Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Draudimas  (Skaityta 12487 kartus)

Neprisijungęs Wer3w0lf

• Įrašai: 1220
    • Žiūrėti profilį
Re: Draudimas
« Atsakymas #50: 2011 Sausio 30, 13:49:13 »
Ekspertas ~200lt berods... O negalima, kad bet kokiam servise israsytu numatomu darbu "samata" (~50lt) ?? Bent as taip dariau, kad i teisma paduot ant vieno zmogaus - tiesiog i servisa nuvariau, kad ivertintu pazeidimus (advokatas patare).
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Sausio 30, 14:00:27 sukūrė Wer3w0lf »

Neprisijungęs karalaitis

• Įrašai: 690
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #51: 2011 Sausio 30, 19:03:37 »
siame forume nuolat skaitau tik kelias man idomias temas, viso forumo neseku. taciau kart nuo karto perverciu neskaitytas temas.
si, viena is smagesniu :)
kadangi pats su tuo siek tiek dirbu:
Wer3w0lf - keisk advokata, nes jei net neismano kad vieninteliai kilnojamo turto vertintojo licenzija turintys asmenys turi teise vertinti turta, tai kelia abejoniu jo kompetencija. pagal istatymo raide, net ir dilerio sudaryta samata yra niekine. kreipkis pas nepriklausomus vertintojus.
forumieciui kur uz bamperio dazyma kazkoks draudimas nenori pilnai atlyginti, bei kitiems patarusiems kreiptis i servisa - atminkit pagrindini dalyka - draudimo kompanija ne automobilius remontuoja, o zala atlygina. jeigu detale buvo anksciau pazeista, ir ja reikejo tvarkyti, draudimo kompanija nevertina pilno detales remonto, o tik dali.
pvz manau pades susiorientuoti situacijoje - daleiskim neblaivus, neapsidraudes padareote eismo ivyki, esate kaltininkas, po viso ko reiks zala atlyginti draudimo kopmanijai. ir gaunate pretenzija uz nezinia kada sulauzyto bamperio pakeitima, nors ivyki metu tik nubrozdinto, uz kiaurai supuvusio sparno keitima, kai po jusu ivykio tik lengvas remontas buvo reikalingas?
visi nori ismoka maksimalia gaut, o jau kai susimoket reik... zodziu, viskas tvarkingai kolegos turi but.
kapysh? :)

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #52: 2011 Sausio 30, 19:05:41 »
Jei neklystu, karalaitis man labai seniai su BTA draudimu padėjo stipriai, kai ilgai litų nėjo išmušti... Tu ir bmw forume sėdėdavai ar ne? :)

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #53: 2011 Sausio 30, 19:07:55 »
taip, neklysti. ne su bta o su baltijos garantas, beje. ;)

Neprisijungęs bananas

• Įrašai: 26
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #54: 2011 Sausio 30, 22:33:19 »
siame forume nuolat skaitau tik kelias man idomias temas, viso forumo neseku. taciau kart nuo karto perverciu neskaitytas temas.
si, viena is smagesniu :)
kadangi pats su tuo siek tiek dirbu:
Wer3w0lf - keisk advokata, nes jei net neismano kad vieninteliai kilnojamo turto vertintojo licenzija turintys asmenys turi teise vertinti turta, tai kelia abejoniu jo kompetencija. pagal istatymo raide, net ir dilerio sudaryta samata yra niekine. kreipkis pas nepriklausomus vertintojus.
forumieciui kur uz bamperio dazyma kazkoks draudimas nenori pilnai atlyginti, bei kitiems patarusiems kreiptis i servisa - atminkit pagrindini dalyka - draudimo kompanija ne automobilius remontuoja, o zala atlygina. jeigu detale buvo anksciau pazeista, ir ja reikejo tvarkyti, draudimo kompanija nevertina pilno detales remonto, o tik dali.
pvz manau pades susiorientuoti situacijoje - daleiskim neblaivus, neapsidraudes padareote eismo ivyki, esate kaltininkas, po viso ko reiks zala atlyginti draudimo kopmanijai. ir gaunate pretenzija uz nezinia kada sulauzyto bamperio pakeitima, nors ivyki metu tik nubrozdinto, uz kiaurai supuvusio sparno keitima, kai po jusu ivykio tik lengvas remontas buvo reikalingas?
visi nori ismoka maksimalia gaut, o jau kai susimoket reik... zodziu, viskas tvarkingai kolegos turi but.
kapysh? :)

Jo, butent todel kad viskas turi buti tvarkingai as ir klausiu, ar BTA siuo atveju turi teise man uz bamperi moketi tik dali sumos vien todel kad jis turi trukumu kitoje vietoje (VERTINIMO DIENA!)? Kas jei tas bamperis buvo apgadintas po avarijos? Ta prasme jei po avarijos vaziavau namo, ilekiau i pusni ar kazkur kitur apgadinau. Draudimas vistiek turetu rupintis tik avarijos padariniais. Nes kitaip iseina kad as turejau jos nebevairuoti iki pat vertinimo (netgi is avarijos vietos nejudeti, kad neatsirastu mano kaltes faktorius).

