Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: LED lemputės namams  (Skaityta 8197 kartus)

Neprisijungęs something_A6

• Įrašai: 156
    • Žiūrėti profilį
LED lemputės namams
« Topic Start: 2012 Lapkričio 13, 15:22:07 »
iškilo tokia dilema  :V

kaip išsirinkti LED lempute kambariui, namams ir t.t
i ka reikia atkreipti demesi perkant?

kas geriau kai lemputej 60 diodu ar kai vienas?
2w, 3w ar 4w geriau?
kiek lumenu turetu buti ?
kiek kelvinu turetu buti ? 5500K geriausiai ?
ta parsme kad sviestu malonia balta sviesa?

gal kas zino paprastus ir aiskus atsakymus jau  (+)

aciu

Neprisijungęs Justinas

• Įrašai: 2061
    • Žiūrėti profilį
Ats: LED lemputės namams
« Atsakymas #1: 2012 Lapkričio 13, 15:25:14 »
Jaukumo priduoda gelsvi atspalviai, kažkas link 4000k 3000k.

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6071
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2012 Lapkričio 13, 15:34:22 »
iškilo tokia dilema  :V

kaip išsirinkti LED lempute kambariui, namams ir t.t
i ka reikia atkreipti demesi perkant?

kas geriau kai lemputej 60 diodu ar kai vienas?
2w, 3w ar 4w geriau?
kiek lumenu turetu buti ?
kiek kelvinu turetu buti ? 5500K geriausiai ?
ta parsme kad sviestu malonia balta sviesa?

gal kas zino paprastus ir aiskus atsakymus jau  (+)

aciu
esu išbandęs visą krūvą led lempučių, iš praktikos - geriausiai namie atrodo kinietiškos led su daug smd lemputės po 4,6 w, leidžiamos po Sirijaus prekiniu ženklu, prekiauja Ermitažas. Tiek šviesos daug, tiek spalva maloni akiai. Elmo patariu aplenkt dideliu dideliu lanku.

Neprisijungęs byfo

• Įrašai: 1967
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2012 Lapkričio 13, 16:17:27 »
snd nupirkau i vonios kambari po 36lt uz vnt is daug diodu 3,6w tai apswietims zymiai geresnis reikes wirtuwes irgi mest nafik senu suded ledus :-)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2012 Lapkričio 13, 16:33:32 »
www.dx.com pasiziurek, va ten tai asortimentas, esu nupirkes apie 40 lempuciu :D

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2012 Lapkričio 13, 16:41:53 »
senukuose pirkau nesenai per -30% nuolaidas LED lemputes namui. Tiek lietuviškos, tiek vagner'io kinietiškos totalus š. Laukiu kada visos perdegs ir nešiu į garantinį visas, kad atiduotų pinigus. Tada arba pirksiu paprastas lemputes arba normalaus gamintojo LED'us :V

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2012 Lapkričio 13, 17:10:53 »
aš kai po 9-11Lt prisisiunciau, tai nei garantijos, nei skustis per daug galiu. Spingsules ir tiek. Rašo kad 3W LED'ai, tik įdomu ar tik tiek ir sunaudoja, nes trafukas lemputėj tiek karštas, kad rankas degina :-]

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2012 Lapkričio 13, 17:43:52 »
aš kai po 9-11Lt prisisiunciau, tai nei garantijos, nei skustis per daug galiu. Spingsules ir tiek. Rašo kad 3W LED'ai, tik įdomu ar tik tiek ir sunaudoja, nes trafukas lemputėj tiek karštas, kad rankas degina :-]
aš irgi panašiai mokėjau po nuolaidos, gal apie 15Lt :V Bet kokybė baisinė... Įsukau vieną lemputę, kuri kainuoja ~50Lt, tai ir šviesa kitokia buvo, bet blin kai paskaičiavau kiek kainuotų visame name tokias susidėti, tai pagalvojau, kad ilgus metus už tą sumą už elektrą užtektų mokėti :-]

