Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi in Denmark  (Skaityta 340619 kartus)

Neprisijungęs Neburtininkas

• Įrašai: 328
    • Žiūrėti profilį
Re: Audi in Denmark
« Atsakymas #450: 2010 Spalio 16, 19:06:21 »
ir ka zadi duoti i teisma? butu uzdeja man bauda ir as buciau daves i teisma. ale kai pagalvoji kek advokatam isleisi. o siaip kiek esu rades paciu danu forumuose ir netik. tai jau yra tokia teismu praktika. o teismai remesi ta praktika.
esu daug ko prisiskaites. kiek kur teisybes tai cia vel neaisku. esu kaistas kad danai vadovaujasi tik savo istatymais o ne ueropos sajungos. todel turi daug teismu susiijusiu su EU istymu nepaisymu. EU sako kad jus istatymai turi didesne galia negu bet kurios nares salies.o ka danai sneka zinot?
as taippat skatui aiskinu kad neesu danijos pilietis ir vadovaujuosi EU istymais kurie leidzia vazineti Kitoje EU valstybeje viena menesi ir poto turi isvykti is salies kad ir dienai ir galima vel grysti.
yra dar viena medalio puse. musu llietuviu niekas neuzstoja. praskambinau daug instituciju. geriausia tai musu ambasada.kuri vengia isvis kistis ir padet.nesuprantu kam ta ambasada reikalinga tada. jei tik pasam isduoti? tai tegul pasato kioska ir uzteks. o dabar kiek ten zmoniu dirba.
pvz lenkai. jei vazineja kas dvi savaites i lenkija pilnu hodu jie gali vazineti po danija lenkiska masina.bandziau as tai irodineti, atsimusau i siena.mums ta negalioja.
pakovoti galima,bet vienas laukia nekarys.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Spalio 16, 19:09:01 sukūrė Neburtininkas »

Neprisijungęs A200TQ

• Įrašai: 1504
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #451: 2010 Spalio 16, 19:36:26 »
kas liecia ambasada, tai jo, bent jau kiek kreipiausi, tai nulis pagalbos... graziai pasiuncia pasiieskot info paciam...

o tai ka regitrai sakai? juk nesakai, kad ateme numerius ir dokumentus - duokit man naujus... o plius kaip izvezt masina be dokumentu ir nr is danijos, kad ir su tralu ar vezimu?

Kiek zinau yra ES normatyvos, o valstybes jau turi savo istatymus, kuriais ir turi vadovautis. ES gali spresti tik neisprendziamus gincus ar ne?
esu beje rases i ES tai atsakymas buvo, kad privalau gyvent pagal danijos istatymus ir ne ilgiau nei per 6 men peregistruot savo auto jei jau gyvenu DK.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #452: 2010 Spalio 16, 19:37:58 »
ne, nepaduosiu. Tame ir esmė. Jie tuo naudojas. Ir ką jei ir paduodu ir laimiu - tada jau galiu važinėt?? Perrašys įstatymus? Prisiteisiu milijonus? Aha.. Viena, ko norėčiau, tai vieno dedės galvos centrinėj aikštėj pakabinos :)

Gal reikėtų išsiregistruoti ir gyvent be cpr aukojant visą kitą? Mums, studentams, tai turbūt yra neįmanoma.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #453: 2010 Spalio 16, 19:55:52 »
kas liecia ambasada, tai jo, bent jau kiek kreipiausi, tai nulis pagalbos... graziai pasiuncia pasiieskot info paciam...

o tai ka regitrai sakai? juk nesakai, kad ateme numerius ir dokumentus - duokit man naujus... o plius kaip izvezt masina be dokumentu ir nr is danijos, kad ir su tralu ar vezimu?

