sveiki, gal kas esat patyre avarija norvegijoj kai nebuvot kalti, norvegas kaltas tarkim buvo, noriu suzinot kaip cia draudimas elgiasi norvegijos, jei serviso saskaita apmoka, tai pries atsiskaitydami su servisu ar reikalauja kokiu nuotrauku sutvarkytos masinos ar kaip? jei kas zinot pamajakinkit, persuksiu, nes reik skubiai.. 99886478 dekui
Sveikas.
Turejau as ivyki Norvegijoje. Zodziu man ivaziavo i auto norvegas. Tada dar auto buvo su lietuviskais numeriais, todel aprasysiu sia situacija.
Supildem popierius ( schema kaip ivyko ivykis ). Du lapai liko man ir 2 lapai norvegui. 1 lapa as turejau issiusti i savo draudima ( mano buvo BTA ), bet nesiunciau, nes pasiskambinau sako draudejas jei tu neklaltas nesiusk mums nieko. Bet pagal Norvegiskus istatymus as turejau isiusti tipo... Kita puse lieka man kaip irodyma skad buvo auto ivikis. Tuo tarpu norvegas privalo 1 draudimo lapa isisuti i savo draudimo bendrove ir si turi man atsisuti laiska per 2 sav. kada gali atvykti ju atstovas ivertinti auto nuostolius. Bet to laisko as taip ir negavau... Po 2 men neapsikentes nuvaziavau i kaltininko draudima ( DNB ) ir pakeliau veja kodel negaunu laisko. Jie motyvavo tuo, kad mano draudimas nesusisieke su ju draudimu

Seip ne taip issaiskinau, kad ne as cia kaltininkas ir jie turi susisiekti su mano draudimu, o ne mano draudimas ju ieskoti
![laughing out loud :-]](http://www.audiklubas.com/forumas/Smileys/3rdpty/f10.gif)
Tada vietoje gavau ivykio akto numeri ir galejau su juo nuvykti i bet kuri servisa ir man sutvarkys nemokamai. Ir tikrai nuvykus i servisa paime auto ir sutvarke per 3 ar 4 dienas. Pinigu rinktis negalejau, motyvavo tuo, kad mano auto ne Norvegijoje registruota.

Tai tokia istorija. P.S. ji vyko 2009 m. gale, todel nemanau, kad kazkas bus pasikeite.
Jei kils klausimu, rasyk