Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi in Denmark  (Skaityta 360194 kartus)

Neprisijungęs valukonis

• Įrašai: 4111
    • Žiūrėti profilį
Re: Audi in Denmark
« Atsakymas #1300: 2011 Balandžio 25, 17:36:28 »
as uzdirbau viso 15 000 dkk, o is manes isskaiciavo 8 procentus nuo uzdarbio, o tuose laiskuose parasyta,kad udirbta 21 tukstantis, tai as nesuprantu is kur tokios sumos jei as turiu payslipa? :/

o ka cia reiskia kur apvedziau? nes va mano sumoketi mokesciai

Neprisijungęs gaisras

• Įrašai: 1543
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1301: 2011 Balandžio 25, 17:58:20 »

Tokia čia sistema. Man už praeitus metus 3780 reik sumokėti. Visiems aplinkiniams grąžino, o man kaip visada :D

todel, kai deklaruoji, reikia rasyti, kad uzdirbsi daugiau, nei is tikro, tada mokesi keliais simtais dkk daugiau mokesciu, bet uztat kai viska perskaiciuos, tada gausi pinigu i rankas.
man ne tiek jau daug grazins, bet vis, apie 4000dkk :)

Neprisijungęs valukonis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1302: 2011 Balandžio 25, 18:04:50 »
gaisras, tai kaip man cia dabar reikes sumoket ta suma ar kaip? nes kai as darbinausi tai ir pamenu man rase didele suma,nes sake taip reikia,kad butu geriau. o dabar gaunu laiska ir nieko nesuprantu :/

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1303: 2011 Balandžio 25, 18:41:09 »
gaisras, tai kaip man cia dabar reikes sumoket ta suma ar kaip? nes kai as darbinausi tai ir pamenu man rase didele suma,nes sake taip reikia,kad butu geriau. o dabar gaunu laiska ir nieko nesuprantu :/

tu dar vaziuosi i dk dirbti?

Neprisijungęs egis

• Įrašai: 4012
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1304: 2011 Balandžio 25, 18:46:04 »

tu dar vaziuosi i dk dirbti?

gi rase kad vaziuos vasarai i Samso braskiu skint

Neprisijungęs valukonis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1305: 2011 Balandžio 25, 18:57:08 »
taip vaziuosiu birzelio pradzioj

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1306: 2011 Balandžio 25, 19:08:48 »
nu tai jie viska ir susitvarkys ;) tik butu tau gerai susitvarkyti mokescius i ateiti, kad nebutu nemaloniu siurprizu.

Neprisijungęs A200TQ

• Įrašai: 1504
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1307: 2011 Balandžio 25, 20:54:54 »

o is kur tu istraukei, kad cia reikia sumoketi 2967dkk?

pirma foto, pirmos dvi eilutes ;)

tai bet gi jau is manes atskaite kaip dirbau... ar cia jie bl atskaitineja po 2 kartus? :) nes as turiu is savo darbovietes lapus kad sumokejes as tuos mokescius.... nieko nesuprantu...

visi mokam mokescius, bet mokesciai yra perskaiciuojami 2 kart per metus (ne einamuju, o praitu metu mokesciai) ir jei sumokejai per mazai mokesciu vadinas reiks susimoket, jei per daug - permoka bus grazinta :)

todel, kai deklaruoji, reikia rasyti, kad uzdirbsi daugiau, nei is tikro, tada mokesi keliais simtais dkk daugiau mokesciu, bet uztat kai viska perskaiciuos, tada gausi pinigu i rankas.

sakyt reik kad uzdirbsi maziau, t.y. kas met reik jiems paskambint, arba prisijungus prie ju sistemos, pranesti kiek uzdirbsi siais metais, nes kitaip jie patys paskaiciuoja (greiciausiai pagal paskutiniuju metu uzdarbi) ir jei sumoki maziau mokesciu, nei jie tikejosi (uzdirbai maziau, nei ju paskaiciavimais), vadinas turi jiems sumoketi, jei mokesciu sumokejai daugiau (t.y. uzdirbai daugiau, nei jie buvo pasirase, tada permoketus mokescius grazina )
Na bent taip SKAT'e buvo isasikinta vienam kolegai, kad jei jis uzdirbs daugiau, nei jie yra nustate, tai jokiu bedu nebus, jei maziau, vadinas teks susimoket, nes bus per mazai sumokejes mokesciu per metus :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Balandžio 25, 20:58:59 sukūrė A200TQ »

