Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Dar kartą apie pečiuką  (Skaityta 2415 kartus)

Neprisijungęs zexel

• Įrašai: 146
    • Žiūrėti profilį
Dar kartą apie pečiuką
« Topic Start: 2010 Spalio 28, 09:00:33 »
Buvau jau rašyta, prirašyta (ir pats rašiau), bet atsakymo kažkaip taip ir neradau. O situacija tai keista kažkokia.

Durniuot pradėjo pečius dar praėjusią žiemą - važiuojant šyla (ne normaliai, bet visai pakankamai), stovint (pvz. kamštyje) - šąla. Nuvariau į servisą, sako pompa parėjusi, nes palaikant ant gazo viskas sušyla, atseit sparnuotė išsimalusi ir ant mažų apsukų slėgio reikiamo nesukelia. Buvau pasiruošęs kesiti pompą, bet vienas formumietis subalamūtija, kad pečius užkirmijęs. Kadangi šiet tiek šildo, nusprendžiau palaukti vasaros ir pažiūrėti ar variklis nekais (tikėjausi taip išsiaiškinti kas vis tik kaltas, kad pečius nešyla).
Vasara šymet buvo - patys žinot, dažnai virš 30. Tokiu oru net ir stovint kamščiuose variklis absoliučiai nekaito, todėl taip nusprendžiau, kad pompa tikrai negali būti parėjusi, na o pečiuko radiatorius - irgi ????? Kodėl? Todėl, kad nesąmonės kažkokios darosi, arba per gudri sistema mano techninėms žinioms, todėl pateiksiu kelis klausimus, gal kas žinantis nepatingės parašyti:
1. Ar visada į pečiuką turi būti paduodamas aušinimo skystis, nepriklausomai nuoto ar laukia karšta, šalta, variklis karštas ar šaltas? Pas mane ant šalto variklio per pečiuko nuorinimo skylę niekas nebėga, kai karštas variklis kartais fontanas būna per tą skylę vos ne 10 cm, o kartais vos ne burbulus pučia kažkokius.
2. Ar slėgis sistemoje priklauso nuo to, kokia temperatūra klimoje nustatyta? Šiaip tai pas mane visada ant 22 palikta.
3. Na ir įdomiausias dalykas. Vakar nuvažiuoju į parduotuvę, viskas kaip ir seniau, kamščių, šalčių dielių nėra, viskas šyla. Važiuot namo - absoliučiai šaltą orą pučia. Parvariau šiaip ne taip su užrasojusiais langais gal kokius 4 km, atsidarau kapotą - ogi į pečiuką įeinanti šlanga kabo - nulūžo vamzdelis su visu chamuyu. Kaip jis nulūžo nežinau, gal nuo senatvės, bet va kodėl antifrizo neišvarė, nors važiuodamas specialiai gazavau ir pagal seną "tvarką" turėjo išvaryt, nes pečius ant apsukų šildavo?????????
4. Tai gal yra ten dar kažkoks reguliatorius (sklendė) kuri reguliuoja antifrizo padavimą į pečiuką?
5. Dar kažkur skaičiau, kad ant 2,6 motorų yra kažkoks papildomas šešiakampis nuorinimo varžtas prie variklio korpuso dešinėje pusėje, bet aš jo niekaip nerandu. Gal kas žino, kur tiksliai jis yra?

Daug prirašiau, tikiuosi patars kas nors ką nors :)