Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi A4 B6 2.0, multitronic (Greičių dėžės remontas ar ...)  (Skaityta 2669 kartus)

Neprisijungęs ŠeštaBeškė

• Įrašai: 29
    • Žiūrėti profilį
Sveiki forumiečiai, neperseniausiai įsigyjau Audi A4 B6 2004 metų, benzinas 2.0 litrų, multitronikas. Pirkau su multiko kompo defektu, kompą susiremontavau, važiuoja, pavaras mėto švelniai, jokio delsimo. Tačiau pastebėjau, kad kai lipi į kalną atsiranda vibracija. Ji pasireiškia ir stovint prie šviesaforo. O duodant apsukų viskas susitvarko. Klausimas ar greičių dėžė kalta ar čia kitus problema slypi?

Tepalai nekeisti greičių dėžėje apie 100k tūkst, serviso knygoje mačiau. Rida žinau, kad tikra, nes automobilis nėra užvaikytas.

Ką keičiau, tai visus filtrus, žvakes. Dar toks vienas niuonsas, kad galbūt dėl babinų, ta vibracija yra? Nes nusipirkus ji trukčiodavo, cilindras nesudirbdavo, išmesdavo checką. Kai žvakes pakeičiau problemos baigėsi.

Kitas klausimas, ar VERTA keisti iš automato į mechaną?

Apšvieskite, nes jau papuoliau į multironiko pinkles :(

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
kokios klaidos?
variklyje 060 grupėje ADP. OK?

dėžėje 010 ir 011 grupėse ADP. OK?

Neprisijungęs ŠeštaBeškė

• Žiūrėti profilį
Laukiu diagnostikos eilės. Klaidas patikslinsiu.

Per šį laiką pasikeičiau, žvakes, babinas (naujomis). Bėda išlieka ta pati vibracija, o nuo aukštesnių apsukų viskas gerai.

Išėmus senas žvakes, tai radau ant sriegio tepalo, taip pat ant kontakto (ten kur kibirkštis degimo kameroje). Žvakės paeiliui buvo pajuodusios, nuo pilkšvos iki juodos. Simtomus bandau aiškintis tačiau kolkas vargiai.

Neprisijungęs ŠeštaBeškė

• Žiūrėti profilį
Up, atlikta diagnostika. Vibracija atsiradus dėl lamda zondo klaidos (16804 - Catalyst System; Bank 1  P0420 - 001 - Efficiency Below Threshold - Intermittent). Plius bėdą padėjo nustatyti ir šie kriterijai: Nelygus variklio darbas esant mažoms apsukoms, katalizatoriaus bakelio traškesys išjungus variklį, žvakių kontaktai apdegę nevienodai (nuo per didelio kuro suvartojimo)..

Kitą savaitę bandysiu keisti lemdą zondą, pranešiu kaip ir kas ;)

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
Up, atlikta diagnostika. Vibracija atsiradus dėl lamda zondo klaidos (16804 - Catalyst System; Bank 1  P0420 - 001 - Efficiency Below Threshold - Intermittent). Plius bėdą padėjo nustatyti ir šie kriterijai: Nelygus variklio darbas esant mažoms apsukoms, katalizatoriaus bakelio traškesys išjungus variklį, žvakių kontaktai apdegę nevienodai (nuo per didelio kuro suvartojimo)..

Kitą savaitę bandysiu keisti lemdą zondą, pranešiu kaip ir kas ;)
Kodėl nusprendei, kad tos klaidos, dėl lambdos, man labiau panašu į katalizatoriaus mirtį :)

Neprisijungęs ŠeštaBeškė

• Žiūrėti profilį
Cha, na sprendžiu iš diagnostikos, interneto. Tad padariau išvadą, kad greičiausiai lamda. Okey, o kodėl tavo manymu katalizatoriui alyvos? :think:

Gerai, kad ir katalizatorius, naujo gi nepirksiu, kosmosą kainuos :/

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
Cha, na sprendžiu iš diagnostikos, interneto. Tad padariau išvadą, kad greičiausiai lamda. Okey, o kodėl tavo manymu katalizatoriui alyvos? :think:

Gerai, kad ir katalizatorius, naujo gi nepirksiu, kosmosą kainuos :/
Todėl, kad klaidos aiškiai sako, kad jo efektyvumas neatitinka numatytų ribų...
Pažiūrėk priekinių ir galinių lambdų darbą prie 2000~ apsukų, jei galinės lambdos pulsuoja kartu su priekinėmis beveik vienodai katalizatoriui batai.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Spalio 01, 18:52:47 sukūrė slashas »

Neprisijungęs ŠeštaBeškė

• Žiūrėti profilį
Pabandysiu per ateinančią savaitę pasižaisti, ačiū už pagalbą :-) Pranešiu poto kaip ir kas ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Spalio 01, 19:01:21 sukūrė ŠeštaBeškė »

Neprisijungęs ŠeštaBeškė

• Žiūrėti profilį
Lamda zondai tvarkoje, abu tvarkingi. Katalyzas ne prie ko.

Padaryta dėžės adaptacija, buvo pabėgę apie ~20 %, situacija pagerėjo.

Nuo alsuoklio buvo pabėgus šlanga, ko pasekoje gaudė orą.