Sia tema sukuriau tik
A4 B6 TDI 1.9 PumpDuse 96kw modeliams, todel iskarto prasau
apie kitus modelius (nors masina ir su tokiu paciu varikliu) nekomentuoti !
Tad noreciau, kad visi zmogai turintys tokius modelius isvardyntu savo visas problemas (buvusias ir esamas) ir ka su jomis dare, kad ju nebeliktu. Manau is to suzinosime daug naudingos informacijos musu mylimosioms, ir taipogi informacijos apie dazniausius ju gedimus, bei kaip jas nuo ju apsaugoti! Beto noreciau pridurti, kad isspresta problema butinai pakomentuotumete, vien del to, kad padetumete kitiems! Aciu visiems.
Tai ka, pirmiausia pradesiu nuo savuju. Noreciau pridurti, kad mano masina prabegusi daug, todel problemu nestinga, bent man daug yra virs 300.000km. Pakalbesiu apie problemas kurios jau yra isprestos. Nusipirkus masina, po pusmecio pradejo vibruoti variklis, veziau i deagnostika, paziureje isvadas pamateme, kad 3 cilindro purkstukas uzakejas jei taip galima sakyti rode -2,99 rezultata. Purkstuka teko keisti, keiciau i nauja, zinoma sumokejau daug.. kartu buvo nusimuses velenelis, ji taipogi sureguliavo idejo nauja purkstuka, vibracija dino. Siai dienai problema atsirado tokia , kad saltam vaikliui viskas gerai, bet pravaziavus 10~15 km ir sustojus prie sviesaforo atsiranda karts nuo karto nedidele vibracija kuri man jau pradeda atsibosti, i deagnostika kolkas nevaziavau.
Toliau, beda buvo tokia, kad budavo sunku pajudeti is vietos, vaziuojant atgal kazkas greitai trankydavosi, arba trenkdavosi viena karta kaip greitai atleidi sankaba (to pasekoje sankabai po kiek laiko atejo amen, nors zinoma nezinia kaip su ja vazinejo pries tai buves seimininkas), problema buvo greiciu dezes pagalve, ja pakeitus viskas atsistate i savo vietas, taipogi buvo pakeista nauja sankaba.
Ilgainiui vazynejant i tolimas keliones, atsityko taip , kad visiskai dingo trauka. Uzgesinau varikli, apziurejau kaip ir nieko, uzkures pradejau vaziuoti, kaip ir viskas normaliai.. Pasiekes 120km/h trauka vel dingdavo. Tekdavo pastoviai uzgesinti varikli ir uzkurti is naujo. Nuvaziavau i deagnostika. Tiksliai nepasake, bet sako bandyk pasikeisti Oro slegio davikli, nuvaziavau i srota susiradau lygiai toki pati, uzsidejau ir vualia masina vel lekia.
Pradejau gasdinti zmones vien del to , kad paspaudus daugiau gazo is po kapoto pradejo sklysti drakono garsai.. t.y. toks garsas , kad pas mane imesta superturbo su superblow-offu (didelis oro atodusis)
, vaziuojant visi zmones visados ziuredavo i mane tokiomis akymis
. Nuvaziaves i garaza pamaciau, kad nuo intercoolerio pusiau nusimovusi slanga, uzdejau, prisukau, viskas gerai, vaziuojam toliau.
Kondiske nepute salto oro ir pastoviai pradejo suktis kondiskes ausinimosi vintiliatorius, jis pradedavo suktis greiciausia pavara ir tik uzkurus varikli, arba kaip uzeidavo. Nuvaziavau pas kondicionieriaus meistrus, rado problema kondicionieriaus kompresoriuje nuluzuse plastmasine mentele, kuria pakeite ir kondicionierius susitvarke. Praejus porai menesiu ijungus kondicionieriu nebeveikia ausinimo vintiliatorius
problemos iki siol neisprendziau, nors salta ora pucia. Gal paciam vilntiliatoriui atejo chana ?
Turiu problema su EGR sistema, ji man lyg ir veikia, bet ten jame yra tokios dvi skylutes per kurias varo tepala :f ir nzn ka dabar daryti, nors pries puse metu EGR visa pravaliau, bet to neuzteko.
Dar viena problema yra skydelije nerodo variklio temperaturos. Rodykle visad stovi ant 0 , nors karts nuo karto kaip jai uzeina pakyla, bet viena karta esu pastebejas, kad istraukus rakta ji pasilyko kabeti ties 60C , gal ji stringa? ar sugedusi? nzn ka daryti, nes uz remonta nesinori moketi 300lt.
Kolkas kaip ir viskas, jei prisiminsiu kanors ko nepamynejau, butinai darasysiu.