Namų kinas/Bluray/Belaidės sistemos/Duomenų saugyklos/Media serveriai  (Skaityta 21818 kartus)

Neprisijungęs Biesas

• Įrašai: 4369
    • Žiūrėti profilį
Pritariu stam , kad br grotuva galima pirkti tik kaip funkcijine dali visos namu kino sistemeles all in one tipo. Tokios sistemeles garsas tikrai kelioloka kartu bus patrauklesnis nei plansetinio teliko garsiakalbiuku. Na o jei kalbant apie mano pasirinkima tai pas mane taip ir stovi - radiotechnikos s50 koloneles resiveris katras pajegus uzdegti perkrovos lempukes kolonkem ir dar trys sony papildomos kolonkes. Visa tai labqi nebrangu ir i 1000 litu telpa netgi su pirkinio aplaistymo islaidom, o kaifas klausantis visko yra nerealus.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 06, 11:55:11 sukūrė Biesas »

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
Pritariu stam , kad br grotuva galima pirkti tik kaip funkcijine dali visos namu kino sistemeles all in one tipo. Tokios sistemeles garsas tikrai kelioloka kartu bus patrauklesnis nei plansetinio teliko garsiakalbiuku. Na o jei kalbant apie mano pasirinkima tai pas mane taip ir stovi - radiotechnikos s50 resiveris katras pajegus uzdegti perkrovos lempukes kolonkem ir dar trys sony papildomos kolonkes. Visa tai labqi nebrangu ir i 1000 litu telpa netgi su pirkinio aplaistymo islaidom, o kaifas klausantis visko yra nerealus.
matai, pas mane dar iškilo toks klausimas kaip estetinė viso to išvaizda ir kategoriškai buvo atmestas variantas pirkti kažką, kas netiks prie interjero (n) (Čia ne aš atmečiau :-]) Suprantu, kad taviškė sistema gros daug geriau, bet mums dabar užteks ir mano, plius ateityje tikrai galvojame ją upgrade'inti (+)

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6071
    • Žiūrėti profilį
ne pirmas jau postas, kurio nesupranti.
Aš nusipirkau namų kino sistemą, dėl finansinių išteklių išsekimo. Už savo sumą ji groja puikiai. Jei turėčiau dabar daugiau pinigėlių, tikrai nepirkčiau namų kino sistemos, pirkčiau atskirai kolonėles, grotuvą, stiprintuvą, kad išgauti ne tik vaizdo, bet ir garso gerą kokybę. Ar dabar nors šiek tiek aiškiau, ar dar kaip nors rašyti kitaip ? :V
prašom nesinervuot, o parodyt kur šitoj temoj išvis ėjo kalba apie pinigus. Niekas tavo pasirinkimo neeskaluoja ir net nenoriu domėtis kodėl nusipirkai šitą, o ne kitą - gal gavai dovanų, o gal labai patiko, o gal kitos priežastys - man nesvarbu. Brutas kalbėjo apie
bet nesinori visiskai buko garso..
pasiūliau neinvestuot į tokias garso sistemas kaip tu, o pagalvot apie normalų resyverį su normaliom kolonkėm, tai čia aš nesuprantu kas rašoma ar kas?
Jei kalbant apie komplektą, tai tikiuosi su 5,1 (denon avr-3805 resyveris, kolonkės, subas) tilpt į 2-3klt. 
P.S. prie buto ir baldų dizaino irgi derinu.
P.P.S. savo nuomonės neperšu ir gerklės dėl to kąst neketinu. Netinka, move along, pilna alternatyvų visiems skoniams ir pageidavimams.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Lapkričio 06, 11:58:53 sukūrė mega »

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
matai, pas mane dar iškilo toks klausimas kaip estetinė viso to išvaizda ir kategoriškai buvo atmestas variantas pirkti kažką, kas netiks prie interjero (n) (Čia ne aš atmečiau :-]) Suprantu, kad taviškė sistema gros daug geriau, bet mums dabar užteks ir mano, plius ateityje tikrai galvojame ją upgrade'inti (+)

suprantu tave visiskai. del dizaino klausimo as irgi pro namu duris ciut iejau su tom s50 kolonkem po pazastim :D zodziu cia jautri tema :D nes tie namu dizaineriai (katras daznas is musu turi) i klausima kokia tau gera masina ? atsako - raudona :) :)