Kiek zinau yra ES normatyvos, o valstybes jau turi savo istatymus, kuriais ir turi vadovautis. ES gali spresti tik neisprendziamus gincus ar ne?
esu beje rases i ES tai atsakymas buvo, kad privalau gyvent pagal danijos istatymus ir ne ilgiau nei per 6 men peregistruot savo auto jei jau gyvenu DK.
regitra pohuj. imi ir pasakai ateme nr danijoj.regitra jokiu problemu isduosim naujus nr ir nauja registracija. danija nr neturi teisiu nuimti. neju valstybes turtas. o vatechnikine tai duru dura.negavau naujos technikines. dzin sakiau. pats per printeri preleisiu pakeisiu nr.
o kas del tralo. tai tiksliai nzn. bet kiek snekejau su danu patruliu tai kazka tipo isduoda laikino.tiksliai nieko nzn..
kas del ES. sako kad per 6 men?hm. jauciu arba netaip tave suprato arba netaip tu supratai.jei tau duodu danu pilietybe tada jo.o kitu atveju per menesi turi registruoti jei neisvazineji is salies. nes ir lietuvoj negalima vazineti daugiau kaip menesi uzsienietiskais nr. nes tada irgi gali bausti. tai ka man daryti jei turiu daniskais nr masina ir man atostosgos virs menesio laiko lietuvoj?juk mes lieuviai ir ten nuolatos grystam.
esu skaites forume kaip amerikonas gyvenanatis danijoj raso. gvyvenu 6 men danijoj ir  6men italijoj. abi salys reikalauja kad butu ju registracija. tai ka zmoguj daryti? krc danai isjaute biski perdaug yra
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Spalio 16, 19:58:41 sukūrė Neburtininkas »

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #454: 2010 Spalio 16, 19:57:29 »
ne, nepaduosiu. Tame ir esmė. Jie tuo naudojas. Ir ką jei ir paduodu ir laimiu - tada jau galiu važinėt?? Perrašys įstatymus? Prisiteisiu milijonus? Aha.. Viena, ko norėčiau, tai vieno dedės galvos centrinėj aikštėj pakabinos :)

Gal reikėtų išsiregistruoti ir gyvent be cpr aukojant visą kitą? Mums, studentams, tai turbūt yra neįmanoma.
jei dirbi tai issiregistravimas nepades. o kaip su studentais nzn.
tik va jei nedirbi bet esi priregistruotas. kazin kaip tada. bo darbai uz keliu menesiu man baigsis. bet is danojos begti nezadu

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #455: 2010 Spalio 16, 21:35:00 »
Mano klausimas buvo, ar gali SKAT mane versti registruoti savo automobili, kuri jau turiu 3-4 metai arba bausti uz tai kad neregistruoju. Paminejau ir tai kad turiu leidima gyventi kaip studentas ir kad dirbu kad pragyvenciau.

ATSAKYMAS:

Gerb....

Dėkojame, kad kreipėtės į Piliečių konsultavimo tarnybą.

Pagal Europos Sąjungos teisę, atvykęs į kitą valstybę narę, Jūs privalote kuo greičiau, tačiau ne vėliau nei per šešis mėnesius nuo atvykimo, toje šalyje užregistruoti savo transporto priemonę.

Išsamesnę informaciją apie mašinų registravimą Europos Sąjungoje galite rasti adresu:

http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/citizens/living/car/delivery-registration/index_lt.html

Informuojame, jog pats mašinų registracijos procesas Europos Sąjungoje nėra visiškai harmonizuotas. Tai reiškia, jog registravimo kriterijus, reikalavimus bei tvarką nustato pačios valstybės narės savo nacionaliniuose teisės aktuose, vadovaudamosi bendrais principais, kurie Europos Sąjungos lygiu yra numatyti Direktyvoje 1999/37/EB. Šios direktyvos tekstą lietuvių kalba galite rasti adresu:

http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:1999L0037:20070101:LT:PDF

Kadangi direktyva nėra tiesiogiai taikomas teisės aktas, valstybės narės ją perkelia į savo teisės sistemą priimdamos nacionalinius teisės aktus. Kaip Jūs nurodėte savo užklausoje, Danijoje mašinų registravimą tvarko Danijos mokesčių administracija (SKAT). Todėl šios tarnybos darbuotojai geriausiai gali atsakyti į visus klausimus, susijusius su mašinų registracija. Jie jums paaiškins, kaip, kur bei kada turite užsiregistruoti savo automobilį, kokios sankcijos jums gresia to nepadarius ir, ar Jūsų atveju, atsižvelgiant į tai, jog Jūs šalyje esate laikinai, galima pritaikyti kokią nors išimtį. Artimiausio SKAT centro kontaktinius duomenis rasite adresu:

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=351234

Žemiau nurodytu adresu taip pat rasite šios tarnybos parengtą bendrojo pobūdžio informacinį leidinį apie reikalingus dokumentus bei mašinų registracijos procedūrą Danijoje (anglų k.).

http://www.skat.dk/display.aspx?oId=134402&vId=202277&indhold=1

Tikimės, jog ši informacija jums bus naudinga.

