Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Temperatūros daviklis  (Skaityta 4109 kartus)

Neprisijungęs klasik126

• Įrašai: 25
    • Žiūrėti profilį
Temperatūros daviklis
« Topic Start: 2010 Birželio 02, 00:23:16 »
Auto: Audi A3 1.6 L 1998 metų
Sveiki,
pas mane ant aušinimo skysčio šlangelės yra du davikliai: vienas iš karto prie varyklio, toks tamsiai žalias, 4-ų kontaktų, o kitas truputi toliau nuo pastarojo, yra baltos spalvos, 2-kontaktų. Gal kas žinote, už ką yra atsakingas 2-kontaktų daviklis, žodžiu, kokia jo paskirtis ? Kiek skaitydamas forumus supratau, tai kad 4-kontaktu daviklis yra aušinimo skysčio tempertūros daviklis, o kitas..? Gal kas susiduret su tų daviklių keitimu, help..?

P.S. tiesiog neseniai spresdamas automobilio temperatūros ir apsukų plaukiojimo ligos simptomus pakeičiau termostatą ir 4-kotaktų daviklį (pirkausi naują parduotuvei). Su temperatūrą viskas susitvarkė (lygiai 90 laiko), o vat daviklį (4-kontaktų) pakeitęs likau su ta pąčia apsukų problema, todėl ir kilo paklausti kam skirtas tas antras daviklis (baltas). Dėl viso pikto dar paminėsiu, kad dariau deagnostika ir nieko nesurado, nei kas parėję, nei ora siurbe, žodžiu...kaip supratau iš šio forumo - aš nekuo neišskirtianis A3 savininkas  :-]

Neprisijungęs andzeika

• Įrašai: 483
    • Žiūrėti profilį
Re: Temperatūros daviklis
« Atsakymas #1: 2010 Birželio 02, 06:33:28 »
del apsuku ziurek droselio sklende. arba skambink padesiu 867455888

Neprisijungęs kesatutis

• Įrašai: 791
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Birželio 02, 11:59:49 »
Del apsuku skaityk sioje temoje:
Del A3 apsuku ir kalatojimosi

Neprisijungęs klasik126

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Birželio 02, 12:29:59 »
Del apsuku skaityk sioje temoje:
Del A3 apsuku ir kalatojimosi
Skaičiau aš tą temą...ten parašyta, kad nevisiems sklendės valymas padedėjo, todėl kol kas ir neskubu... Iš pradžių noriu išsiaiškinti su tais davikliais

Neprisijungęs kesatutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Birželio 02, 12:33:35 »
Na tai atsivesk savo audes manuala ar etka ir ziurek, turetum tikrai atrasti :)

Neprisijungęs andzeika

• Įrašai: 483
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Birželio 02, 14:13:48 »
Na tai atsivesk savo audes manuala ar etka ir ziurek, turetum tikrai atrasti :)
nebutinai valimas,adaptacija gali padet.

Neprisijungęs klasik126

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Birželio 02, 18:25:01 »
Aš žiūrėjau manualą - ten tas daviklis nepažymėtas...
Kaip supratau, nieks nežino kam tas antras daviklis skirtas...
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Birželio 02, 18:34:30 sukūrė klasik126 »

Neprisijungęs kesatutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Birželio 02, 22:04:05 »
Aš žiūrėjau manualą - ten tas daviklis nepažymėtas...
Kaip supratau, nieks nežino kam tas antras daviklis skirtas...
Idek fotke su tuo daciku, paziuresim  :D

Neprisijungęs rimvak

• Įrašai: 172
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Birželio 05, 18:15:21 »
Kad nekurti tam naujos temos tai paklausiu cia, Ar niekas nera mates tokio dalyko, jog uzkurus masina iskarto dacike rodytu ~70+ temperatura variklio. Veliau pravaziavus kai susyla variklis rodykle sekmingai kyla toliau iki normalaus lygio ir rodo lyg ir gerai temperatura. Tik idomu, del ko galetu taip darytis, ar ten mechaniskai kazkur kliuna kazkas ar kokie davikliai fekaliją mala ar tiesiog jau dacikas eina i pabaiga?

Cia turiu omeny uzkurus masina visiskai salta, kad nepagalvotumet dar ko nors. :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Birželio 06, 00:31:16 »
Kad nekurti tam naujos temos tai paklausiu cia, Ar niekas nera mates tokio dalyko, jog uzkurus masina iskarto dacike rodytu ~70+ temperatura variklio. Veliau pravaziavus kai susyla variklis rodykle sekmingai kyla toliau iki normalaus lygio ir rodo lyg ir gerai temperatura. Tik idomu, del ko galetu taip darytis, ar ten mechaniskai kazkur kliuna kazkas ar kokie davikliai fekaliją mala ar tiesiog jau dacikas eina i pabaiga?

