Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: LCD/LED, LCD, PDP TV pasirinkimas  (Skaityta 321355 kartus)

Neprisijungęs A200TQ

• Įrašai: 1504
    • Žiūrėti profilį
LCD/LED, LCD, PDP TV pasirinkimas
« Topic Start: 2009 Liepos 14, 15:56:48 »
Sveiki, dažnai iškyla klausimų prieš perkant televizorių. Kiekvienas atsakykite sau į kelis klausimus prieš išsirenkant:
  • Koks būtų žiūrėjimo atstumas - ??
  • Ar yra fobijų technologijai - ??
  • Į kurią pasaulio pusę orientuotas kambarys, kuriame stovės televizorius - ??
  • Kokios spalvos labiau patinka - rėkiančios, ryškios ar arčia realybės, ramesnės - ??
  • Kam bus naudojamas televizorius - filmams i USB žiūrėti, kaip dizaino elementas, antžeminei/skaitmeninei televizijai žinias žiūrėti - ??
  • Dažniau žiūrima dieną ar naktį - ??
  • Kiek dažnai žiūrimas sportas, filmai, koncertai ir t.t. - ??

Resuras ilgiausias plazminių:
  • Plazminių ~100 000val
  • Paprastų LCD ~ 60 000val
  • LCD su LED pašvietimu ~30 000val

Gamintojo pasirinkimas asmeninė nuomonė, aš rinkčiausi tik iš Sony, Philips (žiūrėsime kas bus dabar, kai Honkongo kompanija nupirko 70% akcijų) ir Panasonic.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Lapkričio 25, 16:48:31 sukūrė Tom4s »

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
Re: LCD TV pasirinkimas
« Atsakymas #1: 2009 Liepos 14, 16:03:52 »
Neesu zinovas, bet mano akys mato, kad PHILIPS tikrai neblogai rodo, tik kaina ji kita aisku ;)
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs iBeniTTo

• Įrašai: 1743
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2009 Liepos 14, 16:07:43 »
Philipsas ir viskas. samsungas pilkew rodo, balta spalva neisryskeja. lg spalva balta i rausva nesa. sharpai geri buvo, bet ziu prekyboj ju beveik nera, nebent mazos istrizaines. visuose prekybos centruos ebuitine technika visi tv buna sukisti i tamsu kampa beveik. kontrastai ryskumai atreguliuoti taip, kad pritraukti pirkeja, bet pries perkant reik visus sureguliuoti kad butu per viduri visi nustatymai ir salia vienas kito statyt ir ziureti pamatysi kaip skiriasi vaizdas, plius prekyubos salonuose leidzia is DVD dazniausia vaizda jis bus grazus kaippasakoj, net buna spec cd pagerinti, kur vaizdas nerealus, o pajamt reik paziuret kaip rodys tau TV. apie tv galima sneket ir snekt. sekmes isirenkant gera kainos ir kokybes varianta.  (h)

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2009 Liepos 14, 16:09:21 »
man kaina neidomi, tiesiog noriu suzinot parametrus (su argumentais) reikalingus geram LCD telikui, o poto jau rinksiuos pagal save ir kisene :)
spalvos, kontrastai, cia viskas matoma akim, mane labiau domina parametrai, t.y. hercai, rezoliucija ir panasus dalykai. Idomu kurie reikalingi labiau o i kuriuos galima maziau kreipt demesi

Benitto: tie pagerintos kokybes dvd vadinami Blu-Ray ir ju kokybe tikrai stulbinanti :P~
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Liepos 14, 16:52:31 sukūrė Mailman »

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2009 Liepos 14, 17:25:27 »
Namie stovi philipsas ir samsungas. Nu arba aklas aš, bet skirtumo nelabai tematai, išskyrus tai, kad philipsas labiau flegmuoja :) Abu metriniai, tik samsungas praeitų metų modelio, o philipsas šviežiena. Gaila, tikslių modelių nežinau dabar

Neprisijungęs andzeika

• Įrašai: 483
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2009 Liepos 14, 17:49:55 »
geriau LED nei LCD

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2009 Liepos 14, 18:58:04 »
pasakyčiau aš savo nuomonę, bet esu šališkas... tik jau ne Samsung, vien dėl to, kad garantiniai centrai keikiasi dėl jų grįžtančiųjų kiekio, SONY nesugeba normaliai išgauti baltos spalvos, kaip beje, ir Sharp...

