Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: liambda zondas  (Skaityta 7708 kartus)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
Re: liambda zondas
« Atsakymas #25: 2015 Liepos 27, 16:00:26 »
labai būtų gerai pasibandyti kitą ir 10000000000prc įsitikinti kad lambda gauna gerą minusą tiek pakaitinimui tiek tą "papildomą". O kas nori papildomų išlaidų?
Tiesa pasakius intike nesu radęs paprastos siaurosios lambdos silganlo grafiko nuo pat šalto starto, tai negaliu garantuoti, info mano iš forumų yra.
Modernūs ecu turi tokią sistemą, kad jie ignoruoja lambdos signalą iki kol nepamato sinusoido arba svyravimo - kol ji šalta ji tiesiog pakibus būna ties kažkuria įtampa, bet nemanau kad tai yra 0V.
O beje koks variklio darbas man įdomu? Pvz šaltas startas geras, o karštas startas po 10 min stovėjimo jau nelabai? Sąnaudos kaip supratau ok? Reiškias ji dar nedaug grybauja.

Dujintas variklis. Tokia labai nepagrįsta prielaida yra, kad dujos, kurios blogai sureguliuotos (ypač per riebiai) damuša lambdą per 50-100km. Kiek tame tiesos, nežinau. Ar teko važinėt su dujom, paskui nuvažiavus pas dujininkus išgirsti, kad oi pas tave buvo blogai sureguliuota?

Neprisijungęs Antonijus

• Įrašai: 2439
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #26: 2015 Liepos 27, 16:47:53 »
O beje koks variklio darbas man įdomu? Pvz šaltas startas geras, o karštas startas po 10 min stovėjimo jau nelabai? Sąnaudos kaip supratau ok? Reiškias ji dar nedaug grybauja...
Dujintas variklis. Tokia labai nepagrįsta prielaida yra, kad dujos, kurios blogai sureguliuotos
Variklis veikia visiškai normaliai. Kuriasi ir šaltas ir karštas ir šiltas iš pusės apsukimo. Varikliukas gana linksmas, jautrus, jokių permušimų ar trūkčiojimų. Tiesa, prieš kelias sav. keičiau sklendę ir veleno apsukų daviklį. Dabar eina visai gerai, tik kad VCDS meta zondo klaidą, nors praktiškai jokio trūkumo nesimato.
Dujų nekaltinčiau, nes eksperimentavau ir tik su benzinu. Be to nori nenori kuriasi tik benzinu.
Manau čia ne tragedija.  Geras gedimas vis tiek kada nors išlys. Taip ir apsukų daviklis ilgokai erzino kol visiškai nugaišo. ;)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #27: 2015 Liepos 27, 17:12:04 »
dėl dujų, jei ant jų važinėjai nesureguliuotų, jos galėjo apgadinti lambda zondą be kelio atgal, ir benzui ir dujoms jis bus negyvas

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #28: 2015 Liepos 28, 10:12:12 »
koks kompas? įtampą duoda lambda, ne kompas...
Na, išsimiegojęs šituo teiginiu ėmiau abejot, kad atraminę 0,45 V įtampą duoda zondas. Jis gi nėra srovės šaltinis, kad šaltas būdamas duotų tuos voltus ir iš niekur negaudamas energijos.
Vis tik manyčiau, kad atraminę 0,45 V įtampą (o jos pas mane nėra) sugeneruoja ECU. Ar aš klystu?  :think:

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #29: 2015 Liepos 28, 11:07:28 »
tos info nete neradau dėl pastrigusios įtampos, tai sunku pasakyt, bet įtampą generuoja pats zondas, spėju nuo pakaitinimo

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #30: 2015 Rugpjūčio 01, 16:27:13 »
... įtampą generuoja pats zondas, spėju nuo pakaitinimo
Tikrai taip. Kol liambda šalta, ECU paprastai duoda 0,45 V. Karšta liambda sugeneruoja savo įtampą ir jos dėka pradeda valdyt kompo atraminę įtampą, reguliuodama kuro purkštukų įpurškimo laiką, o ne oro kiekį.
Stebėti dirbančio variklio zondo darbą galima ir analoginio testerio pagalba, bet išmatuoti atraminei įtampai atjungus zondą, netinka. Jo per maža vidinė varža, jis tiesiog užtrumpima grandinę ir rodo nulį V. Skaitmeninis testeris rodo gerai, bet matuojant zondo darbą skaičiukai bėgioja taip, kad net sunku sužiūrėt.

Mano A4 B5 1998 1,6 AHL visiškai šalto variklio ECU atraminė įtampa 1,5 V. Daugoka!!! Literatūroje rašoma, kad skirtinguose automobiliuose, ji būna labai skirtinga, net ir +5 V. O kokia konkrečiai pas AUDI neradau. Būtų labai įdomu jei kas skaitmeniniu testeriu ją pamatuotumėt ir parašytumėt.
Nagrinėti straipsniai:
http://injectorservice.com.ua/diagnos_lambda.php (galima ir anglų kalba)
http://andrejgrechuha.ru/kak-proverit-lyambda-zond-na-avtomobile/
http://motor-tester.ru/12v_lambda.pdf
http://www.em-grand.ru/post-proveryaem-i-diagnostiruem-lyambda-zond-samostoyatelno.html
http://alflash.com.ua/o21w.pdf