Neprisijungęs egis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1308: 2011 Balandžio 25, 21:10:16 »
as irgi gavau lapus uz pernai. tai dziaugiuosi kad finale - 0.00 yra :D

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1309: 2011 Balandžio 26, 18:34:47 »

nu mariau biskiuka susimaisiai, su issaiskinimu, :D :D :D
jei uzdirbsi daugiau, nei jie numate, tai reiskia, kad tu gavai daugiau pinigu, bet mokescius mokejai kaip uzdirbdamas maziau (tai reiskia, sumokejai mokesciu maziau) todel kai jie pamatys tavo iplaukas, paskaiciuos, kad tu dar turi sumoketi skatui.
Todel as ir sakau, kad iskart reikia pasirasyti, kad daugiau uzdirbsi, nei is tikro, tuomet  kitais metais tau grazins tiek, kiek busi permokejes.

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1310: 2011 Balandžio 26, 18:38:25 »
ai dar, nu ten neraso, kad reikia sumoketi 2967dkk
ten kalba eina apie 2700dkk.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18277
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1311: 2011 Balandžio 26, 18:49:52 »
wrong.

Resultat af årsopg¸relse

Tiesiai po linija "Til betaling:" ir lapo gale 2967DKK

Aiškiau ir būti negali. :)
2794DKK jei sumoki iki birželio pirmos

Neprisijungęs valukonis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1312: 2011 Balandžio 27, 10:43:38 »
mano grupiokas vazineja jau kokia 5 metus ir jis sake as ismetu tuos lapus nes ir jam pareina tokie :) tai nzn kaip cia pasielgt... gerai sako kazkuris kolega speju nuvarysiu ir jie patys susitvarkys :) o del to parasymo kiek planuoji uzdirbti tai man sake darbdavys tokiuose lapuose rasyk kad uzdirbsi ten 30k tai sako bus tau geriau .... ir tipo klause dar kiek km atvaziavai tipo irgi siust ten kazkur... :V

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1313: 2011 Balandžio 27, 18:33:01 »
na jei rasysi, kad uzdirbi 30k dkk, tai tau iskart prades skaiciuoti mokescius didelius, bet kitais metais, susigrazinsi koki 30k dkk
O del vazinejimo i lt, tai butinai turi vaziuoti i skat, (butinai, jei nori susigrazinti pinigu ;) ) pasakai kiek kartu buvai lt, tada paskaiciuos kiek tu gausi. Aisku, nepradek ten meluoti, kad vazinejai kiekviena savaite, nes prades itarti, ir gali nieko nebegauti :D

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1314: 2011 Balandžio 27, 21:45:31 »

jei uzdirbsi daugiau, nei jie numate, tai reiskia, kad tu gavai daugiau pinigu, bet mokescius mokejai kaip uzdirbdamas maziau (tai reiskia, sumokejai mokesciu maziau) todel kai jie pamatys tavo iplaukas, paskaiciuos, kad tu dar turi sumoketi skatui.
Todel as ir sakau, kad iskart reikia pasirasyti, kad daugiau uzdirbsi, nei is tikro, tuomet  kitais metais tau grazins tiek, kiek busi permokejes.

tai tada paaiskink man, kodel as kasmet uzdirbdamas vis daugiau, visad gaunu mokesciu grazinima? cia jie man tokia kartele uzkelia? labai jau tuo abejoju ;) o isaiskino skate butent taip kaip as ir parasiau... kolkas tiek man, tiek kolegai tai pasitvirtino, tad galvok ka nori :)
realus pvz: praitais metais zmogus pasake, kad uzdirbs 11k per paskutini menesi (atvaziavo tik metu gale), uzdirbo ~15k ir to pasekoj gavo pavasario pradzioj mokesciu grazinima ~600 dkk ;)

ten aiskiai parasyta, kad reik susimoket :)
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Balandžio 27, 21:53:52 sukūrė A200TQ »

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1315: 2011 Balandžio 27, 21:58:29 »

Todel as ir sakau, kad iskart reikia pasirasyti, kad daugiau uzdirbsi, nei is tikro, tuomet  kitais metais tau grazins tiek, kiek busi permokejes.