Visų pirma reikia žinoti į kokią produktų grupę (ne kainos, o produktų kokybės) orientuojiesi, kokia įstrižainė, ar turi mažų vaikų, ar jie planuojami/galimi artimoje ateityje. Kai surašysi šią info, ryt patarsiu kiek galiu, o šioje srityje tikrai gaudausi neblogai (v)

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2009 Liepos 14, 19:06:36 »
Imk Sharp, tai vieni iš geriausių, kaina irgi gera, raiška pikselių skaičius ir šviesumas svarbiausia, dar kad būtų galima skaitmena paduot.

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2009 Liepos 14, 19:09:45 »
Imk Sharp, tai vieni iš geriausių, kaina irgi gera, raiška pikselių skaičius ir šviesumas svarbiausia, dar kad būtų galima skaitmena paduot.
tik prieš imant palygink kaip jie sugeba/nesugeba rodyti baltą spalvą (h) Tik nelygink su SONY, nes taip pat prastai rodo ;) Nė vienas šių gamintojų nesugeba kažkodėl normaliai išgauti būtent baltos spalvos... :/

Neprisijungęs a200

• Įrašai: 1765
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2009 Liepos 14, 19:12:12 »
samsung tikrai nera tokie prasti kaip cia pasakoja :) visi skirtingu nuomoniu aisku :D bet siaip samsung HD tikrai puikiai rodo (y) turiu blue ray CD filma, tai taip svariai rodo kad jautiesi jog esi paciame filme :D :D

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2009 Liepos 14, 19:15:12 »
pasakyčiau aš savo nuomonę, bet esu šališkas... tik jau ne Samsung, vien dėl to, kad garantiniai centrai keikiasi dėl jų grįžtančiųjų kiekio, SONY nesugeba normaliai išgauti baltos spalvos, kaip beje, ir Sharp...

Visų pirma reikia žinoti į kokią produktų grupę (ne kainos, o produktų kokybės) orientuojiesi, kokia įstrižainė, ar turi mažų vaikų, ar jie planuojami/galimi artimoje ateityje. Kai surašysi šią info, ryt patarsiu kiek galiu, o šioje srityje tikrai gaudausi neblogai (v)
Ka gali pasakyti apie plazmas?
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Andrejka

• Įrašai: 1419
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2009 Liepos 14, 19:17:24 »
tik prieš imant palygink kaip jie sugeba/nesugeba rodyti baltą spalvą (h) Tik nelygink su SONY, nes taip pat prastai rodo ;) Nė vienas šių gamintojų nesugeba kažkodėl normaliai išgauti būtent baltos spalvos... :/

Nežinau kaip ten su ta balta, tačiau kai aš rinkausi tai nueini i parde kur visa eilė telikų, tai iškart Sharpas užkliūdavo kaip gražiausiai rodantis, dar darbe nusipirkom samsunga, tenais tik pikselių mažoka su Sharpu nepalyginsi kai iš arčiau truputi žiūri.

Neprisijungęs iBeniTTo

• Įrašai: 1743
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2009 Liepos 14, 20:40:28 »

Ka gali pasakyti apie plazmas?

plazmos laikui begant vaizda sblunka nes silpsta ten kazkokios dujos kuriomis uzpildytos jos.

