Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Freono pildymas  (Skaityta 11367 kartus)

Neprisijungęs Papasinis

• Įrašai: 24
    • Žiūrėti profilį
Freono pildymas
« Topic Start: 2011 Balandžio 27, 16:56:00 »
sveiki norejau paklausti kai pirkau audine ji 2001m a4 2l bendzinas sake kad keite kondiso radiatoriu as nusipirkau freono supyliau visa ta skarbonke ten raso 532ml parduotuveja sake kad uzteks bet man niekas nepasikeite.vejalis koks buvo toks ir liko gal kas galit patarti kaip patikrinti ar dar reikia piktis to freono?vis del to jis kainuoja 60euru

Neprisijungęs mindziux

• Įrašai: 668
    • Žiūrėti profilį
Re: Freono pildymas
« Atsakymas #1: 2011 Balandžio 27, 16:58:19 »
o tai siurblys pasileidzia kondisa ijungus ?

Neprisijungęs Tomashokas

• Įrašai: 1746
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2011 Balandžio 27, 17:06:58 »
Balionėliai skirti manau papildymui,kai freonas per laiką nugaruoja,bet vistiek sistemoj dar būna slėgis,o šiuo atveju jei keitė radiatorių tai sistema pilna oro,firmose užpildant tuščią sistemą prieš užpilant freoną ištraukia orą,kitaip tariant vakumuoja sistemą,ar nebūsi tuos 60 eurų veltui išleidęs...
Kitas dalykas kokia talpa to balionėlio? turi būti po kapotu kažkur lipdukas,ar ant pačio kapoto iš vidaus kur nurodyta kiek telpa į sistemą freono (R-134A),gali palygint kiek reikia ir kiek supylei,sau pildant dar ir spec. tepalo neprošal kartu su freonu įleist.

Neprisijungęs Papasinis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2011 Balandžio 27, 17:14:37 »
Balionėliai skirti manau papildymui,kai freonas per laiką nugaruoja,bet vistiek sistemoj dar būna slėgis,o šiuo atveju jei keitė radiatorių tai sistema pilna oro,firmose užpildant tuščią sistemą prieš užpilant freoną ištraukia orą,kitaip tariant vakumuoja sistemą,ar nebūsi tuos 60 eurų veltui išleidęs...
Kitas dalykas kokia talpa to balionėlio? turi būti po kapotu kažkur lipdukas,ar ant pačio kapoto iš vidaus kur nurodyta kiek telpa į sistemą freono (R-134A),gali palygint kiek reikia ir kiek supylei,sau pildant dar ir spec. tepalo neprošal kartu su freonu įleist.
va sita pyliau
http://orangedeal.com/product/Interdynamics_INDMAC134_EZ_Chill_18_oz_R_134a_Refrigerant_with_System_Safe_Leak_Sealer

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2011 Balandžio 27, 17:32:48 »
na kiek man yra pildę sistemą tai viskas vyksta maždaug taip:

išvakumuoja
užpildo balioną freonu pagal svorį kiek to freono reikia pagal lipduką
tada prijungia balioną su freonu prie mašinos sistemos,bet užsuktu kranu
užkuria variklį ir įjungia klimos jungiklį,jei klimatronikas,tada nustato,kad pūstų į langą (taip irgi pasileis klima)
tada atsuka kraną ant baliono ir freonas pradeda bėgt iš baliono į sistemą
klima iškart neveikia (siurblio sankaba nepritraukia)
kai sistemoj pakankamai sukyla slėgis,kiek jam ten reikia kad jau galėtų suveikt,tada pasileidžia siurblys ir pats įtraukia likusį freoną iš baliono

vienai audi po vairo perkėlimo pildžiau,siurblys pasileist nenorėjo,tada paleidau aš jį tiesiogiai laidus prijungęs tik tam kad sistemą užpildyt,ant klimato displėjaus degė ECON ir ką benuspausi tas ECON neišsijungdavo,vag-com parodė kad miręs slėgio daviklis prie radiatoriaus,pakeičiau ir viskas pradėjo veikt kaip priklauso.