Pagarbiai,
Piliečių konsultavimo tarnyba

Pastaba: Norėdami pateikti kitą užklausą, prašome apsilankyti Kelrodės tarnybos tinklalapyje arba susisiekite su EUROPE DIRECT.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #456: 2010 Spalio 16, 22:27:27 »
bln. i kur cia rasei. numesk man linka.
ziuriu nevienas as cia renku informacija :)

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #457: 2010 Spalio 16, 22:35:24 »
nepamenu kur tiksliai, bet kazkur ES komisijos psl radau, o darbar i visus klausimus gali atsakyt Euope Direct http://ec.europa.eu/europedirect/

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #458: 2010 Spalio 16, 22:52:16 »
Patikėk, kad ne vienas... O visi stumia atsakomybę nuo savęs kiek tik nori. Esmė kad danų įstatymuose sakoma kad reikia prisireginti bla bla. O jie neturi tikslios procedūros, kas daroma, jei nesiregini, todėl ir elgiasi skirtingai. Betvarkė karočia.

Neprisijungęs ric-kus

• Įrašai: 206
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #459: 2010 Spalio 16, 22:58:41 »
tas istorijas apie laimėtus teismus reikėtų paviešinti ;)
as dabar esu padaves i teisma del mokesciu.iki balandzio turetu issisprest.bet jau sumas perskaiciavo.ir ka monot.jau per puse sumazejo.tai mes su ta likusia suma teisman.kiek susidare ispudis.tokius turistus kaip mes dabar traukia del tuscio biudzeto.nes mes nezinom ju kalbos ir istatymu v.z. nieko.galvoja atsiusim laiska ir basliuokis.na nevisi jau tokie tupi. B-

Neprisijungęs ric-kus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #460: 2010 Spalio 16, 23:04:59 »
Patikėk, kad ne vienas... O visi stumia atsakomybę nuo savęs kiek tik nori. Esmė kad danų įstatymuose sakoma kad reikia prisireginti bla bla. O jie neturi tikslios procedūros, kas daroma, jei nesiregini, todėl ir elgiasi skirtingai. Betvarkė karočia.
del to ir bausmes gauna ne visi vienodas.o europos sajunga juos buvo del masinu registracijos ir importo muito paklibinus.bet jie atsake .na tipo mano saldytuvas.kaip noriu taip dazau.cia ne jusu reikalas.ir viskas.nebutu tiek kriminalu ir visokiu fokusu prikrete turistai.galetume vazinet.anksciau nesikniso ir nieko neatiminejo.buvo istaymas kad po 3 men turi isvykt.na tipo i metus tik 3men vazinet.bet sienos buvo nekontroliuojamos.zvimbem ir vargo nematem.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #461: 2010 Spalio 16, 23:07:03 »
as dabar esu padaves i teisma del mokesciu.iki balandzio turetu issisprest.bet jau sumas perskaiciavo.ir ka monot.jau per puse sumazejo.tai mes su ta likusia suma teisman.kiek susidare ispudis.tokius turistus kaip mes dabar traukia del tuscio biudzeto.nes mes nezinom ju kalbos ir istatymu v.z. nieko.galvoja atsiusim laiska ir basliuokis.na nevisi jau tokie tupi. B-
o va cia broliukas ti tavo visas postas visiska teisybe.zinau kelis tavejus is bendradarbiu (vienas lenkas kitas lietuvis, dar kitas manosios brolis) kuriem irgi buvo atsiunte sumas susimoket.lenkuj buvo tipo nedamoketi mokesciai. tai 10000kr tipo reik sumoket. nuejo veja pakele beliko tik 1000kr. bendradrarbui kiek buvo atsiunte nepamenu,bet vel pakele veja ir kagi pasirodo nejis turi damoket o jam dar damokeja. masios brolui irgi buvo kad tipo virsijo metini valandu limita ir turi sumoet didesnisu mokescius.bet jis tebuvo dirbes tik puse metu. vel skatr pakelus veja nebeliko nieko moket.
tai kaip sakai jie tuom ir naujas kad mes nezinom ju istatymu kalbos ir t.t.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #462: 2010 Spalio 16, 23:07:23 »
Kuo pagrįsti (už ką)?

