Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Automobiliu pardavimas ir kokie mokesciai uz tai  (Skaityta 11448 kartus)

Neprisijungęs Dmitrij001

• Įrašai: 777
    • Žiūrėti profilį
O vis tik yra muitas perkant auto is Rusijos ar ne ? Zino kas nors tiksliai ?

Is ru by kazohu yra kazkoks.pasuk i mujtine klp ir pasakys viska

Neprisijungęs Giords

• Įrašai: 119
    • Žiūrėti profilį
Parašysiu, kaip draugelis užkibo pirkdamas auto, parvežtą iš Šveicarijos: viskas lygtais buvo tvarkingai, pardavėjas rodė kažkokius popierius dėl muitinės, automobilį užregistravo Regitroj, tų importo popierių neliko. Po metų atėjo pranešimas iš muitinės, kad reikia susimokėti muitą, PVM ir dar delspinigius - viso gavos apie pusę auto kainos. Skambinosi į Regitrą, kodėl užregistravo automobilį, nepatikrinę, ar sumokėti mokesčiai - o tie neįpareigoti tokias paslaugas atlikinėti. Sėdėdamas muitinėj laukiamajame matė daug tokių apgautų (valstybės?). Turbūt, jei susiburtų visi, prisiteistų iš valdžios už tokias daromas nesąmones...

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Manoji C6 ir idomiai atvyko, zmogus sau pirko, veze ale draugas su fura, mokejo grynais furistas Vokieciui, lyg viskas ir OK su sumomis, o tik pardavimo diena man pamate kad liko apgautas, nes deklaracijoje pakiso suma kone vietoj 50k lt vos 1k euru... blin ir as masinos noriu, ir ji suprantu... teko sutikti su maza suma deklaracijoje... ziauriai abydna, bet nelabai rinktis turejau is ko, nes vienintele tedziugino.

Sioje vietoje debiliskos spragos, as ir nemegstu kai deklaracijoje nurodoma simboline kaina.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Manoji C6 ir idomiai atvyko, zmogus sau pirko, veze ale draugas su fura, mokejo grynais furistas Vokieciui, lyg viskas ir OK su sumomis, o tik pardavimo diena man pamate kad liko apgautas, nes deklaracijoje pakiso suma kone vietoj 50k lt vos 1k euru... blin ir as masinos noriu, ir ji suprantu... teko sutikti su maza suma deklaracijoje... ziauriai abydna, bet nelabai rinktis turejau is ko, nes vienintele tedziugino.

Sioje vietoje debiliskos spragos, as ir nemegstu kai deklaracijoje nurodoma simboline kaina.

Kame čia apgavimas?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
furisto draugo, kuris vietoj deklaruotos pilnos sumos tarkime 50k lt pakiso draugui kad pirko masina tik uz ~3k lt.
Tad paskui kai man reikejo parduoti, butu nurodes realia musu sandorio kaina, butu gerai atsimojaves buves savininkas mokesciu, nes neva butu uzdirbes ~x10 kartu nuo pardavimo, nors realiai is tikro ejo i minusa ~20k.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
furisto draugo, kuris vietoj deklaruotos pilnos sumos tarkime 50k lt pakiso draugui kad pirko masina tik uz ~3k lt.
Tad paskui kai man reikejo parduoti, butu nurodes realia musu sandorio kaina, butu gerai atsimojaves buves savininkas mokesciu, nes neva butu uzdirbes ~x10 kartu nuo pardavimo, nors realiai is tikro ejo i minusa ~20k.

Nieko jis nebūtų nurodęs, ne tiek glušas įtariu yra ;)

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
o kiek laiko praėjo nuo jo pirkimo? Jei praeina trys metai ar dar reikia kažką ten mokėti?? :V

Neprisijungęs Tom4s

• Įrašai: 6846
    • Žiūrėti profilį
o kuo blogai nurodyti tikrą kainą?? Aš pirkdamas ir parduodamas visada tokią nurodau ir nieko blogo nėra nutikę ;) (h)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
jis tai kas tas jis? :)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
o kiek laiko praėjo nuo jo pirkimo? Jei praeina trys metai ar dar reikia kažką ten mokėti?? :V
Pas ji masina apie 1,5 metu prabuvo, na bet kokiu atveju sutartyje nurodyta zenkliai mazesne suma, bijau kad man taip teks kazkada daryti :-/

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
jis tai kas tas jis? :)

Nesuprantu tad, kame cia beda? Galu gale reikejo kita sutarti issirasyti paciam, jei auto dar nebuvo registruota, kad tiesiai pats pirkai, ten galetum nors ir 100 gabalu uzpaisyt. Mane nervina klientai, kai paskambina ir klausia, ar galiu rodyti pilna kaina :D Aisku galiu sakau, kiek nori, tiek ir bus, kaip ir su spidometru :-]

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
masina 1,5 metu Lietuvoje prabuvo. Deklaruotas pirkimas buvo tarkime ~3000lt is uzsienio nors realybeje buvo kone 20 kart daugiau ir tai turejo buti visas svariai ir per "draugus". Kai man pardavinejo nenorejo rodyti visos sumos, nes butu iseje kad pardavejas butu uzdirbes 10 kartu, nuo to seka mokesciai, ar ne taip? Tai kur cia ka pakeisti galima, nelabai supratau :think:
Zinoma jis to nenorejo, todel ir mes sandoryje deklaravome 10 kartu mazesne suma, kitu atveju atsisake parduoti masina, nes butu gaves nemenka mokesciu suma susimoketi. As nusileidau sioje vietoje.