čia šiaip bendrai apie pildymą

Neprisijungęs nikolas

• Įrašai: 955
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2011 Balandžio 27, 17:36:40 »
o kiek kainuoja pildymas? y audi c5? sory uz OT

Neprisijungęs Papasinis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2011 Balandžio 27, 18:36:47 »

išvakumuoja
užkuria variklį ir įjungia klimos jungiklį,jei klimatronikas,tada nustato,kad pūstų į langą (taip irgi pasileis klima)
kai sistemoj pakankamai sukyla slėgis,kiek jam ten reikia kad jau galėtų suveikt,tada pasileidžia siurblys ir pats įtraukia likusį freoną iš baliono

vienai audi po vairo perkėlimo pildžiau,siurblys pasileist nenorėjo,tada paleidau aš jį tiesiogiai laidus prijungęs tik tam kad sistemą užpildyt,ant klimato displėjaus degė ECON ir ką benuspausi tas ECON neišsijungdavo,vag-com parodė kad miręs slėgio daviklis prie radiatoriaus,pakeičiau ir viskas pradėjo veikt kaip priklauso.

na as ir dariau diagnostika jau pora kartu bet man nerode jokiu bedu.o del to ECON pas mane jis visada dega ir neina jo atjungti

Neprisijungęs Mozzo

• Įrašai: 250
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2011 Balandžio 27, 21:55:36 »
o kiek kainuoja pildymas? y audi c5? sory uz OT
tai priklauso koks kiekis telpa ten :) 100g kainuoja 20lt jei klystu pataisykit :)

Neprisijungęs pavel5

• Įrašai: 76
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2011 Balandžio 27, 21:59:46 »

išvakumuoja

Si savaitali bandziau uzpildyt, bet nesigavo, kadangi kompresorius nepradejos siurbti. Gal gali kas paaiskinti, koks turi buti slegis sistemoje? Buva badyta freono paduoti i iputima ir i  kita vamzdeli, ten berods iki į atmosferu pakeltas buvo, bet nepradejo veik kompresorius, Cia saldymas i langus yra butinas, ar cia siaip? Buvau padaves ferono i ipotima, ta ECON dingo, bet visvien neisijunge kompresorius. Veliau buvo rasti nuo kompresoriaus maitinimolaidai du vnt. rudas ir melynas su geltonu dryziu. rudas ""mase" melynas pliusas nuo klimos kaip suprantu, padavus pliusa, ciaksi kazkas kompresoriuje.padavus nuolatini pliusa, ir pildant feonu kompresorius taip pat nepasileido. Gal kas galite ka patart, kaip patikrinti kompresoriaus veikimą?

Neprisijungęs ExiS

• Įrašai: 845
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2011 Balandžio 27, 22:07:59 »
apie kokius dar balonelius kalbate? jeigu servise pildai sistema freonu, tai pajungia aparata, ishsiurbia viska kas ten yra - ishvakumuoja, ir per slangas prileidzia freono...

Neprisijungęs pavel5

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2011 Balandžio 27, 22:10:37 »
apie kokius dar balonelius kalbate? jeigu servise pildai sistema freonu, tai pajungia aparata, ishsiurbia viska kas ten yra - ishvakumuoja, ir per slangas prileidzia freono...

as asmeniskai pildziau ne balioneliais, o spec. balionu.

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2011 Balandžio 27, 23:29:33 »

aš kur pildau tai iš tokios talpos pagal reikalingą kiekį prisileidžia į mažesnį balioną (padėtą ant svarstyklių) ir iš jo pildo jau į mašinos sistemą

kur nutrūkę 2 laidai iš siurblio,tai abu jie eina iš smegeninės,nėra taip,kad vienas prijungtas prie kėbulo masės,man kai neveikė tada pajungiau vienam pliusą,kitam minusą ir siurblys suveikė.

"šaldymas į langus" visada įjungia kompresorių,tiesiog taip paprasčiausia,nuspaudei lango simbolį ir jei su sistema viskas ok,kai tik pildomas freonas sukels slėgį kompresorius pasileis.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2011 Balandžio 28, 12:53:37 »
Tik nepamirskit, kad ne tik freonas pildosi, jei sistema buvo pazeista, pildant maisosi  kartu ir tepalas, o tai uzpila is tokiu balionu tiktai ir atsiranda dzindros, siurbliai lekia saibom.

Jei kam aktualu, siandien tik dapildem sistema Audi A4 kainavo 80 lt, A klases mersui per naujo uzpide, vakumavo 130 lt.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Balandžio 28, 12:55:36 sukūrė only AUDI »

Neprisijungęs kodis

• Įrašai: 1427
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2011 Balandžio 28, 15:19:55 »
Pas mane dabar bande uzpildyt tipo, bet pajungus savo tuos monometrus rode 5 atmosferas.
Sako turi but freono, bet ECON visvien dega ir nesaldo. neijungia kompresoriaus.
gal zinot ka daryt, kur kaune ziuret problema ?

Neprisijungęs pavel5

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2011 Balandžio 28, 18:55:55 »

aš kur pildau tai iš tokios talpos pagal reikalingą kiekį prisileidžia į mažesnį balioną (padėtą ant svarstyklių) ir iš jo pildo jau į mašinos sistemą

kur nutrūkę 2 laidai iš siurblio,tai abu jie eina iš smegeninės,nėra taip,kad vienas prijungtas prie kėbulo masės,man kai neveikė tada pajungiau vienam pliusą,kitam minusą ir siurblys suveikė.

