Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Kaip greitai jums susyla variklis?  (Skaityta 54567 kartus)

Neprisijungęs Audrius_

• Įrašai: 267
    • Žiūrėti profilį
Re: Kaip greitai jums susyla variklis?
« Atsakymas #150: 2018 Sausio 29, 07:49:46 »
Na štai.. Ar yra koks nors šiuo klausimu skirtumas tarp 3,0 ir 2,7?  Manau, kad ne. Priešingai - 3,0 dar galingesnis, tad turėtų šilti dar prasčiau.
Pas mane pačipuota iki 150. Gal programa "šalta"?  Tiesa, šilo ne kitaip iki čipavimo.

Dar versija- gal multitronikas atima daug energijos? Koks šilimo skirtumas priklausomai  nuo greičių dėžės?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #151: 2018 Sausio 29, 10:06:58 »
Galit jūs čia pilstyti ką norit, bet aš ant savęs tą reikalą išbandžiau ir man jau juoką kelia tas bėdų ieškojimas. 2,7tdi 140kw - su dpf ir egr šilo idealiai. VIEN IŠPJOVUS dpf, šilimas AKIVAIZDŽIAI pablogėjo. Galvojau, kad termostatas. Įdėtas oem iš audi centro. Senasis išvirtas - dirba idealiai. Naujas vėl išimtas - išvirtas - dirba idealiai. Webastos nėra ir nebuvo. Išprogramavus dpf ir egr, rodyklė daugiau 70 žiemą nekyla. Įjungtas egr, šilimas vos vos pagerėjo. Bandymų tikslai atgal įdėtas dpf su visu bakeliu - šyla idealiai. So???

Neprisijungęs Mindosa

• Įrašai: 1432
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #152: 2018 Sausio 29, 10:43:37 »
Galit jūs čia pilstyti ką norit, bet aš ant savęs tą reikalą išbandžiau ir man jau juoką kelia tas bėdų ieškojimas. 2,7tdi 140kw - su dpf ir egr šilo idealiai. VIEN IŠPJOVUS dpf, šilimas AKIVAIZDŽIAI pablogėjo. Galvojau, kad termostatas. Įdėtas oem iš audi centro. Senasis išvirtas - dirba idealiai. Naujas vėl išimtas - išvirtas - dirba idealiai. Webastos nėra ir nebuvo. Išprogramavus dpf ir egr, rodyklė daugiau 70 žiemą nekyla. Įjungtas egr, šilimas vos vos pagerėjo. Bandymų tikslai atgal įdėtas dpf su visu bakeliu - šyla idealiai. So???

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #153: 2018 Sausio 29, 12:09:12 »

Pagarba. Rimti bancymai. Bet kaip yra su a6 , kuriose niekad ir nebuvo dpf? Jų darbinė temperatūra 70?

Webastos valymas davė tai, kad prie +3,5 darbinę pasiekė per 29 km, užmiestyje, važiuojant pagal KET.  Menkas, bet vistiek pliusas.

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #154: 2018 Sausio 29, 13:23:08 »
Kur nebuvo isvis dpf, ten ismetimo sistemos principas skiriasi. Jei dpf nebera, dujos eina lauk be pasipriesinimo ir nebeuzsuka niekur kitur, kas itakoja itin didele dali silimo.

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #155: 2018 Sausio 29, 13:41:11 »
Ta prasme kitoks išmetimo vamzdis? Kažkokie papildomi dūjų nuvedimai-apėjimai? Vadinasi išmetus dpf reikia kažką paildomai užkišti. Reikia išsiaiškinti ką.

Neprisijungęs Nori alaus?

• Įrašai: 435
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #156: 2018 Sausio 29, 14:33:25 »
Tai gal isvis blogai isprogramuotas dpf buvo?...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #157: 2018 Sausio 29, 14:56:51 »
Tai gal isvis blogai isprogramuotas dpf buvo?...

Prie ko siuo atveju programa? Ne prie ko. O tas dpf ir po siai dienai taippat tebera isprogramuotas

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #158: 2018 Sausio 29, 16:06:48 »
Gal kas turit schemas, kaip atrodo išmetimas su ir be dpf?

Neprisijungęs Nori alaus?

• Įrašai: 435
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #159: 2018 Sausio 29, 19:49:30 »
Prie ko siuo atveju programa? Ne prie ko. O tas dpf ir po siai dienai taippat tebera isprogramuotas
Tik ideja iskeliau. Kodel tada vieniem pooperaciniams viskas ok, o keliems ne? Galbut visas remap nelabai teisingas. Arba kaip tik tai apnuogino kazkokia kita problema, kuri nebuvo pries tai pastebina. As vaziuociau pas kitus programuotojus check