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2009 Liepos 14, 21:54:18 »
plazmos laikui begant vaizda sblunka nes silpsta ten kazkokios dujos kuriomis uzpildytos jos.
eina nafig kaip pralinksminai su savo 90-ųjų metų žiniomis :-]
Plazminio televizoriaus rodymo laikas yra 100 000valandų, o LCD palyginimui 60 000valandų... Tai dabar gal paaiškink tu man, kas ten silpsta, kas ten blunka ?? :V

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2009 Liepos 14, 21:59:23 »
eina nafig kaip pralinksminai su savo 90-ųjų metų žiniomis :-]
Plazminio televizoriaus rodymo laikas yra 100 000valandų, o LCD palyginimui 60 000valandų... Tai dabar gal paaiškink tu man, kas ten silpsta, kas ten blunka ?? :V
Nu sako, kad kazokios tau dujos :-]
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2009 Liepos 14, 22:02:05 »
čia tiems, kas renkasi tarp PDP ir LCD:

PDP privalumai prieš LCD:
1. Žiūrint tamsoje LCD juodą spalvą rodo ne visai juodą, o kartais net ir pilką, o PDP, kurių kontrastas daug didesnis, juodą spalvą ir rodo visiškai juodą;
2. Greitai judantys objektai kartais palieka šiokius tokius šešėlius (dėl visų LCD turimo vėlinimo laiko), PDP neturi vėlavimo laiko ir vaizdą atkuria daug ryškiau ir tikroviškiau;
3. Žiūrint iš šono LCD vaizdas prastėja, kartais netgi tampa šiek tiek violetinis, PDP nėra svarbus stebėjimo kampas;
4. Pas LCD daug mažiau spalvų, PDP daug natūralesnės ir ryškesnės spalvos, kas vaidą daro daug tikroviškesnį;
5. Iki 37" LCD vaizdo kokybė yra gera, o virš 37" ji ženkliai suprastėja lyginant su PDP. PDP ekranai yra daug "švelnesni mūsų akims" – žiūrėti PDP galima iš daug mažesnio atstumo ir akių tai nevargina!!!
6. Didesni LCD, lyginant su PDP, yra brangesni;
7. LCD ekrane per kažkiek laiko gali atsirasti "mirę taškai" (nuo vaizdo keitimosi jie kartais užgęsta ir šviečia viena spalva, pvz.: mėlynas ekrano viduryje ir tai netgi nėra garantinis dalykas, nes turi būti minimum trys taškai, kad būtų pakeičiamas televizorius), o PDP tik per 32metus žiūrint po 7val praranda pusę savo ryškumo (tik tada pradeda matytis plika akim, kad vaizdas suprastėjo, bet klausimas paprastas ar jūs tiek laiko turėsite televizorių ? – NETIKIU);
8. Ilgą laiką žiūrint LCD atsiranda akių nuovargis, PDP akių nevargina;

LCD privalumai prieš PDP:
1. Žiūrint šviesią saulėtą dieną LCD vaizdas geresnis nei PDP;
2. Net ir ilgą laiką žiūrint vieną ir tą patį kanalą neišdega jokie simboliai ekrane, o ilgai žiūrint vieną ir tą patį kanalą PDP gali atsirasti ant ekrano neryškus to simbolio šešėlis... (Žiūrėti reikia itin ilgai, namų sąlygomis tai nėra labai realu, dėl to nepatariama pirkti televizoriaus iš prekybos centro lentynų, kur ilgą laiką rodo MTV ar kokį kitą kanalą);
3. LCD gaminami ir mažesnio dydžio, o PDP gaminti mažesnius nei 37" neapsimoka, nes kaina taps nekonkurencinga su LCD.

Tokie būtų pagrindiniai skirtumai tarp LCD ir PDP. Dabar jau kiekvieno teisė rinktis kokį televizorių rinktis.
P.S. tikiuosi nors kam nors ši info pagelbės renkantis 

P.P.S. Dar vienas senas kaip ir pats pasaulis mitas, ir taip pat neteisingas kaip ir tai, kad PDP tuoj pat blunka vaizdas, yra tas, kad PDP vartoja daugiau energijos ir nesveikai kaista :-] Nei jis kaista, nei energijos daugiau vartoja, tai tik senas LCD gamintojų panaudotas triukas smegenims praplauti, kuris, vis dar veikia :/
« Paskutinį kartą keitė: 2009 Spalio 11, 16:27:19 sukūrė Tom4s »

