Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Automobilio paruosimas ir prieziura ziema  (Skaityta 6834 kartus)

Neprisijungęs vytiokx

• Įrašai: 2365
    • Žiūrėti profilį
Automobilio paruosimas ir prieziura ziema
« Topic Start: 2014 Balandžio 22, 16:50:23 »
Sveiki  :-) norejau isgirsti pasidalinti nuorodom,patirtim ka verta daryti ziema,o ko ne automobiliui.
Kaip paruosiate automobilio isore ziemai nuo drusku ir pan.?
Kas laikote automobili laukia  kaip kovojate su uzalusiom durelem ir pan.
Ka naudojate priekiniam stiklui nugramdyti ar nutirpinti serksna,apledejusi stikla?
Kada jungiate sildymo salone?iskart uzkurus masina ar kazkiek palaukiate ?kokia temperatu naudojate tiktais masina uzkurus?iskarto HI ar maziau?koks vejelio stiprumas ir pan.Oro imate is vidaus kad geiciau atitirptu langa ar is lauko?

Duru gumas as visada sutepu su tokiu piestuku silikoniniu,kad neprisaltu.
Priekiniam stiklui naudoju gremztuka,bet pavasari patosi subraizymai,tad gal netoki naudoju,butu idomu isgirsti kokiu pagrindu jus naudojat.Siemet pradejau purksti skysti ant langu kuris tirpdo tai jo visai netrumpai uztenka,o ir gremztuko tada nereikia arba naudoji tik nuvalyt serksna.
Uzkurus masina visada ijungi ant HI arba padarau kokia 27 laipsnius padarau kad pustu i priekini langa ir tada pucia visu paegumu.Esu bandes ir imti is is vidaus ora kaip ant klimu buna ,bet skirtumo nepajutau.Tada einu valytis masina.Nuvalius masina ir isedus y ja ji buna nekiek neprisilus,temperatura neuzkilus daugiau negu 50 ar 70 laipsniu.Tad butu idomu jusu nuomones isgirsti ,kaip reiks eksplotuoji masiniuka kita ziema :)

Neprisijungęs Buba

• Įrašai: 1002
    • Žiūrėti profilį
Re: Automobilio paruosimas ir prieziura ziema
« Atsakymas #1: 2014 Balandžio 22, 17:21:01 »
Jeigu langai neuzsale is vidaus, tai tada geriau isvis sildymo nejungti, greiciau variklis susila, greiciau pradeda pusti silta ora.O jeigu norint nupusti langus, reikia pusti zemesne temperatura.

Neprisijungęs virsininkas88

• Įrašai: 2838
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2014 Balandžio 22, 17:30:04 »
Žiemą pas mane svarbiausia geri ratai, ne naudoti ir ne MS, būtinai su snaige. Langų skystis būtinai žieminis ir pilnas bakelis. Ateinu užkuriu, paleidžiu pečiuką 2-3 padėtį ant lango ir einu namo gert kakavą. Po 10min grįžus dažniausiai jau galima važiuot, jeigu ne purškiu skystį ant langų ir su valytuvais brūžinu.
Nesu reklamos vergas, nenaudoju jokių vaškų nuo druskos, ar dar kokių išsigalvojimų. mašina tarnauja man, o ne aš jai. jeigu labai supus parduosiu tokiem kurie tarnaują, galės persidažyt, o aš pirksiu kitą.

ai, pamiršau, pas mane dažnai iš vidaus apšala. ypač priekinis langas.

Neprisijungęs vytiokx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2014 Balandžio 22, 19:57:20 »
Jeigu langai neuzsale is vidaus, tai tada geriau isvis sildymo nejungti, greiciau variklis susila, greiciau pradeda pusti silta ora.O jeigu norint nupusti langus, reikia pusti zemesne temperatura.
nupusti langus tai cia turi omenyje juos nutirpdyt is lauko kaip buna apsale? jei yra klima ir tarkim padarai ten kokia 18-20c ,kai lauke kokia -10 tai tie 18c laipsniu visada eis nuo variklio silumos ar paskui atsidaro kokia sklende ir ora ima is lauko ir taip saldo tuos 18 laipsniu?