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #55: 2011 Sausio 30, 23:28:13 »
esme ta kad yra defektai susije su ivykiu, arba ne. nesvarbu kada ir kaip jie atsirado. apziuros metu jie uzfiksuoti, ir bus pasalinti remonto metu. zodziu norejau siek tiek paaiskinti kaip viskas is salies atrodo, o ne nagrinet konkrecia situacija.
jei kas turit rimtu klausimu konkreciose situacijose, klauskit, pabandysiu padet (asm.zinut).

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #56: 2011 Sausio 31, 09:03:44 »
taip, neklysti. ne su bta o su baltijos garantas, beje. ;)

Dėkingas iki šiol ;) Malonu, kad tokių žmonių yra.

Neprisijungęs PREZIDENTAS

• Įrašai: 3831
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #57: 2011 Sausio 31, 09:49:00 »
nu va saunuolis

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #58: 2011 Sausio 31, 10:40:19 »
nuvaziuosi i ju servisa ir servise susitarsi, jie jau islaidas taip nusirasys kad tau primoket nieko nereikes.
Man ir aiskino LD kad mano bamperio apacia nubruzinta buvo, as atvaziavau i servisa ir sakiau nei lito neduosiu.
Padare jie viska ir kitur daugiau $ paime .

Ekspertas gal ir gerai, bet kai jie ten 200lt + reik laukt iki poros sav kol jie suskaiciuos menknekius, tai atsiprasau.

Nenorejau kurt atskiros temos, galvoju gal kas zino gerai sistema. Pries kokias 2-3 sav man pensininkas is BTA priekini sparna truputi ilenke ir truputeli pabraize bamperi sone. BTA vertintojas fotkindamas uzmate kazkoki sena ibrezima ant bamperio kitoj vietoj, todel sako kad uz dazyma mokes tik puse kainos. Ar taip turi buti?

Nes man atrodo, kad jis negali zinoti, kada tas "senas" ibrezimas atsirado, ar po avarijos ar pries, vertinimas bet kokiu atveju ivyko tik po 3 ar 4 dienu. Pagal tokia logika, jei as papildomai dar ir sparna dabar apgadinsiu, tai sakys kad ir uz sparna gausiu puse primesti is kisenes, ane? Tikiuosi suprantat ka norejau pasakyti.

Ir dar, sparno remontas (atlenkti, spakliuoti), dazymo ir bamperio 50% dazymo sumos, viso paskaiciavo 540 LT. Ar neturetu buti brangiau?

Masina Audi A6 2000m.

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #59: 2011 Vasario 11, 14:04:37 »
kas čia iš mūsų galėtų paskaičiuoti kiek LD kainuotų apdrausti automobilį paprastu ir kasko draudimu ?? :V

Neprisijungęs Oizo

• Įrašai: 1405
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #60: 2011 Vasario 11, 14:05:13 »
galiu

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #61: 2011 Vasario 11, 14:14:30 »

Neprisijungęs adrian

• Įrašai: 5868
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #62: 2011 Vasario 11, 21:59:49 »
prie to pacio kad nekurt naujos temos, kas dirbat su draudimais , kiek +- kasco A4 2004m. 1,9, avantc :V galit cia, arba PM . aciu

Neprisijungęs Oizo

• Įrašai: 1405
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #63: 2011 Vasario 12, 01:01:38 »
prie to pacio kad nekurt naujos temos, kas dirbat su draudimais , kiek +- kasco A4 2004m. 1,9, avantc :V galit cia, arba PM . aciu
neimanoma taip is lempos pasakyti, reikia valstybinio numerio, draudejo asmens kodo. tada kiekviena kompanija vertina pagal savo kriterijus, ar jus drausmingas, ar masina galinga, ar vagiama, ar brangi ir t.t. ;)

Neprisijungęs adrian

• Įrašai: 5868
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #64: 2011 Vasario 12, 12:40:46 »
hmm.. masina dar uzsieny  :/ :D nu jasna, kai grisiu reiks pasidomet uzsiregistravus