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2009 Liepos 14, 22:10:13 »
Na manau cia vos ne i vienus vartus :V

O kas del elektros sunaudojimo, tai rodant tamsesni vaizda, plazma maziau turetu vartot, ziurint balta turetu daugiau vartot.
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2009 Liepos 14, 22:15:38 »
Na manau cia vos ne i vienus vartus :V

O kas del elektros sunaudojimo, tai rodant tamsesni vaizda, plazma maziau turetu vartot, ziurint balta turetu daugiau vartot.
tikrai taip, tik paėmus vidurkį gaunasi beveik identiškos sąnaudos ;) Aš sakau, čia tik mitas, kuriuo daug kas tiki ir dar kitiems pasakoja kaip faktą...

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2009 Liepos 14, 22:18:08 »
Pas mane stovi plasma LG 105cm... Reiks dar vieno turbut tai galvojasi ka pirkt ar vel toki ar lcd.
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2009 Liepos 14, 22:20:23 »
Pas mane stovi plasma LG 105cm... Reiks dar vieno turbut tai galvojasi ka pirkt ar vel toki ar lcd.
LG nežinau kaip su sąnaudomis, jei reikės PDP, kreipkis į mane, paderinsiu tikrai gerą kainą (y)

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2009 Liepos 14, 22:25:09 »
Ok turesiu omeni, reikia ziuret kaip finansai leis.
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2009 Liepos 15, 00:55:11 »
nu vo, aciu stam :) daugmaz susidariau nuomone :)
kas liecia telika, tai jis bus naudojamas tiesiog namu salygom, ne paciame didziausiame kambary, ziureti skaitmenine tv ( gal but ir analogine), filmams per pc ir gal bus prijungtas koks grotuvas.
kolkas kisene leidzia rinktis istrizaine nuo 32" iki 42"
Dar butu idomu isgirst kuri gamintoja labiausiai patari rinktis, bei galbut kokiu pora modeliu (noriu paziuret ar cia Danijoj rasiu tokius :D )
labiau linkstu prie plasmos, bet vis dar nzn ar pirksiu ne LCD, tai priklauso nuo kainos (tai butu ~2500lt, lyginant su LT man rodos cia kainos truputi mazesnes)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2009 Liepos 15, 08:30:47 »
aš, kaip ir minėjau, esu šališkas - rekomenduočiau iš plazmų tiktai Panasonic, nes šioje produktų grupėje nėra rimto konkurento netgi... LG, Samsung gamina plazmas, bet jie gausiai atsileika viskuo... Jei renkiesi LCD, tada jau kitas klausimas, nes Panasonic LCD brangesni už pigiuosius korėjiečius, tačiau ir kokybe lenkia. Pats rinkčiausi Panasonic arba Philips iš LCD, daugiau tikrai nieko.
PDP galimi modeliai:
TX-P42G10 - NeoPDP (contrast, 600 Hz, low energy consumption), DVB-T MPEG-4, Full HD,  contrast over 2.000.000:1 (native 40.000:1), HDMI x3, PC, 24p Playback, PAT, V-Audio Surround - kaina apie 4200Lt lentynoje Lietuvoje;
TX-P42S10E - G12 Progressive PDP (contrast, 400Hz, gradation), DVB-T MPEG-4, Full HD, 2.000.000:1 (native 30.000:1), HDMI x3, PC, 24p Playback, PAT, V-Audio Surround   -kaina apie 3500Lt lentynoje Lietuvoje;

Realiai kainos/kokybės santykis geresnis antrojo (mano nuomone) :) Jei pirktum Lietuvoje kainą galima tikrai nemenkai paderinti perkant per mane ;)
P.S. abu modeliai turi ir DVB-C mpeg4

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2009 Liepos 15, 09:54:56 »
labai Tau aciu uz patarimus stam :), jei pirksiu LT, o ir tai imanomas varinatas, jei cia nerasiu tinkamo uz prieinama kaina, tai butinai kreipsiuos :)

Neprisijungęs Tom4s

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2009 Liepos 15, 09:57:19 »
visada prašom (v)