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį

kokia dar deklaracija? kauvfertrag turima omeny?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Nesiverciu masinu varymu, nezinau terminu (-)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
masina 1,5 metu Lietuvoje prabuvo. Deklaruotas pirkimas buvo tarkime ~3000lt is uzsienio nors realybeje buvo kone 20 kart daugiau ir tai turejo buti visas svariai ir per "draugus". Kai man pardavinejo nenorejo rodyti visos sumos, nes butu iseje kad pardavejas butu uzdirbes 10 kartu, nuo to seka mokesciai, ar ne taip? Tai kur cia ka pakeisti galima, nelabai supratau :think:
Zinoma jis to nenorejo, todel ir mes sandoryje deklaravome 10 kartu mazesne suma, kitu atveju atsisake parduoti masina, nes butu gaves nemenka mokesciu suma susimoketi. As nusileidau sioje vietoje.

Viskas aišku dabar šioje situacijoje. Vadinasi netinka suma sutartyje - ieškai kitos auto :D Daugiau variantų nebūna tuo atveju.

Neprisijungęs T-max

• Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
Mane nervina klientai, kai paskambina ir klausia, ar galiu rodyti pilna kaina :D Aisku galiu sakau, kiek nori, tiek ir bus, kaip ir su spidometru :-]

Tai tipo jei pirktum ant popieriaus uz 10.000 ir po menesio paduotum,laisvai rasytum 30.000 jei to noretu pirkejas ir nemoketum pelno mokescio? ir galvoji VMI taves neprikirptu kada nors?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
Tai tipo jei pirktum ant popieriaus uz 10.000 ir po menesio paduotum,laisvai rasytum 30.000 jei to noretu pirkejas ir nemoketum pelno mokescio? ir galvoji VMI taves neprikirptu kada nors?

Ne, čia tai galioja, jei mašinos nesi ant savęs pasikabinęs.

Neprisijungęs T-max

• Žiūrėti profilį
Tada taip,nuo kauferio galima beleka rasyt,o Bajoras pirko jau zmogaus LT vazineta ir registruota kaip suprantu.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Tada taip,nuo kauferio galima beleka rasyt,o Bajoras pirko jau zmogaus LT vazineta ir registruota kaip suprantu.
taip, lietuviska pirkau.

Neprisijungęs Obščiako Vadovas

• Banned!
  • Įrašai: 7131
    • Žiūrėti profilį
taip, lietuviska pirkau.

tada kita sneka, nes kauferiu kokiu noriu pripiest galima. kiek kartu dariau. lad rasydavau 2, viena furai, kita jau kokio reikia

Neprisijungęs T-max

• Žiūrėti profilį
Zadama uzrist sita reikala,turi padaryt bendra europine baze ir pardavejas,parduodamas transporta,iskart ivestu perkanti asmeni (ar firma) ir kaina,tik kada padarys neaisku.

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
o kaip jeigu defektuotą automobilį nuperki už 4320lt o sutvarkius parduodi už 8000?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
o kaip jeigu defektuotą automobilį nuperki už 4320lt o sutvarkius parduodi už 8000?

Koks skirtumas, kol kas mūsų sistemai tai nesvarbu. Jie tik matys, kad turi pelno ir tiek. Vokiškuose ir kitųšalių kauferiuose bent jau varnelę yra kur padėti, kad ten daužta auto, bet spėk, ar regitroje bent supranta, kas ten per punktas :-]

Neprisijungęs T-max

• Žiūrėti profilį

Jei turesi remonto cekius,galesi pagrysti islaidas,tada ir savikaina isaugs pridejus remonto kaina prie masinos kainos.Svarbu turet kuo pagrysti isaugusia kaina.Mokescius juk savarankiskai moki,paskui per mokesciu deklaracija ir suvedi visus galus.Rasai kaina didesne ir turi namie pirkimo dokumentus ir remonto dokumentus,jei VMI susidomes kodel kaina skiriasi tada turesi kuo pagryst.Mano atveju as taip buvau variklio kaina prie masinos pridejes,turejau popieriu is sroto kad pirkau varikli ir sukeliau masinos savikaina,paskui buvo iskviete i VMI del kitokiu klaidu deklaracijoj,bet ta kaina neuzkliuvo.

Neprisijungęs surkuC

• Секс и виски, кокс Карибский
  • Klubo garbės narys
  • *
  • Įrašai: 4332
    • Žiūrėti profilį
Jei turesi remonto cekius,galesi pagrysti islaidas,tada ir savikaina isaugs pridejus remonto kaina prie masinos kainos.Svarbu turet kuo pagrysti isaugusia kaina.Mokescius juk savarankiskai moki,paskui per mokesciu deklaracija ir suvedi visus galus.Rasai kaina didesne ir turi namie pirkimo dokumentus ir remonto dokumentus,jei VMI susidomes kodel kaina skiriasi tada turesi kuo pagryst.Mano atveju as taip buvau variklio kaina prie masinos pridejes,turejau popieriu is sroto kad pirkau varikli ir sukeliau masinos savikaina,paskui buvo iskviete i VMI del kitokiu klaidu deklaracijoj,bet ta kaina neuzkliuvo.

Visiškai teisingai.
Jei perki muštą, daužtą ir kokią kitą defektuotą, o sutvarkęs turi sąskaitas su remonto kaštais - turėsi ir pasiteisinimą ir niekas nieko nesakys. Be sąskaitų, dar gerai būtų fotografuoti, galėsi pateikti ir prieš/po medžiagą.
Vakar buvo per anksti, rytoj bus per vėlu, o šiandien nėra laiko.
A3 1.9 TDI 81kW
Visos silkės - žuvys, bet ne visos žuvys - silkės! -Ramzis3 ©