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #65: 2011 Balandžio 26, 00:43:02 »
neimanoma taip is lempos pasakyti, reikia valstybinio numerio, draudejo asmens kodo. tada kiekviena kompanija vertina pagal savo kriterijus, ar jus drausmingas, ar masina galinga, ar vagiama, ar brangi ir t.t. ;)
parasysiu uz tave, kad pradziai reikia tokiu duomenu, civilinio, kasko draudimo kainai suzinoti:
1) Transporto priemones savininko asmens kodas
2) Valstybinis numeris
3) Transporto priemones savininko vairavimo stazas
4) Automobilio modelis, variklio turis
5) Variklio galia kilovatais
6) Ar vairuos automobili asmenys neturintys 5 metu stazo?
7) Ar reikalinga zalia korta (ar automobilis bus naudojamas uzsienyje)?
8) Telefono numeris (siuo atveju gal ir nebutinas).

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #66: 2014 Birželio 18, 10:20:54 »
Sveiki,

persiunčiu informaciją apie dažniausiai pasitaikančius kasko draudimo
įvykius. Žalos tendencingai kiekvienais metais auga, BTA per nepilną
pirmąjį šių metų pusmetį jau išmokėjo daugiau kaip 9,6 mln. litų,
o tai 40 proc. daugiau nei pernai.

Dažiausiai automobiliai nukenčia kiemuose, parkavimosi aikštelėse,
pastebėtas vandalizmo atvejų augimas.

Vadalų „mėgstamiausi" vidutinės klasės „Volkswagen" markės
lengvieji automobiliai.

Kartais pasitaiko įvykių, kai automobiliai yra padegami arba užsidega
dėl blogos techninės būklės. Apie 2 proc. visų kasko draudiminių
įvykių sudaro automobilių vagystės.

Padažnėjo automobilių detalių vagystės. Vidutinė tokios vagystės
žala gali svyruoti nuo vieno iki dešimties tūkstančių litų.

Daugiau infortmacijos prisegtuke.

Indrė Spečiūnaitė
  „BTA Insurance Company" SE filialo Lietuvoje ryšių su visuomene
konsultantė

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #67: 2014 Birželio 18, 10:24:09 »
Cia siaip ne i tema palyginimui KASKO. Audi A8 2003m kaina 1200lt men. Toyota RAV4 2006m, kurios verte beveik 2x didesne uz A8 metams kaina tik 690lt ff
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18277
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #68: 2014 Birželio 18, 10:52:20 »
Man tai įdomu, kaip draudimas reaguoja į brangesnes modifikacijas, nes tame rinkos kainų kataloge ji yra išskirta, bet vertė praktiškai tokia pati.

kalba eina apie audi 200 1990
yra automatai, yra quattro, yra turbo quattro, yra avantai, jų visų rinkos vertė apie 3000+LTL, kokia ir dažniausiai reali yra :)
tačiau yra modifikacija turbo quattro 20v, ir tai konstrukciškai beveik kitas automobilis, kurio rinkos vertė arti 10.000 lt, o kataloge ji tiek pat kiek ir kitos.

Kasko neturiu, privalomam apdrausta kaip turbo quattro 20v. Ar įvykio atvėju draudimas atmojuos iki 3000lt, 10000lt (jei žiūrėt pagal skelbimus LT ir mobile.de, ir pirkimo kainą) ar išvis atmojuos 30000, kiek ji man atsistojus yra? sąskaitų turiu mažai, pirkimo sutartį gal ir rasčiau. Nieko nenoriu apgauti, apsidrausti "pigiau" ar užsidirbti? Mano atvėju draudiminis įvykis bet kuriuo atvėju minusas žiaurus

Karalaiti?

Neprisijungęs gataz

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 16827
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #69: 2014 Birželio 18, 11:00:36 »
Man tai įdomu, kaip draudimas reaguoja į brangesnes modifikacijas, nes tame rinkos kainų kataloge ji yra išskirta, bet vertė praktiškai tokia pati.

yra automatai, yra quattro, yra turbo quattro, yra avantai, jų visų rinkos vertė apie 3000+LTL, kokia ir dažniausiai reali yra :)
tačiau yra modifikacija turbo quattro 20v, ir tai konstrukciškai beveik kitas automobilis, kurio rinkos vertė arti 10.000 lt, o kataloge ji tiek pat kiek ir kitos.