Neprisijungęs x3er

• Įrašai: 762
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #160: 2018 Sausio 29, 20:31:12 »
Vakar matavausi. 535d 2008, 2km mieste, 12km užmiesčio arba 14min bendrai. Nuo +3 iki 90 čia taip pašilo. EGR su cooleriu viskas išmesta (žinoma) ir DPF nėra. Bet aš pasidaręs, kad kol šaltas variklis įpurškimas laipsniu vėlesnis ir įpurškimo laikas ilgesnis (išmetimo dujų temperatūra padidėja), tas beveik atsveria EGRo pašalinimą, kitaip šyla 5min ilgiau. O programavimai kaip jūs čia sakot ne prieko. Jei bus blogai išprogramuotas DPF bus avarinis rėžimas arba degs check'ai arba pasiekus darbinę temp įsijungs regeneraciją. Mano senoji a6 c5 1,9TDI 81kw, kurią kažkada turėjau be EGR be problemų pasiekdavo darbinę žiemą. Ir daug daug daug draugų aš išjungęs tuos EGRus, DPFus ir visiem viskas šyla, tiesiog lėčiau.

Citata
Įjungtas egr, šilimas vos vos pagerėjo. Bandymų tikslai atgal įdėtas dpf su visu bakeliu - šyla idealiai. So???
Nu labai abejoju, kad jau taip stipriai pasikeitė šylimas kaip kad sakai. Viena yra pašilimo laikas, o kita kad išvis darbinė nesilaiko. Čia kažkokie burtai

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #161: 2018 Sausio 29, 22:08:12 »
Va čia puikus sprendimas ir rezultatas kokio visi norėtų. Ar eitų tą patį padaryti ir audi?
Nes aš jau nelabai sugalvoju kur dar sliekų ieškoti: aušinimo skystis pakeistas, termostatas pakeistas, webasto išvalyta- patikrinta, veikia...

Neprisijungęs x3er

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #162: 2018 Sausio 29, 22:55:42 »
Žinoma eina, teoriškai įmanoma visiems modeliams. O darbinė laikosi kai pasiekia 90?

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #163: 2018 Sausio 30, 07:11:44 »
Taip, pakeitus originaliu termostatu laikosi 90. Aišku važiuojant. Stovėjau ilgiau ir galiausiai pakrito iki 80. Kita vertus, dar nebuvo šalčių.

O tas laipsnių keitimas neturi kažkokių neigiamų pasekmių? Pvz. Negali kas nors pradegti? Dėl kuro sąnaudų manau nesvarbu, juk ir taip jos didesnės kol variklis šaltas.
« Paskutinį kartą keitė: 2018 Sausio 30, 07:17:14 sukūrė Audrius_ »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #164: 2018 Sausio 30, 08:20:54 »

Nu labai abejoju, kad jau taip stipriai pasikeitė šylimas kaip kad sakai. Viena yra pašilimo laikas, o kita kad išvis darbinė nesilaiko. Čia kažkokie burtai

Burtai neburtai - yra kaip yra. Kuri tau vieta neaiški buvo? O kad lygini bmw, tai išvis ne į temą. Man tik pas vieną modelį - audi v6 tokie fintai vyksta. Visos kiaurais išmetimais važiuoja ir nė viena blogiau nešilo, o būtent v6 tai n žmonių skundžiasi ta pačia bėda, tik ne visi kreipia į tai dėmesį.

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #165: 2018 Sausio 30, 08:31:49 »
Paaiškinkit vieną dalyką. Yra 3 nuorinimo taškai. Iš kur  ir į kur eina tas metalinis vamzdelis? Atsuku varžtą, o ten vos sruvena, esant užvestam motorui. Ar neturėtų visoje aušinimo sistemoje būti vienodas slėgis?

Neprisijungęs mariusgaz

• Įrašai: 22
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #166: 2018 Sausio 30, 09:30:16 »
Gal kas galit imest nuoroda kur yra tie 3 nuorinimo taskai?

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #167: 2018 Sausio 30, 10:03:18 »
Stovi prie radiatoriaus: 1 kairiame radiatoriaus gale, viršuje - po oro įsiurbimo plastmase; 2  netoli 1, variklio priekyje, už kokio sprindžio, metalinis vamzdelis, nuo variklio viršaus apie 15 cm; 3 po plastmase prie stiklo, šalia stabdžių skysčio bakelio. Sunkiausi su antru :)

Neprisijungęs mariusgaz

• Įrašai: 22
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #168: 2018 Sausio 30, 11:09:38 »
Dekui, kazka randu.