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
tai va , tesiant toliau :D kai buvo isperestas dizaino klausimas S50 naudai ir as jau galvojau apie apsoliucia teisybes ir gerio pergale pasaulyje, paaiskejo, kad dar yra toks dalykas apie katra irgi reikai diskutuoti - tai teliko/ kolonkiu / sofos isdestymas patalpoje. Man jis pasirode ant tiek elementarus ir savaime suprantamas, kad nieko cia net neitariau.... po kol.... po kol savo zodzio netare namu vyriausiasis dizaineris :D na bet vienaip ar kitaip pavyko pasiekti puikiu rezultatu tiek su dizainu, tiek su sistemos isdestymu. dabar dziaugiuosi ir sistema ir namu dizaineriu :D (nes gailetis negalima :D :D (kaip tam anegdote, jei pagavot kampa :D ))

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
mega, jei žmogus pirko teliką už 1400Lt, tikrai manai, kad leis 2-3k Lt garso sistemai?? Kaip supratau iš bruto kalbų, jis galvoja apie maždaug 1k Lt (būtent tokią sumą jis parašė, kad priimtina), jei už tokią kainą išeina gera sistema, laukiu pasiūlymo ir atlekiu pirkti savaitgalį ;)

P.S. Visiškai bukas garsas yra telikuose, mano namų kino sistema groja tikrai ŽENKLIAI gražiau, o tu net neklausęs gali teigti ar apsimoka į ją investuoti, ar ne :-] Sakyčiau tamsta burtininkas, ne kitaip (y)
Už 1000Lt galima rasti tokį komplektą kaip Bieso, bet tikrai dažname bute/name jo nepalaimins moteriškoji šeimos dalis vien dėl dizaino :) Už 2-3k Lt jau galima pirkti sistemą rimtesnę ir tikrai neapsimoka pirkti komplekto, kurį siūlo tie patys, kaip ir televizorių gamintojai (-)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
P.P.S. Ar yra tokių sistemų belaidžių? :) Namų kino sistemos siūlomos (+)

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Prasideda vadinimai burtininkais ir kt. Vnž, aišku.

Kolega parduoda Yamaha receiverį su Jamo 5.1 kolonkėm ir subu, 1,8 be derybų.
O belaidė sistema vis tiek nebus belaidė, nes elektrą jai reikės duot.

O mano pavyzdžio čia nekišk, teliko už pusantro neieškau, irrelevant argument.

Neprisijungęs Brutas

• Įrašai: 8627
    • Žiūrėti profilį
neperkaskit ziaunu vienas kitam :D seip Tomas teisingai pastebi, tikrai nesinori ant sistemeles padeti daug "kilogramu" :) tikiuosi kazka aptureti iki 1k lt.. jei imanoma ir dar pigiau.. tik susimasciau, gal ir man tereikia tiesiog resyverio su kolonelem..

Neprisijungęs svolacius

• Įrašai: 1582
    • Žiūrėti profilį
va labai gera tema pradejot. kaiptik galvoju ka reikia daryti su aparatura namie. nereikalinga labai imantri aparatura. noretusi kasko gan normaliai grojancio.bet greiciausiai bus viskas klausoma is kompo mp3 kokybes. filmu neziuriu.tik tuos kur rodo per musu televizijas :). tai va ir galvoju ko man reikia.ar reikalinga man kokia tai 5.1 sistema ar but geriau ir paprasciau imti tiesiog stereo aparatura? turiu sioki toki stiprintuva. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/harman-kardon-avr-41/84041458-172-1964 .tai gal galetumete man patarti ka imti atsizvelgiant i mano kriterijus? ir derinant prie stiprintuvo. nes kiek zinau jis nera pats prasciausias ir nesinoretu prie jo jungti kasko prastesnio nei jis pats :D

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
Prasideda vadinimai burtininkais ir kt. Vnž, aišku.

Kolega parduoda Yamaha receiverį su Jamo 5.1 kolonkėm ir subu, 1,8 be derybų.
O belaidė sistema vis tiek nebus belaidė, nes elektrą jai reikės duot.