tai tada paaiskink man, kodel as kasmet uzdirbdamas vis daugiau, visad gaunu mokesciu grazinima? cia jie man tokia kartele uzkelia? labai jau tuo abejoju ;) o isaiskino skate butent taip kaip as ir parasiau... kolkas tiek man, tiek kolegai tai pasitvirtino, tad galvok ka nori :)
realus pvz: praitais metais zmogus pasake, kad uzdirbs 11k per paskutini menesi (atvaziavo tik metu gale), uzdirbo ~15k ir to pasekoj gavo pavasario pradzioj mokesciu grazinima ~600 dkk ;)

del tavo pvz, tai nebent skat apsiskaiciavo, (kas labai neitiketina) arba dar yra koks kitas paskaiciavimas.
O del tavo teiginio, tai paprasciausiai tu pats logiskai pagalvok ir viska suprasi.
Nes dabar pagal tavo teigini, gaunasi, taip:
jei as uzdirbu pvz. 10000dkk/men. tai turiu moketi apie 3000dkk. bet jei as uzdirbu 20000dkk/men tada as moku vistiek 3000dkk arba maziau.
Tai kaip tau atrodo, ar zmones nerasytu visi, kad gauna pinigu kuo daugiau?
Ir automatiskai butu taip, kad maziausiai uzdirbantys zmones butu nuskriausti labiausiai. O kaip jau yra zinoma, jog Danijoje yra progresyviniai mokesciai.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1316: 2011 Balandžio 28, 00:36:11 »
na aš suprantu kitaip.

imant paprastą variantą, kad dirbi tik viename darbe per visus metus: jei turi frikort, darbdavys žino Tavo frikorto sumą, 48000dkk pvz
Ir nieko nemoki (tik 8prc), iki kol nebūni uždirbęs 48000. nuo tada eina pilna katuške 37.

Jei bikort/hovedkort, po standartu 4125dkk jei gerai pamenu, kiekvieną mėnesį 4125dkk būna nemokami (tik 8prc), o kas virš to dar ir 37prc.

Tokiais dviem būdais gale metų būna restskat 0dkk;

Kaip gaunasi nukrypimai: pvz jei viename ar daugiau metų mėnesių neuždirbi daugiau nei 4125dkk (bikort/hovedkort atvėju), uždirbai sakykim 1000dkk, tai lieki neišnaudojęs 3125dkk "frikorto". Kitą mėn moki mokeščius nuo 4125dkk vistiek, o ne nuo 4125+3125dkk. Tas metų gale perskaičiuojama ir atgauni; Su frikort taip nebus, bet dažnas darbdavys moka mokeščius kaip bikort, nes susimaiško, o žmogus vėl neuždirba daugiau nei 4125dkk; metų gale atgauni. Na tiksliau kitais metais;
Kodėl aš bridau, nes daug darbų keičiau.. Turėjau frikort. Jei kovą pvz dirbau dviejuose darbuose, jie mėnesio gale patikrina kiek likę frikorto po mokėjimų vasario gale, ir abu ima tą patį skaičių pvz 40000dkk, o turėtų ir skaičiuoja abu darbai vos ne kaip vienodus frikortus. Dažniausiai taip būna tik vieną mėnesį.

Èia standartiniai atvėjai, o dar kiek skatai, darbdaviai žioplumo klaidų pridaro tai išvis kosmosas gaunasi :)

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1317: 2011 Balandžio 28, 07:56:29 »
del tavo pvz, tai nebent skat apsiskaiciavo, (kas labai neitiketina) arba dar yra koks kitas paskaiciavimas.
O del tavo teiginio, tai paprasciausiai tu pats logiskai pagalvok ir viska suprasi.
jei as uzdirbu pvz. 10000dkk/men. tai turiu moketi apie 3000dkk. bet jei as uzdirbu 20000dkk/men tada as moku vistiek 3000dkk arba maziau.
Ir automatiskai butu taip, kad maziausiai uzdirbantys zmones butu nuskriausti labiausiai. O kaip jau yra zinoma, jog Danijoje yra progresyviniai mokesciai.