Neprisijungęs provokator

• Įrašai: 2415
    • Žiūrėti profilį
Re: LED lemputės namams
« Atsakymas #8: 2013 Vasario 04, 21:54:54 »
as galiu trumpai pasidalinti. jau statantis trobesiuka zinojau,kad apsvietimas bus LED. nesigailiu nei sekundei. visos praktiskai senukines ir bauhofines. pagrinde pas mane 3w visur,tik laiptines apsvietimo po 0.5w. visam trobesiui mazdaug 1000 lituku,cia lemputes. sviestuveliai,ar remeliai panasiai kainavo. kazkas cia rase,kad elmo vengti. klausimas kodel? na yra pas mane pirmo auksto duse-tualete 4 elmo. nu nugaiso jau dvi,ir ka? uz cekio,lempute i kisene ir i senukus. po 5 minuciu su nauja lempute siausi namo. tik sakiau ceki reiks ilaminuot,nes per puse metu 2 nukepe,taip idomiai,ijungimirksi,isjungi-sviecia :) o apie ilgus metus Tomai neskubek sakyt,paskaiciuok,kiek isleidi elektrai dabar? leisk atspesiu,apie 130-150 lt per menesi. oi,pas tave PDP,gali ir 200 pasiekt. ir pasiskaiciuok,kiek kainuotu lemputes pasikeist. vienas draugas 4 kambariu bute viska pasikeite i LED,sumokejo apie 800 litu,sake per tris menesius atsipirko. va pavyzdziui laiptines apsvietimo as neisjungiu nakciai,tegu svieci,12 lempuciu,o ima tik 6w... as dabar per menesi isleidziu elektrai apie 110-150 litu,indukcine virykle liuto dali ima,orkaite irgi neretai naudoju,telikas sukasi irgi po kokias 7 val per para,plius jei koki kina nusprendziu paziuret,resyveris atsuka 300w is tinklo+telikas. kieme du halogeniniai rykliai kaba,kurie nuo pravaziuojancios masinos,ar prabegancios kates reaguoja,tai tuos mesiu i siukslyna neuzilgo. irgi kabinsiu LED. as manau LED yra ateitis. beja,perkant lemputes geriausia pirkti is karto visas. nes priesingu atveju gali neatitikti sviesos spektras,neziurint i tai,kad ant ipakavimo bus tokie pat skaiciai. tai tiek :)

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2013 Vasario 04, 22:02:31 »
elmo lenkt siūlau dėl to, kad klaidingai patarė, aš dėl nežinojimo jų paklausęs apsišoviau, po to į kalbas nebesileido, važinėjau dvi sav kol jie aiškinosi ar grąžint litus, finale pakibau ant 250lt. Vėliau tas lempas nupirko iš manęs draugas, neatlaikė nė pusmečio, visos 8 perdegė :) tai ką aš žinau... kinietiškas Sirijaus uošvijoj susukau, dega kasdien, tuoj metai bus - jokių problemų. O kad LED ateitis, niekas ir nesiginčyja :)

daugiabuty pas save dažniausiai naudojamas lemputes pakeičiau į LED, atsipirkimo laikas - 2 mėnesiai :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2013 Vasario 04, 22:04:27 »
aš irgi panašiai mokėjau po nuolaidos, gal apie 15Lt :V Bet kokybė baisinė... Įsukau vieną lemputę, kuri kainuoja ~50Lt, tai ir šviesa kitokia buvo, bet blin kai paskaičiavau kiek kainuotų visame name tokias susidėti, tai pagalvojau, kad ilgus metus už tą sumą už elektrą užtektų mokėti :-]
Turbut pirmi LED is www.dx.com mane pasieke pries 3 metu minimu. Yra gal 20% uzgesusiu, bet tai 3 metai ir dar kiek sviecianciu. O kas su ju kokybe negerai - nezinau.
Uz elektra name mokame 80-150lt. Sviesa tikrai tyngiu isjungineti, be to dalis lempuciu tos ale "taupios" nes LED man netinka tam tikrose vietose del siauroko sviesos kampo, bei kaip ir virtuvej, nes sviezia raudona mesa - kazkodel LEDe patampa zalsva  :xpln: :-]

Neprisijungęs maruse79

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 2273
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2013 Vasario 04, 22:21:58 »
pries kokius 2 metus virtuvej sudejau i lubas halogenus is senuku po 4x50w, tai nusibodo keist i savaite po 1 nukepdavo tai paskui nutariau LED isimest, tai mokejau po 60lt kazkur bet apsvietimas daug geresnis buvo nei halogenai, tik va firmos  nepamenu 60 diodu ir 3.6w kiek pamenu, nesudege nei viena