O mano pavyzdžio čia nekišk, teliko už pusantro neieškau, irrelevant argument.
na tai taip ir neatsakei kokia sistema išeitų už 1.000Lt :V Pats gi supranti, kad už 1.000Lt normali sistema neišeis, na nebent kažkoks neeilinis deal'as pasitaikys ;) Brutas gi dar kartą patvirtino, kad už panašią sumą galvojo pirkti.

Mega, viskas OK, aš suprantu, kad pirkti geriau gerą sistemą ir mokėti kelis tūkstančius, bet ne kiekvienas gali sau tai leisti

Brutai, mano nuomone ta suma, kuria įvertinamas mano įsigytas produktas tikrai atperka tai, ką jis duoda - garso kokybė normali, o lyginant su standartine teliko netgi labai super :)

Neprisijungęs broodas

• Įrašai: 1354
    • Žiūrėti profilį
Aš ir nepirkčiau visos sistemos nes permoki. O nerealus variantas yra čia Microlab HI-FI H-600 5.1 jei klausai labiau vokalo arba čia Edifier S750 5.1 jei mėsgti daugiau subo. Kaina nereali kaip už tokius daiktus (
~1 kilolitą)

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
sianakt sugalvojau kam gali buti is tikruju reikalingas tas melynasis grotuvas... o gi jeigu turi siuolaikine kamera ir nori saugotis savo video archyva. harde tirai visko nepriaugosi, bo vaizdo medziaga , ypac nespausta real hd vietos uzima jopimat. taigi va tokiai paskirciai tikrai reikalingas melynasis grotuvas. is patisties zinau, kad terabaitinio hardo uztenka nuotrauku archyvui (na kalba eina jeigu tavo fotikas na ne toks kur jau per akute ziuri fotografuodamas ir katro nuotrauka ne po 15 mb :D), kaskokiu dokumentu bakupui, muzikos archyvui na ir einamuju parsiustu filmu kompastavimui kurie paziurejus istrinami.

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
va labai gera tema pradejot. kaiptik galvoju ka reikia daryti su aparatura namie. nereikalinga labai imantri aparatura. noretusi kasko gan normaliai grojancio.bet greiciausiai bus viskas klausoma is kompo mp3 kokybes. filmu neziuriu.tik tuos kur rodo per musu televizijas :). tai va ir galvoju ko man reikia.ar reikalinga man kokia tai 5.1 sistema ar but geriau ir paprasciau imti tiesiog stereo aparatura? turiu sioki toki stiprintuva. http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/harman-kardon-avr-41/84041458-172-1964 .tai gal galetumete man patarti ka imti atsizvelgiant i mano kriterijus? ir derinant prie stiprintuvo. nes kiek zinau jis nera pats prasciausias ir nesinoretu prie jo jungti kasko prastesnio nei jis pats :D

mano nuomone jeigu nesiruosi atsisveikinti su savo turimu stiprintuvu tai tau nereikia koloneliu 5.1 sistemai. taip pat nereikai tau kolonkiu 5.1 ir del to, kad klausysies muzikos ir televizija.... taigi tavuoju atveju, jeigu namu dizaineris leidzia imk S50 (jei gyveni bute), arba S90 (jei gyveni name). skirtingas kolonkes siulau priklausomai nuo gyvenamos vietos del kaimynu. blokiniam name S90 tikrai nepakociosi...... o tylesniu rezimu vis del to s50 groja maloniau (bent jau man). taigi va ir pigu ir kokybiska netgi lyginant su siuolaikinem visokiom "graziom" kolonelem.

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
sianakt sugalvojau kam gali buti is tikruju reikalingas tas melynasis grotuvas... o gi jeigu turi siuolaikine kamera ir nori saugotis savo video archyva. harde tirai visko nepriaugosi, bo vaizdo medziaga , ypac nespausta real hd vietos uzima jopimat. taigi va tokiai paskirciai tikrai reikalingas melynasis grotuvas. is patisties zinau, kad terabaitinio hardo uztenka nuotrauku archyvui (na kalba eina jeigu tavo fotikas na ne toks kur jau per akute ziuri fotografuodamas ir katro nuotrauka ne po 15 mb :D), kaskokiu dokumentu bakupui, muzikos archyvui na ir einamuju parsiustu filmu kompastavimui kurie paziurejus istrinami.
mano kuklia nuomone, issikepsi du kompaktus ir spjausi i sita reikala, nebent begale kantrybes turi