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #463: 2010 Spalio 16, 23:08:32 »
o kur padavei i teisma? kaip advokatai ir t.t?

Neprisijungęs ric-kus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #464: 2010 Spalio 16, 23:14:46 »
o va cia broliukas ti tavo visas postas visiska teisybe.zinau kelis tavejus is bendradarbiu (vienas lenkas kitas lietuvis, dar kitas manosios brolis) kuriem irgi buvo atsiunte sumas susimoket.lenkuj buvo tipo nedamoketi mokesciai. tai 10000kr tipo reik sumoket. nuejo veja pakele beliko tik 1000kr. bendradrarbui kiek buvo atsiunte nepamenu,bet vel pakele veja ir kagi pasirodo nejis turi damoket o jam dar damokeja. masios brolui irgi buvo kad tipo virsijo metini valandu limita ir turi sumoet didesnisu mokescius.bet jis tebuvo dirbes tik puse metu. vel skatr pakelus veja nebeliko nieko moket.
man buvo 40000 ff.tai liko tik 20000.paziuresiu ka teismas isvartys.na dar cia ne viskas.jau mane antstoliais gasdino.cia kaire nezino ka daro desine.as teisman padaviau.o kitas skatas uzsieme ismusinet is manes.2 menesius cekius siunte su 40000 stuku.kol pats nepaaiskinau kad teisman esat paduoti.ir suma visai netokia (!?)

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #465: 2010 Spalio 16, 23:18:40 »

ju is vis ta sistema supuvus kazkokia be jokios atsakomybes - kai sako is pirsto lauzta. atidirbau danijoje keleta meteliu, sumaniau kitur kelt sparnus, pradejau tvarkytis del mokesciu - sako tai tau nieko nereikia damoket, nesi skoloj, visi mokesciai atitinka, bet mes tau skoloj 700DKK. Nu sakau duokit nors pagersiu gerai vakariuka ;) sumokejo, palikau danija, po poros menesiu ziuriu DK saskaita banko +14k kronu ;) nu ir kaip gali jie dar is kazkur suskaiciuot, kai jau pries tai 3 kartus prie mano akiu skaiciavo ? as nesiskundziu kad i pliusa gavau, bet vistiek juokas ima. saraskino kontora bl ;)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #466: 2010 Spalio 16, 23:25:12 »
Man šiandienos diskusija patinka.

Neburtininkai - gal klausiau bet pamiršau - katram dk gale Tu randiesi?

Neprisijungęs ric-kus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #467: 2010 Spalio 16, 23:33:08 »
o kur padavei i teisma? kaip advokatai ir t.t?
turiu gudria mergiote.ji man viska tvarko.ji is lietuvos.o teismo neatsimenu tiksiai.ji man sake kuriam mieste.o kaip tas reikalas verda as neraukiu.bet jei reiks sumoket tai mokesiu.kas beliks :D

Neprisijungęs ric-kus

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #468: 2010 Spalio 16, 23:38:13 »
ir ka zadi duoti i teisma? butu uzdeja man bauda ir as buciau daves i teisma. ale kai pagalvoji kek advokatam isleisi. o siaip kiek esu rades paciu danu forumuose ir netik. tai jau yra tokia teismu praktika. o teismai remesi ta praktika.
esu daug ko prisiskaites. kiek kur teisybes tai cia vel neaisku. esu kaistas kad danai vadovaujasi tik savo istatymais o ne ueropos sajungos. todel turi daug teismu susiijusiu su EU istymu nepaisymu. EU sako kad jus istatymai turi didesne galia negu bet kurios nares salies.o ka danai sneka zinot?
as taippat skatui aiskinu kad neesu danijos pilietis ir vadovaujuosi EU istymais kurie leidzia vazineti Kitoje EU valstybeje viena menesi ir poto turi isvykti is salies kad ir dienai ir galima vel grysti.
yra dar viena medalio puse. musu llietuviu niekas neuzstoja. praskambinau daug instituciju. geriausia tai musu ambasada.kuri vengia isvis kistis ir padet.nesuprantu kam ta ambasada reikalinga tada. jei tik pasam isduoti? tai tegul pasato kioska ir uzteks. o dabar kiek ten zmoniu dirba.
pvz lenkai. jei vazineja kas dvi savaites i lenkija pilnu hodu jie gali vazineti po danija lenkiska masina.bandziau as tai irodineti, atsimusau i siena.mums ta negalioja.
pakovoti galima,bet vienas laukia nekarys.
del ambasados tu teisus.pirma karta atsake.o antra net atsakyti nesiteike.tikri putkapuciai (!?)