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Re: Re: LED lemputės namams
« Atsakymas #12: 2013 Vasario 04, 22:53:09 »
Turbut pirmi LED is www.dx.com mane pasieke pries 3 metu minimu. Yra gal 20% uzgesusiu, bet tai 3 metai ir dar kiek sviecianciu. O kas su ju kokybe negerai - nezinau.
Uz elektra name mokame 80-150lt. Sviesa tikrai tyngiu isjungineti, be to dalis lempuciu tos ale "taupios" nes LED man netinka tam tikrose vietose del siauroko sviesos kampo, bei kaip ir virtuvej, nes sviezia raudona mesa - kazkodel LEDe patampa zalsva  :xpln: :-]
gal dėl per šaltos baltos, pas uošvienę virtuvėj tokios problemos nėr, ten gal 2700K spalvos

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2013 Vasario 04, 23:32:38 »
as galiu trumpai pasidalinti. jau statantis trobesiuka zinojau,kad apsvietimas bus LED. nesigailiu nei sekundei. visos praktiskai senukines ir bauhofines. pagrinde pas mane 3w visur,tik laiptines apsvietimo po 0.5w. visam trobesiui mazdaug 1000 lituku,cia lemputes. sviestuveliai,ar remeliai panasiai kainavo. kazkas cia rase,kad elmo vengti. klausimas kodel? na yra pas mane pirmo auksto duse-tualete 4 elmo. nu nugaiso jau dvi,ir ka? uz cekio,lempute i kisene ir i senukus. po 5 minuciu su nauja lempute siausi namo. tik sakiau ceki reiks ilaminuot,nes per puse metu 2 nukepe,taip idomiai,ijungimirksi,isjungi-sviecia :) o apie ilgus metus Tomai neskubek sakyt,paskaiciuok,kiek isleidi elektrai dabar? leisk atspesiu,apie 130-150 lt per menesi. oi,pas tave PDP,gali ir 200 pasiekt. ir pasiskaiciuok,kiek kainuotu lemputes pasikeist. vienas draugas 4 kambariu bute viska pasikeite i LED,sumokejo apie 800 litu,sake per tris menesius atsipirko. va pavyzdziui laiptines apsvietimo as neisjungiu nakciai,tegu svieci,12 lempuciu,o ima tik 6w... as dabar per menesi isleidziu elektrai apie 110-150 litu,indukcine virykle liuto dali ima,orkaite irgi neretai naudoju,telikas sukasi irgi po kokias 7 val per para,plius jei koki kina nusprendziu paziuret,resyveris atsuka 300w is tinklo+telikas. kieme du halogeniniai rykliai kaba,kurie nuo pravaziuojancios masinos,ar prabegancios kates reaguoja,tai tuos mesiu i siukslyna neuzilgo. irgi kabinsiu LED. as manau LED yra ateitis. beja,perkant lemputes geriausia pirkti is karto visas. nes priesingu atveju gali neatitikti sviesos spektras,neziurint i tai,kad ant ipakavimo bus tokie pat skaiciai. tai tiek :)
nesiginčysiu dėl to, kad LED ateitis ar praeitis (-) Sutikčiau su tuo, bet ELMO (ar kaip ten jos) pas mane perdegė jau penkios, Wagner SDH perdegė gal trys... Naudojama dar tik nuo rugsėjo (n)

P.S. Už elektrą moku daugiau, nes dar daug kur ir 100W kaitrinės lemputės iš lubų išlindę ant laido kabo :-] Keisiu jas po antros algos į rimtas, tikrai galvoju apie LED (+), bet jau rimtesnio gamintojo, man tie važinėjimai pastovūs į garantinius nesąmonė (n)

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
Re: Re: LED lemputės namams
« Atsakymas #14: 2013 Vasario 04, 23:34:01 »
nesiginčysiu dėl to, kad LED ateitis ar praeitis (-) Sutikčiau su tuo, bet ELMO (ar kaip ten jos) pas mane perdegė jau penkios, Wagner SDH perdegė gal trys... Naudojama dar tik nuo rugsėjo (n)

