Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: El. Knygų skaitytuvai  (Skaityta 1444 kartus)

Neprisijungęs Klaustukas

• viską matau
  • Įrašai: 7027
    • Žiūrėti profilį
El. Knygų skaitytuvai
« Topic Start: 2015 Kovo 26, 12:53:06 »
kadangi paieška tyli tai kuriu naują temą - yra minčių įsigyti, gal kas naudojasi ir gali apšviesti mane nes visiškai nieko apie jas nežinau  (h)

Neprisijungęs killer_beast

• Įrašai: 307
    • Žiūrėti profilį
Re: El. Knygų skaitytuvai
« Atsakymas #1: 2015 Kovo 26, 16:04:07 »
o kas konkrečiai domina? aš tai kartais paskaitau per Onyx Boox 60, gal kiek ir senas modelis, bet kaip skaityklė tai veikia puikiai. akių nevargina, ne taip kaip koks didesnis išmanusis ir tabas.

Neprisijungęs Klaustukas

• viską matau
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2015 Kovo 26, 17:25:07 »
Domina viskas nes nieko apie jas nežinau  (h)

Neprisijungęs saulyooz

• Įrašai: 101
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2015 Kovo 26, 20:34:37 »
turiu sony prs-t1, pirkau naudotą iš amerikos :) naudoju ir skaitau, viskas labai fainai, kai gali įsimetęs į krepšį turėt po ranka daug knygų (ar bent jau tą vieną, kurią skaitai :D ). Pas mane gan senas modelis, jaučiasi šioks toks laginimas lyginant su kitais įrenginais telpančiais delne :D pats didžiausas gėris yra ekranas - e INK. ką esu pastebėjęs, tai, kad maniškis parašyta jog skaito .epub ir pan tipo formatus, bet tarkim įsidėjus knygas iš LM esančių pakų, kaikuriuose puslapuose nerodo tam tikrų lietuviškų raidžių ir tai būna knygų, kad viskas gerai ir tuo .epub formatu :think: pvz vienam ž, o kitam jau š ar pan  (H-) tai šitas dalykas nelabai patiko, kaip jį apeiti sugalvojau tai: versti knygas į txt failus, tuomet visas lietuviškas raides rodo puikiai. Kitas minusas, kad nors ir parašyta, jog galima skaityti pdf, bet tai yra velniškai nepatogu, nes jį reikia zoominti ir pan. Taigi jei planuose skaitymas iš pdf, tikrai nerekomenduoju šito dalykėlio (n) geriau tabletė turbūt  :V visumoj - patenkintas  (+)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2015 Kovo 26, 21:38:48 »
Pdf skaitymui reiketu didesnio ekrano,arba pavertus skaitykle. O is LM knygos tai dauguma kreivom rankom darytos. As irgi deveta pirkau. Drauge jau antri metai negali atsidziaugti. Kasdien paskaitant po pora valandu savaite kaip minimum laiko baterija. Manyciau jei per menesi bent po knyga perskaitai tai verta butu pirkti.

Neprisijungęs Klaustukas

• viską matau
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2015 Kovo 27, 07:53:48 »
tai koks optimaliausias ekrano dydis ir tipas? su failų sistemomis manau pats susitvarkyčiau  (h) knygos pas mane vien kirilica ir FB2 formate pagrinde  (h) turiu kas be ko planšetinį (ipad) bet nepatogu..........

Neprisijungęs saulyooz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2015 Kovo 27, 19:55:01 »
pas mane 6 colių, tai iš tikrųjų patogus visai, kaip kokią a5 formato knygelę skaitytum, aš turiu dėklą atverčiamą, tai gali pasiimti kaip knygą praktiškai  (H-):D o ekranas tik E INK. Būna jau šiuolaikinių E INK su pašvietimu, nook'as kažkoks lygtai, kindle kažkoks modelis..bet mano asmenine nuomone, tuomet jau nebe skaitymas kaip nuo popieriaus, nors nesu bandes..bet knyga nešviečia vis gi, nebent dega :D :D

P.S. o ar yra skaityklių kurios skaito tą FB2?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2015 Kovo 27, 20:53:58 »
pas mane irgi 6 coliu ekranas, kazkaip didesniu ir nemaciau gyvai, pas kolega estar irgi 6 coliu.jei gerai knyga "padaryta" ir nereikia stumdytu puslapio po ekrana tai raidziu dydis kaip normalioje knygoje tai pilnai dydzio uztenka. pas mane valdymas su piestuku, i pirsta nereaguoja, tas truputi nepatogu. bet naujose skaityklese valdymas jau zymiai geresnis, ir puslapius varto greiciau. jei rinksiesi kindle skaitykle, tai ji lyg ir tik su savom programom draugauja, kaip koks apple gaminys.

Neprisijungęs saulyooz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2015 Kovo 27, 21:53:39 »
na, pas mane raidžių dydį gali pasidaryti kokį tik nori, tai iškart ir nustato kiek telpa teksto į ekraną, keičiasi puslapių skaičius pas mane nuo to:) ir pas mane touchscreenas, siaip patogu. Turi ir wifi, bet niekada taip ir nenaudojau niekam kitam :D Touchscreenas šiaip reikalingas.
 Kindle kiek žinau būna dvi versijos: su reklamom ir be reklamų, ir tiap, kaip minėjo su savitu formatu ji bendrauja..yra man rodos gan geros pocketbook skaityklės, kiek domėjausi :think: jos kažkur rytų europoje gaminamos(jei neklystu) ir daug formatų palaiko, žodžiu, geras kainos kokybės santykis turėtų būti (+)