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #469: 2010 Spalio 17, 00:16:38 »
nu nenusnekekit tik per daug ka? man idomu ar lietuvoj uzsienieciam siuncia verstus visus teksus?
Danijoj jie mokescius skaiciuoja (perskaiciuoja) jei neklystu 2 kart i metus, kolkas pliuse is to sedziu ;)

Egi del taves, tai kai tu sakei norejai susigrazint mokescius, tai tau beveik nieko negrazino, nes visa laika tik 8%mokejai o is ju beveik nieko negrazina, butum mokejes 38% + 8% butum nemazai atgaves, o tie 14k lt greiciausiai atostoginius kokius pervede, arba perskaiciavo vel mokescius (man va pries koki menesi perskaiciavo ir pervede 2k kronu)

cia labai daug nuo darbdaviu priklauso, jei jie nepranesa skatui ir padidina alga tada gali kilt problemu, jei darbdavys vska teisingai daro tada ir SKATas viska zino apie algu padidejimus ir t.t. :)
as tfu tfu tfu netureja ujokiu bedu su dabartiniu darbdaviu, pries tai buves vos be pinigu nepaliko bankrutavus barui ir tik todel kad neisisunte paskutiniu 2 men mano darbo valandu i viena is instituciju, bet past laiku spejau issiaiskint ir issiust.

kas dar liecia mokescius, tai jei i darba vaziuoji daugiau, nei 25km, tai gali susigrazint pinigu is SKATo, kazkaip imanoma susukti net, kad vazineji i LT ir jie sumoka uz tuos km :D bet sita tik girdejau...

Beje Danijoj yra tokios istaigos, kurios teikia nemokama teisine pagalba, aisku jie tau neatstovaus teisme, bet pades atsakyt i visus teisiunius klausimus (pagrinde ten praktikantai ir studentai su patyrusiu teisininku prieziura dirba ar kazkas tokio)

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #470: 2010 Spalio 17, 00:34:14 »
del atostogu kelionpinigiu tu teisus - as kai pasakiau skate kad dar vazineju i lietuva, jie man dave popieriu toki ten irasiau kur vaziuoju i sali ir miesta, kiek km, ir kiek daznai vazineju. tai kazkokia nedidele kompensacija uz tai gavau. del kur grazino 14k - cia tikrai neatostoginiai, nes atostoginius pacius pirmus issimusau pries isvaziuojant. saskaitos reason'e rase tipo 'permoka' ;)

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #471: 2010 Spalio 17, 00:59:28 »
zinau tik kad jei virs 25 km tai moka kazkas ~3-4 dkk uz km :)
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Spalio 17, 11:35:41 sukūrė A200TQ »

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #472: 2010 Spalio 17, 14:10:57 »
Man šiandienos diskusija patinka.

Neburtininkai - gal klausiau bet pamiršau - katram dk gale Tu randiesi?
netoli vokieciu sienas. 50 km iki vokietijas. daznai lakstydavau i vokietija

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #473: 2010 Spalio 17, 14:12:17 »
cia kas del vazinejimo i darba ir grazinamu pinigu. tai man sevas buvo sutvarkes kad irgi gavau pinigu uz visus uz vazinejima.nepamenu kiek,berods gal apie 7000dk. gerai nepamenu kiek tiksliai

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #474: 2010 Spalio 17, 16:58:01 »
dabar pasakykjit kas zinot. katik kalbejau su draugu.yra imanoma susimoket ant lietuvisku nr mokescius ir vazineti ramiai. kas ka zinot? cia butu pats protingiausiai varijantas