Neprisijungęs x3er

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #169: 2018 Sausio 30, 11:18:57 »
Burtai neburtai - yra kaip yra. Kuri tau vieta neaiški buvo? O kad lygini bmw, tai išvis ne į temą. Man tik pas vieną modelį - audi v6 tokie fintai vyksta. Visos kiaurais išmetimais važiuoja ir nė viena blogiau nešilo, o būtent v6 tai n žmonių skundžiasi ta pačia bėda, tik ne visi kreipia į tai dėmesį.
Nenusišnėk seniuk :D O ir lyginu ką noriu. Nelabai supranti kaip visa sistema veikia, eik knygų skaityti  (H-). Nesvarbu ar 2,7TDI ar 3,0TDI ar facelift ar ne - be EGR ir be DPF darbinė laikysis jei su pagrindiniu termostatu viskas tvarkoje, ir nesvarbu kokių tu ten istorijų prisibandęs, gal jau termostatas veikė 80% pajėgumu. Pas mano drauga 176kw visi EGR, DPF viskas išmesta, darbinė laikosi kuo puikiausiai - čia viskas ką reikia žinot, tas pats su mano ex 2,7tdi 132kw. O kad žmonės pamiršta EGR aušintuvą ir kaip jo termostatas veikia čia kitas dalykas.
« Paskutinį kartą keitė: 2018 Sausio 30, 11:21:04 sukūrė x3er »

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #170: 2018 Sausio 30, 11:26:36 »
Nenusišnėk seniuk :D O ir lyginu ką noriu. Nelabai supranti kaip visa sistema veikia, eik knygų skaityti  (H-). Nesvarbu ar 2,7TDI ar 3,0TDI ar facelift ar ne - be EGR ir be DPF darbinė laikysis jei su pagrindiniu termostatu viskas tvarkoje, ir nesvarbu kokių tu ten istorijų prisibandęs, gal jau termostatas veikė 80% pajėgumu. Pas mano drauga 176kw visi EGR, DPF viskas išmesta, darbinė laikosi kuo puikiausiai - čia viskas ką reikia žinot, tas pats su mano ex 2,7tdi 132kw. O kad žmonės pamiršta EGR aušintuvą ir kaip jo termostatas veikia čia kitas dalykas.

Tai kad lygini bb su pirštu, todėl ir klausiu,ką lygini. Esmė, kad tik V6 kaip sakau ta bėda yra ir ji yra ne man vienam. ;) Faktas, kad tą reikalą esu išbandęs ir galiu už savo žodžius atsakyti 100proc. Tokiu oru, kaip dabar tai viskas ok, bet jei yra kažkiek šačiau - ragai. O apie sistemos veikimą tai galėtum daug plačiau papasakoti, tik ar pasakosi... Aš savaitę nagrinėjausi brėžinius ir supratau, kad be dpf tikrai nebus toks šilimas, koks turi būti.

Neprisijungęs x3er

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #171: 2018 Sausio 30, 11:46:31 »
Tu parašei nesamonę, kad be DPF tau temperatūra net nesilaikė. Mano ex v6 prie -20 darbinė laikėsi be problemų be EGR, be DPF, be sklendžių, be katuko  :goodboy:. O padarei bandymą ant netvarkingo variklio ir kažką čia bandai įrodyt.. O bmw tai dar vienas gyvas tikras pavyzdys, kalba apie apie dyzelinį variklį ir jų visų EGR, DPF principas toks pats.

Neprisijungęs ~Romas~

• Įrašai: 2312
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #172: 2018 Sausio 30, 11:48:46 »
Kad vieniems syla, kitiems - ne, nebus esme vairavime? Vienas vazineja dugnais, tam uzsyla, kitas kaip pensininkas, todel neuzsyla motoras?

Del webasto. Jei tvarkingai ji dirbtu, tikrai daug greiciau pasiektu 90. Pas sharana 1.9pd, kol nesutvarkiau, iki 90 pasiekdavo per 20-30km prie 0 laipsniu. Sutvarkius, per 10km. Gal ir nesulyginami modeliai, bet...

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #173: 2018 Sausio 30, 12:19:06 »
Aš tau aiškinu vieną, o tu kitą. Pilni forumai info, kad v6 blogai šyla iškastruota, o tu sakai, kad bmw zjbs išvalytas šyla, ką ir aš sakau ir tam pritariu :D Tai pasakyk, kas tada netvarkinga, nepilstęs iš kiauro į kiaurą. Sutvarkysim, pafilmuosim ir tada galėsim toliau diskutuoti. Beje, papasakok tad išmetamųjų dujų veikimo sistemos principą ir kaip dpf įtakoja/neįtakoja akivaizdų nedašilimo faktą.

Neprisijungęs Audrius_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #174: 2018 Sausio 30, 12:56:14 »
Kad vieniems syla, kitiems - ne, nebus esme vairavime? Vienas vazineja dugnais, tam uzsyla, kitas kaip pensininkas, todel neuzsyla motoras?

Del webasto. Jei tvarkingai ji dirbtu, tikrai daug greiciau pasiektu 90. Pas sharana 1.9pd, kol nesutvarkiau, iki 90 pasiekdavo per 20-30km prie 0 laipsniu. Sutvarkius, per 10km. Gal ir nesulyginami modeliai, bet...

Nejaugi būti pažeidinėt kelių eismk taisykles, kad užškldyt variklį? :)

Kas buvo webastai? Aš nesu garantuotas dėl savosios veikimo. Prie kokios aplinkos temperarūros turėtų pradėti veikti? Norėjau temperatūras susidėlioti pagal save, bet tie kanalai buvo blokuojami, neaktyvūs.