P.S. Už elektrą moku daugiau, nes dar daug kur ir 100W kaitrinės lemputės iš lubų išlindę ant laido kabo :-] Keisiu jas po antros algos į rimtas, tikrai galvoju apie LED (+), bet jau rimtesnio gamintojo, man tie važinėjimai pastovūs į garantinius nesąmonė (n)
va, ne man vienam elmo perdega staigiai :D

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2013 Vasario 04, 23:37:12 »
taigi sakau,is 4 perdege 2. vaziuoju pro senelius,isimetu,o ten garantiniam jau sveikinasi :D 5 minutes ir kiseneje nauja lempizike :D sviecia jos labai savotiskai,zmonai graziausias apsvietimas visame name,kai balti taskai ant grindu matosi  :)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2013 Vasario 05, 00:15:46 »
taigi sakau,is 4 perdege 2. vaziuoju pro senelius,isimetu,o ten garantiniam jau sveikinasi :D 5 minutes ir kiseneje nauja lempizike :D sviecia jos labai savotiskai,zmonai graziausias apsvietimas visame name,kai balti taskai ant grindu matosi  :)
o man nelabai patinka kaip jos šviečia (-) Turėjau kelias lemputes testavimui gavęs kito gamintojo, tai kitaip švietė :V

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2013 Vasario 05, 08:55:05 »
Atsakykit i toki klausima, jeigu kambarys kokiu 17 kavdratiniu metru, kad pilnai uztektu apsvietimo (visam kambariui!!!, ne tik grindu kazkokiam plotui) reikia triju kaitriniu lempuciu po 60W. Kiek reikes lediniu lempuciu,kiekis ir kiek jos kainuotu normalios firmos, bet butent , kad atitiktu toki pati sviesos srauta kaip ir kaitriniu, butent sviesos srauto, o ne deklaruojamu watu atitikimo.

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2013 Vasario 05, 08:58:21 »
visu pirma kokios tos lemputes? koks cokolis? ileidziamos i lubas,ar vietoj kaitriniu isukamos? ju visokiu yra,kiekvienos kitaip sviecia

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2013 Vasario 05, 09:02:26 »
visu pirma kokios tos lemputes? koks cokolis? ileidziamos i lubas,ar vietoj kaitriniu isukamos? ju visokiu yra,kiekvienos kitaip sviecia

Vietoj kaitriniu, nes ileidziamos i lubas duos sviesos srauta tik i apacia, ar tam tikrus objektus, o reikia uzpildyti visa kambari sviesa, tai reiskia atidarius spintos ar sekcijos duris , kad matyti daiktus ir t.t.

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2013 Vasario 05, 09:05:30 »
šiam gyvenimo momentui, tokiu atveju, manau, sprendimas yra ne led, o liuminescencinės lempos, nes pakankamai galingos led lemputės (kad užtektų trijų vnt 17kv.m kambariui) yra tiek didelės gabaritais, tiek itin brangios, kūrensi 20 metų kol atsipirks  :smoke:

Jei visgi jau yra, pataisykit :)

cituoju savo kaimyną, fizikos mokslininką  (H-)

Citata
Pagrindinis efektyvumo rodiklis yra Liumenai vatui (lm/W) - jis parodo tikrąjį lemputės našumą. Jei kaitrinei lemputei jis yra apie 13-14 lm/W, tai taupiosioms lemputėms apie 51 lm/W, o LED - nuo 64 lm/W.
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 05, 09:08:31 sukūrė mega »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2013 Vasario 05, 09:16:33 »
Na stai , pagal fiziko paskaiciavimus man reikia led sviestuvu nezinau tik kiek vienetu, kad uzpildytu sviesa visa kambari, bet jau zinome , kad ju galingumo suma turetu buti 40W. Kiek galetu kainuoti tokie sviestuvai sumoje?

Neprisijungęs provokator

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2013 Vasario 05, 09:28:55 »
na tai veskis i google ir ziurekis kas ka siulo. http://www.leduva.lt/flypage/e27-led-lemputes-220v/led-lempute-e27-13w-220v-su-84-smd-5050-led.html
tokiu reikia? ar kitokiu cokoliu?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2013 Vasario 05, 10:42:47 »
Kaip pavyzdys tinka ir sitos, ju reikes 3vnt. sumoje 270lt. Dabar paskaiciavus kiek laiko turi degti kaitrines 3 lemputes, kad atsipirktu led lempuciu kaina? Kame pliusas ar kokia ekonomija?