Kasko neturiu, privalomam apdrausta kaip turbo quattro 20v. Ar įvykio atvėju draudimas atmojuos iki 3000lt, 10000lt (jei žiūrėt pagal skelbimus LT ir mobile.de, ir pirkimo kainą) ar išvis atmojuos 30000, kiek ji man atsistojus yra? sąskaitų turiu mažai, pirkimo sutartį gal ir rasčiau. Nieko nenoriu apgauti, apsidrausti "pigiau" ar užsidirbti? Mano atvėju draudiminis įvykis bet kuriuo atvėju minusas žiaurus

Karalaiti?
Kreipsies i nepriklausoma, jis preliminariai ivertins ~15k lt. Paskaiciuos nuo mano minimos sumos.
Tesla Model 3 SR+ 239kw, '19
Audi V8 206kw, '91

Neprisijungęs Brutas

• Įrašai: 8627
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #70: 2014 Liepos 23, 18:59:14 »
kaip viskas vyksta jei eismo ivykio metu draudimas negalioantis pas nekaltaji asmeni??? jis gaus bauda uz draudimo nebuvima o kaltininko draudimas vistiek ismokes eismo iviokio padarinius?

Neprisijungęs Myntis

• Įrašai: 345
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #71: 2015 Vasario 25, 22:12:09 »
Taigi, apturėjau auto įvyki. mano audei įvažiavo subinėn. pataikė su savo priekine kilpa į mano kablį - kablys nulenktas taip į buferį, kad žiūrint iš šono, kablio nesimato. Kokių saldainių ieškoti po buferiu ir ką pasitikrinti? galiu apsiardyti prieš rodydamas vertintojui?

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #72: 2015 Vasario 28, 22:12:31 »

Karalaiti?
Labas. Kiek ji tau atsistojus tai tikrai neatmojuos. Esme - automobilis nera investicija (na, su kai kuriom isimtim).  tiek kiek idejai i automobili + pacio automobilio verte iki tavo "prisilietimo" - niekas taip nesumuoja.. Taip, verte viskas itakoja, taciau ne aklai viska pliusuojant.
Realiai, draudimo zalos atlyginimas nera kazkoks stebuklas - nustatoma vidutine rinkos verte tokio automobilio, po to pagal tavo egzemplioriaus bukle ir atlikta bukle gerinanti remonta, nustato tavo automobilio individualia verte. Tai turetu buti tiek pat, kiek pats moketum tokiai masinai, arba kazkas kitas realiai uz ja tiek sumoketu. Pabreziu - realiai.
Taigi, tavo atveju bus 10klt (vadovaujuosi tavo minetom sumom), plius uz gerinanti remonta, plius uz islaikyma, rida, komplektacija, dar kazka kas itakoja ir viskas. Na arba minus uz kazka:)
Gerinatis remontas, nesumuojamas prie rinkos vertes - priklausomai nuo automobilio amziaus, pridedama nuo 0 iki 50proc remonto vertes, prie pacios automobilio vertes. Gerinantis remontas - yra variklio kapitalinis, dezes remontas, viso automobilio perdazymas ar pan. Tepalu ir zvakiu keitimas nera gerinantis remontas.
Tai va, imi, susiskaiciuoji ir viskas. Dokumentus tureti uz remonta butu labai gerai, bet na realiai sis momentas nera itin grieztai reglamentuotas, butu galima vadovautis ir kitais irodymais - pvz foto is remonto eigos ar pan. Dokumentai bent uz dalis butu jau labai neblogai, dalis gi gali ir pats pasikeisti jei turi reikiamu ziniu.
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Vasario 28, 22:16:50 sukūrė karalaitis »

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #73: 2015 Vasario 28, 22:18:41 »
kaip viskas vyksta jei eismo ivykio metu draudimas negalioantis pas nekaltaji asmeni??? jis gaus bauda uz draudimo nebuvima o kaltininko draudimas vistiek ismokes eismo iviokio padarinius?

Jei policija apie tai suzinos - taip, tiketina kad nubaus. Jei pildysit deklaracija, ta tikimybe sumazeja iki minimumo..:D:D Zalos atlyginimui itakos neturi.

Neprisijungęs karalaitis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #74: 2015 Vasario 28, 22:20:20 »
Taigi, apturėjau auto įvyki. mano audei įvažiavo subinėn. pataikė su savo priekine kilpa į mano kablį - kablys nulenktas taip į buferį, kad žiūrint iš šono, kablio nesimato. Kokių saldainių ieškoti po buferiu ir ką pasitikrinti? galiu apsiardyti prieš rodydamas vertintojui?
Neliesk iki kol apziures. Po apziuros galesi ardytis, o iki tol turi nekeisti automobilio bukles, t.y. ir neardyti. Kad ir kaip idomu..