Neprisijungęs vytiokx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2014 Balandžio 22, 20:00:51 »
Žiemą pas mane svarbiausia geri ratai, ne naudoti ir ne MS, būtinai su snaige. Langų skystis būtinai žieminis ir pilnas bakelis. Ateinu užkuriu, paleidžiu pečiuką 2-3 padėtį ant lango ir einu namo gert kakavą. Po 10min grįžus dažniausiai jau galima važiuot, jeigu ne purškiu skystį ant langų ir su valytuvais brūžinu.
Nesu reklamos vergas, nenaudoju jokių vaškų nuo druskos, ar dar kokių išsigalvojimų. mašina tarnauja man, o ne aš jai. jeigu labai supus parduosiu tokiem kurie tarnaują, galės persidažyt, o aš pirksiu kitą.
del padangu tai as irgi netaupau ant ju,turejau restauruotas,dabar 2 sezonas warau brigestone naujus.kolkas likau jeis patenkintas,minksto misinio,nors kaip siemet tokia ziema ,ankstus pavasaris tai gaila ju buvo :) vaskai ir kitos apsaugos manau dar kazkiek tarnauja ir nuo vasaros jei geras vaskas buvo detas,arba rudeni kaip dar orai leidzia galima dar auto nutept kad purvai taip nekibtu :)

ai, pamiršau, pas mane dažnai iš vidaus apšala. ypač priekinis langas.

Neprisijungęs vytiokx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2014 Balandžio 22, 20:01:37 »
jei gramdot langus tai kokius gremztukus naudojat?paprastus,brangesnius kokius?

Neprisijungęs Buba

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2014 Balandžio 22, 20:13:16 »
nupusti langus tai cia turi omenyje juos nutirpdyt is lauko kaip buna apsale? jei yra klima ir tarkim padarai ten kokia 18-20c ,kai lauke kokia -10 tai tie 18c laipsniu visada eis nuo variklio silumos ar paskui atsidaro kokia sklende ir ora ima is lauko ir taip saldo tuos 18 laipsniu?
Turejau minty, kai langai buna apsale is vidaus.
Gremztuka tai naudoju paprasta, plastikini, bet kita ziema tikrai naudosiu chemija, bent jau taip nebraizys lango, ir vargo maziau.

Neprisijungęs Brutas

• Įrašai: 8627
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2014 Balandžio 22, 20:24:38 »
jei langai uzsale is vidaus, tai pravartu butu pries ziema issidziovinti salona (h) kur ccheminius valymsu daro, 20-30lt pora h su koloriferiu ir salonas be dregmes lieka (aisku jei nuolatinio vandens patekimo i salona nera, uzsikise drenazai, skyles ir t.t). Ir apsalimas is vidaus isgydytas visai ziemai :A

Neprisijungęs Buba

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2014 Balandžio 22, 21:23:27 »
Sia ziema po kilimeliais klojau laikrasti, tai siek tiek pagelbejo, bet labai greitai jie sudreksta :A

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2014 Balandžio 22, 21:26:37 »
Kad žiema iš vidaus nešaltu langai reik prieš išlipant bent porą minučių langus atidaryti, kad temperatūra lauko su vidaus kažkiek susivienodintu, tada kondensatas nesikaups ant langų ir t.t. ir nešals ;)

Neprisijungęs vytiokx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2014 Balandžio 23, 12:40:06 »
Turejau minty, kai langai buna apsale is vidaus.
Gremztuka tai naudoju paprasta, plastikini, bet kita ziema tikrai naudosiu chemija, bent jau taip nebraizys lango, ir vargo maziau.
as naudojau plasmasini,tai tikrai paskui pavasri matosi ,kad langai susibraize.Reiks manau visada chemija naudot,greit nutirpdo ir nereikia langu skusti.Pas mane dregmes viduje nebuvo tad langai is vidaus neapsale :)

Neprisijungęs vytiokx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2014 Balandžio 23, 12:43:42 »
o kada ir kaip jungiat sildyma masinoje?cia daugiau aktualu kas lauke laiko masinas,kaip langai apsale buna? :) kaip ir kolega auksciau sake,maza temperatura ir viskas?ar dar yra kokiu niuansu?