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
mano kuklia nuomone, issikepsi du kompaktus ir spjausi i sita reikala, nebent begale kantrybes turi

na as nesidomejau kaip tie melynieji kepami ir kiek laiko tai uztrunka, bek koks gi skirtumas , kad ir visa para..... bo namie vistiek kompas visa para neisjungiamas.... na zodziu man tik toksai sove melynojo grotuvo pritaikymo b8das praktikoje. tiesa pasakius net nezinau kiek kainuoja kompui melynojo irasimo irenginys, kiek tas irasymas trunka ir kokios talpos tie melynieji diskai ir kur/ uz kiek  ju gaut tusciu galima. na bet kokiu atveju tvarkantis su siuolaikiniu nufilmuotu vaizdu DVD tiek talpumo atsvilgiu tiek kokybes atsvilgiu jau nebetenkina ypac atsizvelgiant i tai, kad vaizdas ziurimas per 50 coliu tv (kalbu apie savo konkretu atveji)

Neprisijungęs audicouper

• Įrašai: 4273
    • Žiūrėti profilį
mano nuomone jeigu nesiruosi atsisveikinti su savo turimu stiprintuvu tai tau nereikia koloneliu 5.1 sistemai. taip pat nereikai tau kolonkiu 5.1 ir del to, kad klausysies muzikos ir televizija.... taigi tavuoju atveju, jeigu namu dizaineris leidzia imk S50 (jei gyveni bute), arba S90 (jei gyveni name). skirtingas kolonkes siulau priklausomai nuo gyvenamos vietos del kaimynu. blokiniam name S90 tikrai nepakociosi...... o tylesniu rezimu vis del to s50 groja maloniau (bent jau man). taigi va ir pigu ir kokybiska netgi lyginant su siuolaikinem visokiom "graziom" kolonelem.
ištikro pritariu šiai nuomuonei. S90 jau laiko patikrintas reikalas, turiu SONY stieprą (ne pats nagliausias, bet per akis), jis turi 4 išėjimus po 50W ir 4 vnt S90F (bet 2ju nerandu kur pastatyti, tai naudoju, kolkas, tik 2vnt) ir tikrai pakanka garso ir žemo ir t.t. Kol gyvenau bute, tai nekartą teko sulaukti kaimynu, dabar gyvenu name, tai dažnai pasimėgauju didesniu garsu. Už tėliką teko pamokėti kiek daugiau nei 3k lt, taigi vaizdas yra, garsas irgi, tai kolkas nemanau kad kažka reiktu keisti namie, šioje srityje.

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
ištikro pritariu šiai nuomuonei. S90 jau laiko patikrintas reikalas, turiu SONY stieprą (ne pats nagliausias, bet per akis), jis turi 4 išėjimus po 50W ir 4 vnt S90F (bet 2ju nerandu kur pastatyti, tai naudoju, kolkas, tik 2vnt) ir tikrai pakanka garso ir žemo ir t.t. Kol gyvenau bute, tai nekartą teko sulaukti kaimynu, dabar gyvenu name, tai dažnai pasimėgauju didesniu garsu. Už tėliką teko pamokėti kiek daugiau nei 3k lt, taigi vaizdas yra, garsas irgi, tai kolkas nemanau kad kažka reiktu keisti namie, šioje srityje.
bet jei pakeistum S90 į šiuolaikines kolonėles, manau, kad persigalvotum apie tą "laiko patikrintą", ypač jei tavo S90 yra pvz B serijos arba pagamintos po 70-tųjų ir nieko su jom nedaryta.

Neprisijungęs audicouper

• Žiūrėti profilį
bet jei pakeistum S90 į šiuolaikines kolonėles, manau, kad persigalvotum apie tą "laiko patikrintą", ypač jei tavo S90 yra pvz B serijos arba pagamintos po 70-tųjų ir nieko su jom nedaryta.
esu aiškiai parašęs kad S90F, vienintės kurios patiko iš šiuolaikiškų, tai YAMAXA bet modelio nepamenu o visa kita neužkabino (mano žmona dirba elektro markt, tai tenka daug ka pabandyti) ;)

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
viena yra bandyti elektromarkto salėj, kita yra namuose. Šiaip, mano subjektyviu vertinimu, praktiškai bet kuris žinomo gamintojo modelis bus geresnis už S90  :smoke: kelintų gamybos tavo S90?