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #31: 2015 Rugpjūčio 07, 07:52:33 »
Na va, šito automobilio šalto zondo atraminė įtampa 0,5 V, bet čia auto tai ne mano.
Pas mane kai variklis šaltas 1,5V !
Kame replės?
ECU duoda tuos 1,5 volto nesvarbu ar zondas pajungtas ar ne. Kai apšyla po kokių 20-30 s viskas OK. Zondas pradeda diriguot apie nuo 0,2 iki 0,8 V.
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Rugpjūčio 10, 22:59:40 sukūrė Antonijus »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #32: 2015 Rugpjūčio 07, 07:58:29 »
o kokią įtampą duoda zondas pats? jei jo signalinis laidas nuo ecu atjungtas?
jei pirmas 30s įtampa nešokinėja, tai reiškia kad kompas jį ignoriuoja, nes nemato aktyvumo.
Ecu ten išvis bus kokia paražitinė įtampa ir viskas, sakau šalto siaurojo zondo
karočia... per ilgai mes čia. tu gal iš kauno/vilniaus? turiu aš bagažinėj vieną nenaudojamą zondą, 3 laidų, jei pas tave kitokia fiškė, galima susnargliuotai laidais, pasibandytum su mano ir viskas....

mano tokia fiškė http://thumbs1.ebaystatic.com/d/l225/m/mP4ZATAMU-Mn6-zfsSwms5w.jpg

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #33: 2015 Rugpjūčio 07, 09:16:06 »
O jei pakibusi lambda viena rodo 0.4v, o kita 0.2v, tai ta su 0.2 prie mirties?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #34: 2015 Rugpjūčio 07, 09:19:50 »
pakibusi kol šalta ar jau kai sušilus?

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #35: 2015 Rugpjūčio 07, 09:46:08 »
pakibusi kol šalta ar jau kai sušilus?
Kai sušilusi... Išjungi variklį ir va tokie voltažų skirtumai, reiks dar šaltas pažiūrėti...

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #36: 2015 Rugpjūčio 07, 10:04:15 »
nelabai suprantu
su išjungtu varikliu ir įjungtu degimu?

su užkurtu motoru sušilusi aktyvumą rodo?

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #37: 2015 Rugpjūčio 07, 10:23:53 »
nelabai suprantu
su išjungtu varikliu ir įjungtu degimu?

su užkurtu motoru sušilusi aktyvumą rodo?
Taip su išjungtu varikliu, bet įjungtu degimu. Rodo aktyvumą ant laisvų apsukų, bet ta kuri 0.2v, tai aktyvūmas toks vaizdas vangesnis ;)
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Rugpjūčio 07, 10:28:44 sukūrė slashas »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #38: 2015 Rugpjūčio 07, 10:38:09 »
oi nepasakysiu. jei sužinosi man papasakok. nerandu tokios info internete, o ieškojau

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #39: 2015 Rugpjūčio 07, 15:20:05 »
Čia netyčia užmačiau, kad vcds skirtingus voltažus rodo, kai variklis išjungtas...

Neprisijungęs Antonijus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #40: 2015 Lapkričio 08, 12:36:17 »
Na va, šito automobilio šalto zondo atraminė įtampa 0,5 V, bet čia auto tai ne mano.
Pas mane kai variklis šaltas 1,5V !
Kame replės?
ECU duoda tuos 1,5 volto nesvarbu ar zondas pajungtas ar ne. Kai apšyla po kokių 20-30 s viskas OK. Zondas pradeda diriguot apie nuo 0,2 iki 0,8 V.
Vienas rimtas autoelektrikas sakė, kad A4 liambdos oscilografo rodoma kreivė yra gerokai aukščiau negu kitų auto. Išeitų, kad A4 atraminė įtampa aukštesnė negu 0,5 V. Gal būt 1,5 V ir priklauso.

Neprisijungęs sriegis

• Įrašai: 40
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #41: 2017 Sausio 12, 15:52:42 »
Numirė zondas. Nieko nuostabaus, odometras rodo virš 250 kkm. Nupirkau kitą, tik be laido. Sakiau prilituosiu originalią fyškę. Studijuodamas pridėtą instrukciją matau, kad lituoti lyg ir nebūtina. Todėl atsirado keli kvailoki klausimai, pažymėti paveikslėlyje:
1. Kas daroma toj vietoj kur pažymėta crimp (kompas to žodžio neišverčia) ?
2. Kas per detalė pažymėta apskritimu? Komplekte panašių lyg ir nėra...
3. Kembrikai ko gero termo?
Ačiū, (h)
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Sausio 12, 16:24:32 sukūrė sriegis »

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #42: 2017 Sausio 12, 16:32:06 »
ne, parodyti užspaudžiami kontaktai: https://www.google.com/search?q=butt+splice&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj3kO_36LzRAhVlKpoKHaz7CCEQ_AUICCgB&biw=1889&bih=579
o apibraukti sandarinimo gumiukai, kurie lenda į to sukjungimo galus, izoliuodami jungtį. http://www.sptpanel.com/Seal-A22.jpg tie mažiukai

Neprisijungęs sriegis

• Įrašai: 40
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #43: 2017 Sausio 12, 17:42:09 »
Ai, lituosiu. Mano razumu patikimiau (дедовским методом).  Termokembrikų irgi turiu.  :)