Neprisijungęs Buba

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2014 Balandžio 23, 20:32:37 »
Kad žiema iš vidaus nešaltu langai reik prieš išlipant bent porą minučių langus atidaryti, kad temperatūra lauko su vidaus kažkiek susivienodintu, tada kondensatas nesikaups ant langų ir t.t. ir nešals ;)
Jeigu dregnas salonas tas masinos vedinimas nepadeda, nebent laikytum 10min atidares duris, bet manau prie kokiu -15% norisi kuo greiciau saut namo :)

Neprisijungęs Buba

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2014 Balandžio 23, 20:33:52 »
o kada ir kaip jungiat sildyma masinoje?cia daugiau aktualu kas lauke laiko masinas,kaip langai apsale buna? :) kaip ir kolega auksciau sake,maza temperatura ir viskas?ar dar yra kokiu niuansu?

Dar stipruma biski padidinu, ne iki dugno, bet kazkur ties viduriu.

Neprisijungęs ffee

• Įrašai: 1149
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2014 Balandžio 23, 20:41:15 »
Turejau beda su rasojanciais langais gana stipria. Bet sia ziema naudojau senai girdetus patarimus apie isvedinima po keliones - labai padejo. Jei trumpa kelione tai aisku ner ko vedint, bet jei varai ciut ilgeliau, kai masina jau speja uzsilt ir silta jau viduj, tai padeda. Iprotis pasidare pas mane - netoli savo kiemo nusileidziu langus, kapisonas ant ausu ir pratraukia. Nebeturejau bedu su apsalimu is vidaus po keliu tokiu geru pratraukimu

Neprisijungęs Valdas G

• Įrašai: 132
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2014 Balandžio 23, 20:50:53 »
Tema penkiais mėnesiais vėluoja.

Neprisijungęs Buba

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2014 Balandžio 23, 21:19:12 »
Tema penkiais mėnesiais vėluoja.
Kaip sakoma roges drozk (tai yra ruosk ) vasara, ziema jau buna velu ka nors mastyt, ziemai reik pasiruost is anksto ;)

Neprisijungęs vytiokx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2014 Balandžio 24, 10:44:47 »
Kaip sakoma roges drozk (tai yra ruosk ) vasara, ziema jau buna velu ka nors mastyt, ziemai reik pasiruost is anksto ;)
tikrai taip ;) man tai buvo ,yra aktualiausia kas lauke laiko masinas kaip kovo su priekiniais apsalusiais langais is lauko .Kokius gremztukus naudoja ar skyscius ,kad nesibraizytu stiklas.Kokia siluma daro ,kad langas greiciau atitirptu ir pan.Galvojau,kad tema galima praplesti kaip ir vasara zmones jas priziuri,bet ,kad plius minus viskas poliravimo temoje paaiskinta,kaip plauti,kaip blizginti,vaskuoti ir pan.Nors jei yra pasisakanciu tai tema galima pakoreguoti ir praplesti :)

Neprisijungęs Vytkė

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1741
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2014 Balandžio 25, 11:18:20 »
Aš tai šildymą jungiu kai užšyla motoras, nes kokius 6km nepučia šilto oro nifiga, poto jau pradeda drungnas eit ir galų gale šiltas. :D

Neprisijungęs Buba

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2014 Balandžio 25, 12:12:01 »
Dar daug kas priklauso nuo variklio dyzelis ar benzinas.Pas mane kai dyzelis, tai kai buna salta reikia nuvaziuoti kokius 15km kad pradetu silta ora pust.

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 6071
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2014 Balandžio 25, 12:12:56 »
Dar daug kas priklauso nuo variklio dyzelis ar benzinas.Pas mane kai dyzelis, tai kai buna salta reikia nuvaziuoti kokius 15km kad pradetu silta ora pust.
kartoną užkišk :D

Neprisijungęs Buba

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2014 Balandžio 25, 12:14:27 »
Kaz kaip nepraktikuoju kartono, paskui kai jis suslampa buna reikalu su juo (-)

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2014 Balandžio 25, 12:58:43 »
nu tai faniera

Neprisijungęs M G

• Klubo draugas
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2014 Balandžio 25, 12:58:48 »
nu tai faniera

Neprisijungęs JonukasP

• Įrašai: 939
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2014 Balandžio 26, 11:33:19 »
Čekolą ant priekinio stiklo naudoju - nereik nei gremžtukų, nei skystimų.