Cia turiu omeny uzkurus masina visiskai salta, kad nepagalvotumet dar ko nors. :)
,,kad nepagalvotumet dar ko nors'' tai mes ir pagalvosime apie masina, ne apie kombaina, tai jeigu masina ZIL 130 tai gali  buti.

Neprisijungęs rimvak

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Birželio 06, 12:05:55 »
Masina audi a3 1.9 tdi

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Birželio 06, 16:08:13 »
Masina audi a3 1.9 tdi
Jeigu turi autodata, tai paziurek kurie daviklio kontaktai ir pamatuok varza, ten yra surasyta kiek ir prie kokios temperaturos. Greiciausiai temperaturinis daviklis kur keturiu kontaktu ir bus nuejes.Dar paprasciau tai kai saltas ir is karto rodo 70 laipsniu atjunk ta davikli ir jeigu rodykle rodys 0 tai tikrai jis kaltas.

Neprisijungęs rimvak

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Birželio 06, 17:37:31 »
Kurioje vietoje randasi tie davikliai?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Birželio 06, 19:44:41 »
Kurioje vietoje randasi tie davikliai?
Vairuotojo puseje, ant variklio sono prisuktas toks plastmasinis vandens slangu sakotuvas, i ji ir kisasi, daviklis buna zalios arba melynos spalvos , keturkampas keturiu kontaktu.

Neprisijungęs Magnatec

• Įrašai: 270
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Birželio 07, 00:59:56 »

,,kad nepagalvotumet dar ko nors'' tai mes ir pagalvosime apie masina, ne apie kombaina, tai jeigu masina ZIL 130 tai gali  buti.
O koks skirtumas kokia auto, nei pas viena taip neturi buti  ;)

Neprisijungęs kesatutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Birželio 07, 21:53:06 »

O koks skirtumas kokia auto, nei pas viena taip neturi buti  ;)
gal pati spydo rodykle meluoja, t.y. susip.....sus gal ten  :-]

Neprisijungęs Kommissar

• Įrašai: 386
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Birželio 07, 23:41:43 »
jei rodykle su*ista butu tai manau ir darbine temperatura ne 90 o belekiek rodytu  :) cia regis ne tas atvejis

Neprisijungęs kesatutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Birželio 07, 23:43:39 »
jei rodykle su*ista butu tai manau ir darbine temperatura ne 90 o belekiek rodytu  :) cia regis ne tas atvejis
gal ir tiap, niisigilinau i tema  ;)

Neprisijungęs rimvak

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Birželio 08, 11:24:27 »
O cia tas daviklis tai vienas kazkuris is tokiu kur trys stovi ant slangos?

Neprisijungęs kesatutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2010 Birželio 08, 13:46:25 »
na tai issisuk ir ziurek kuris 4 kontaktu, plius dar kodai ant jo turetu buti, google pasitikrink ir zinosi  ;)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2010 Birželio 09, 23:15:08 »
O cia tas daviklis tai vienas kazkuris is tokiu kur trys stovi ant slangos?
[/quote tie trys tai ziema pasildo , kad greiciau variklis uzsiltu, o temperaturinis prie ju, tik arciau variklio. Imeskit kas foto kaip atrodo, kad zmogus nesikamuotu, pas mane PD ir nesimato. Taip atrodo isimtas.

Uploaded with ImageShack.us

Neprisijungęs klasik126

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2010 Birželio 11, 14:13:08 »
Taip, tai yra keturių kontaktų temperatūros daviklis, du jo kontaktai duoda signalą skydeliui, o kiti du - kompui.
Bent kiek pats aiskinausi - tai tiek ir supratau. Cia yra du davikliai sukisti i viena - G-62 ir G-2. Cia mano zinios ir
pasibaigia... Nusirašyk koda nuo šio daviklio ir nusipirk, pakeisk ir man atrodo tau turetu padėti...aš už tokį daviklėlį
sumokėjau 28 Lt (UAB ...Šančiai - pilno pav.neprisimenu), yra ir už 40 - tau rinktis... Kai aš ieškojau priežasties dėl
temperatūros (ar kompas gauna gera signala, nes masinos varyklis dirbo netolygiai) - sio daviklo pakeitimas nepadejo,
tavo situacija kiek kitokia - manau padės, ir kaina nekosmine, net siomis krYzez dienomis  ;)
P.S. Pasiaiskink del viso pikto - kam tie kiti daviklai pas tave ant slango, nes as infos taip ir neradau...
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Birželio 12, 15:27:12 sukūrė klasik126 »