Na tu matyt geriau zinai, nei SKAT'o darbuotojai ;) o logiskumas tame kad jie paskaiciuoja kiek tu mokesciu turetum sumoket ir jei uzdirbi truputi daugiau, bei permoki mokesciu, jie juos grazina. Kolkas visa laika atgaunu mokescius, sita sistema pasiteisina jau 3 metai is eiles, o ir pazystamiems tas pats, tad as linkes tiket savuoju variantu...
tavuoju atveju gaunasi, kad tu nusistatai suma kuria uzdirbsi per metus, ir skatas pasiskaiciuoja kiek jie gaus mokesciu, bet tu uzdirbai maziau, sumokejai maziau mokesciu ir SKAT'as tiesiog grazina tau tuos mokescius kuriu tu nesumokejai, pinigai is niekur, smagu :) ar ne taip supratau tavo varianta? :)

To Domas: Bikort neapmokestinamas min man rodos kiekvienam skirtingas (bent pas dauguma jis kitoks), plius pirmais metasi, jei neklystu moki 38%, o poto po 37% bent man taip yra, nes va draugas pasiemes korta lapkriti dabar moka 38%, ziuresim kas bus kitasi metais. Bet cia tiksliai nzn nieko, tik speju :)

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1318: 2011 Balandžio 28, 12:36:48 »
jo dėl bikort procentų man ir pačiam neaišku :) kiek ten turi būt 37 ar 38

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1319: 2011 Balandžio 28, 18:24:29 »
Domas teisingai surase, tik kad tas neapmokestinamas minimumas, ne visada vienodas. Jis man keitesi net. Bet del tokiu dalyku reikia kalbeti su skat darbuotojais.

O mariui, tai visoj Domo rasliavoj tu ir gali izvelgti, kodel pas tave tokia situacija. Man bus kilusi mintis, kad tu gali buti neisdirbes pilnus metus, o mokejai pilnus mokescius visuose atlyginimuose, o kai paskaiciavo ir ateme 48000dkk tai taip ir iseina, jog tau reikia grazinti.

Neprisijungęs gaisras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1320: 2011 Balandžio 28, 18:26:11 »

o logiskumas tame kad jie paskaiciuoja kiek tu mokesciu turetum sumoket ir jei uzdirbi truputi daugiau, bei permoki mokesciu, jie juos grazina.

Nu ir vel tu kazkaip persoki i kita puse, :D
Tu man pasakyk, kaip tu gali permoketi mokesciu, jei pradejai uzdirbti daugiau?

Jei yra paskaiciuota kiek tu turi sumoketi mokesciu, (pries tai nurodes jiems, kiektu uzdirbsi) tai tu tiek per tuos metus ir mokesi mokesciu, ir jei tu is tikro, einanciais metais uzdirbsi daugiau, tai vistiek gaudamas atlyginima, tu sumokesi mokesciu tiek, kiek tau paskaiciuota. O kitais metais, kai bus tavo mokesciu perskaiciavimas, tada jie matys, kad tu uzdirbai daugiau nei nurodei, o mokesciu sumokejai pagal mazesni atlyginima, tada ir paskaiciuos jie tau, kiek tu turi damoketi skatams.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Balandžio 28, 18:35:40 sukūrė gaisras »

Neprisijungęs egis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1321: 2011 Balandžio 28, 22:39:50 »
ai geriau pasnekekit kaip darot meet'a :D :D :D mokesciai hujokesciai, nuvaziuosi 100 km i kita miesta vel skato atskira respublika bl :D

Neprisijungęs egis dk

• Įrašai: 128
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1322: 2011 Balandžio 28, 22:46:08 »
nu jau taip patys jie nesigaudo kokie tie mokesciai  :-]

Neprisijungęs A200TQ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1323: 2011 Balandžio 29, 07:36:49 »
Tiek to, Aivarai, Skato visvien nieks nesupras :) ten dar yra dalykas, kad jei uzdirbi zymiai daugiau nei esi nurodes irgi blogai, jei parduodi dideles vertes turta (pvz masina) reik irgi pranest ir t.t. :)
O as isdirbu pilnus metus ir ta 48k virsyju tikrai su kaupu ;)

Neprisijungęs herounique

• Įrašai: 732
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1324: 2011 Gegužės 01, 03:30:11 »
kas is audistu Kopenhagoj gyvena?