Neprisijungęs audicouper

• Žiūrėti profilį
nesigilinau labai į pagaminimo datą o į skambesį ir čia jau skonio ir supratimo reikalas apie skambesį. Šiaulaikinėse kolonėlėse yra pakankamai aukšto ir vidutinio dažnio, bet žemas didinant garsą dingsta, pas S90 aukšto mažokai, bet tinkamai susireguliavus stieprą ar grotuvą, "problema" kaip ir dingasta, gal dar prie minusų galėtų priskirti jų dydi, bet tikriausiai dėl jo ir yra tas sodrus žemas ;)

Neprisijungęs Biesas

• Žiūrėti profilį
na as modeliais dabar nepasakysiu, bet kalbant apie mano atveji as taip pat turiu namie ir sony koloneles igytas ~2000 metais naujas. tuo metu atseikejau uz jas 920 lt. nera jos dizaino virsune, tiesiog staciakampes ir juodos (nenorejau ir tuo metu moketi uz dizaina). stuksenau su jom patenkintas po kol salia nepasistaciau radiotechnikos koloneliu, kurias netgi dovanu gavau (na rinkoje 8/10 bukles S50 ~iki 250 lt dabar kainuoja). taigi nuo to laiko mano "brangiosios " sony kolonkes renka dulkes kampe ir tarnauja kaip stoveliai dviem galinem kolonkem :D taigi manau, kad lyginant pinigu islaidas uz siuolaikine koloneles ir su tais ale "legendiniais" esais :D manau kad teismas isisprestu esu naudai bet kokiu atveju (jeigu tik namu dizaineris nededa VETO siuo klausimu :D). kas liecia skambesi ir garso "gyli" , "ploti" ir kitokius sunkiai pamatuojamus privalumus, tai galvoju, kad esai ne prasciau su tuo susitvarko nei siuolaikines koloneles turint galvoje, kad groji mp3, kuriame jau tas "gylis", "plotis" ir garso "spalvos" jau yra neatlaikes giljotinos.

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Ieškau sprendimo patogiai naudotis ir saugoti turinį namuose, ieškau protingų žmonių nuomonių  :smoke:

Nė neabejoju, kad atsiras daugiau žmonių, ieškančių kaip namuose protingai sudėlioti savo media turinį, tikiuosi, kad ši tema taps naudingos informacijos šaltiniu.

Taigi, mano situacija ir mano užduotis:

Namuose yra/bus trys televizoriai, vienas jų - mažas virtuvėje. Šiuo metu žiūrim kabelinę skaitmeninę TV.
Iki svetainės televizoriaus atvestas UTP laidas. Svetainės televizorius prijungtas HDMI laidu prie kiek tolėliau stovinčio tylaus stacionaraus kompo.

Noriu turėt namuose įrenginį, kuris būtų talpus, greitas ir saugus saugoti asmeniniams duomenims - kačiukų nuotraukoms ir kt  :D pageidautina RAID 5, būtų nuostabu, jei palaikytų DLNA ir mokėtų siurbti torrentus.

Ar reikalingas koks nors atskiras media grotuvas prie svetainės televizoriaus, jei bus prie jo prijungtas kompas? Logiškai mąstant, norint neturėt klaviatūros ant kelių žiūrint tv, reiktų, bet ar yra prasmė? Ar užteks tos "saugyklos"? Žiūrėt torrentus iš diskų turėtų užtekt, o kaip su online content?

Ar visgi visa ko sprendimas yra kompas, surinktas ant mini itx platformos ir buriant viską pačiam?  :facepalm: kaip tuomet su valdymu?

Svetainės telikas DLNA palaikys tikrai, šiuo metu renkuosi iš TX50VT50E ir PS51E8000  :V

Neprisijungęs owas

• Įrašai: 2952
    • Žiūrėti profilį
Kaip broodas minėjo, visai neblogai, o ypač dizainu sueitu Microlab HI-FI H-600D 5.1
http://www.topzone.lt/microlab-hi-fi-h-600d-5-1-namu-kinas-ir-muzika-viename

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Gavau prieš kelis metus iš uošvio naujas s90 dvi. Pagamintos caro maro metais, bet groja ahujiebitelnai, nekeisčiau tikrai į bet kokias hifi :-]