Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: LED lemputės namams  (Skaityta 8259 kartus)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Re: LED lemputės namams
« Atsakymas #25: 2013 Vasario 05, 11:38:19 »
Matematiškai skaičiuojant, 60W lemputė, degdama visą parą, per metus išdegina elektros už ~270lt, LED - ~40lt.

Namuose, mano nuomone, led lemputės tinka ne visur, bet jos itin tinka ten, kur pvz nereikia max šviesos, arba yra dažnai junginėjamos, pvz koridoriuj, tūlike, praėjimuose ir t.t. Vonioje ir virtuvėje irgi tiktų, bet reikia labai pataikyti su šviesos spalva, nes bus kaip Bajoras sakė - mėsa žalia, o veidas ne gelsvas, o melsvas. Savo daugiabutyje LED susukau pirmo aukšto liftų aikštelėj, į prožektorių prie įėjimo lauke. Senam lifte nepakeičiau dėl nepataikyto voltažo. Naujam lifte jau buvo LED iš gamyklos :)

Namų atveju, ypač jei yra tik vienas šviestuvas kambario centre, aš siūlau liuminescencines, ne LED.

Mano buto atveju, LED šviestuvai buvo įrengiami ne tam tikruose kambario taškuose, o įrengtos šviečiančios LED juostos per visą koridorių ir kambario lubas. Šviesos normaliam buvimui patalpoje pakanka per akis, tiems atvejams, kai reikia daug šviesos, yra įrengti papildomi šviestuvai su liuminescencinėm lempom.

Visiskai sutinku, tik man uzkliuvo kai zmones raso, kad keicia visur ir visas is eiles, pliuso tame tikrai nebus, yra tam tikros patalpos, reikalingas sviesos srautas ir t.t. Kas liecia liuminesencines lempas, jos tinkamos tik ten kur nera pastoviai junginejama sviesa, dujom reikalingas inertiskumas, jos netinka kambaryje kur daznai deginejama sviesa ar kokiem lauko sviestuvams nuo judesio, nezinau tik kaip dar saltis jas veikia.