"šaldymas į langus" visada įjungia kompresorių,tiesiog taip paprasčiausia,nuspaudei lango simbolį ir jei su sistema viskas ok,kai tik pildomas freonas sukels slėgį kompresorius pasileis.

Cia saldymas i langus, tai mygtukas per viduri?

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 4387
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2011 Balandžio 28, 19:10:00 »
Kodėl jūs taip akcentuojat tą "šaldymą į langus" ? Tomashokas tiesiog taip įjungia kompresorių ir viskas. Jis (kompresorius) ir pats turi tokiu oru įsijungt, jei nėra paspaustas econ 

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2011 Balandžio 28, 22:20:04 »
Pas mane dabar bande uzpildyt tipo, bet pajungus savo tuos monometrus rode 5 atmosferas.
Sako turi but freono, bet ECON visvien dega ir nesaldo. neijungia kompresoriaus.
gal zinot ka daryt, kur kaune ziuret problema ?

Tai ko jie is karto nepasijunge kompo, butu pamate kokia priezastis. Kai pildziau meistras sake, gali sistema buti uzpildyta, elektronika tvarkoje, bet nors kiek sistemoje jeigu yra dregmes kondiske neveiks, todel ir yra tas vakumavimas ir sistemos isvalymas.As dariau aleksote Kalvariju gatveje, jeigu reikes duosiu kontaktus, ten tau priezasti greitai nustatys.

Neprisijungęs Tomashokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2011 Balandžio 28, 22:31:08 »
Kodėl jūs taip akcentuojat tą "šaldymą į langus" ? Tomashokas tiesiog taip įjungia kompresorių ir viskas. Jis (kompresorius) ir pats turi tokiu oru įsijungt, jei nėra paspaustas econ 

visiškai teisingai,tas "į langus" gal labiau tinka kai būna oras vėsus kai paprastai klima jau nepasileidžia,tai langų knopkę ją paleidžia per prievartą.

Neprisijungęs ExiS

• Įrašai: 845
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2011 Balandžio 28, 22:44:07 »
beje, ar jum kai saule lauke spigina, masina karsta viduj ir ijungi kondiske, greitai atvesta ir salta masinoj kai langai neniaukti, ar turi pastoviai buti nusistates vidutines apsukas varikliuko ir kad pustu pastoviai (kai auto ant saules, ne pavesy), kad butu vesu? Cia kalbu, kai masina pripildyta pilnai freono...

Neprisijungęs LitWis

• Įrašai: 136
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2011 Balandžio 29, 01:05:15 »
pas mane atsisedus i prikepinta masina (vasara) pirmas 2-3min reikia palaikyt ant LO ir maximum greicio, paskui palieku ant 1 ar 2 greicio padalos.  (+) o zaisti ieskant optimalios temp. AUTO rezimu dazniausiai keliones per trumpos.  ff

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2011 Balandžio 29, 08:39:08 »
visiškai teisingai,tas "į langus" gal labiau tinka kai būna oras vėsus kai paprastai klima jau nepasileidžia,tai langų knopkę ją paleidžia per prievartą.
Aš maniau, kad visuose modeliuose kompresoriaus nepaleisi jei temperatūra žemiau + 4 ar 5 laipsnių  :V nes B5 taip ir yra

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2011 Balandžio 29, 08:43:29 »
pas mane atsisedus i prikepinta masina (vasara) pirmas 2-3min reikia palaikyt ant LO ir maximum greicio, paskui palieku ant 1 ar 2 greicio padalos.  (+) o zaisti ieskant optimalios temp. AUTO rezimu dazniausiai keliones per trumpos.  ff
Dažniausiai nusistatau 21 ar 22 laipsnius ir paspaudžiu auto, nustačius LO labai jau šalta būna :)

Neprisijungęs BeFree

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1530
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2011 Balandžio 29, 10:48:00 »
Naujuose modeliuose bent jau nuo 2004 kokių, ši temperatūra jau pakankamai tiksli yra ir siurblys sukasi prie +1

Neprisijungęs Sky

• Įrašai: 31
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2011 Balandžio 29, 12:50:58 »
Aš antradienį pildžiau savo A4-ai kondicionierių pas GarazasTDI 100lt pilna procedūrą (su tepalo pakeitimu) ir su normalia įrangą. Tiesa viskas trunka apie 40-50 minučių.

buvo mažiau negu puse freono normos :) dabar jau po 400m pradeda normaliai šaldyti.

Neprisijungęs Justas.

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2011 Balandžio 29, 13:17:14 »
Visisškai tuščią A4 b5 sistemą pernai vasarą užpildė už 100 lt čia: http://www.evaking.lt/Kontaktai.html