sveik, prisijungsiu ir as prie diskusijos...turiu c6 2.7kelis metus jau ir koks pastebejimas, kai tik oras atvesta zemiau nulio sunkiai syla motoras kaip ir daugeliui. Vaziuoji trasa jei pecius uzstatytas apie 18 laipsniu tai temperatura kyla, bet jeigu tik daugiau kaip 22, krenta...galvojau termostatas nelaiko. Ka gi perkau nauja termostata zinoma originala pasikeiciau ir ka...tas pats velnias , nesuprantu taip turbut turi but. Stovinti prie kokiu -10 laipsniu tai motoras iki 90 net per valanda ir daugiau nesusyla . Kogero taip ir turi but, nekaitaliokit tu termostatu pinigu metimas, man nepadejo
Tokia pati problema ir mane kankino praeitą žiemą (tik nepastebėjau ar turėjo įtakos variklio temperatūros kritimui/kilimui pečiuko nustatyta temperatūra).
Žiemos pabaigoje pasikeičiau termostatą, patikrinti jau nebeturėjau kaip, nes buvo šalčiai į pabaigą, viskas su variklio temperatūra buvo kaip ir gerai.
Atėjo šiandienos didesni šalčiai ir pastebėjau, kad problema išlikusi, termostato keitimas nieko nepadėjo..
Iki šiandien viskas buvo gerai su variklio temperatūrą. Tik mano atveju klausimas ar todėl, kad nebuvo šalčio tokio ar todėl, kad iki šiandien nebuvo daroma pečiuko temperatūra >22. Nes iki šiandien daugiausiai buvo daroma pas mane 21 kartais, šiaip visada 19-20,5.
O pastebėjau taip: važiuojant trasoje variklio temperatūra užkilo iki 90 nuvažiavus apie 10-12km, tik įvažiavau į miestą, greitis sumažėjo - temperatūra pradėjo kristi. Važiuojant Vilniaus gatvėmis maždaug laikėsi tokia temperatūra.. (nuotrauka)
Įdomu ar nevartoja daugiau kuro, kai važiuoja su tokia variklio temperatūra..
Ar čia tik daviklis kažkoks grybauja. Ar tikrai variklis atšąla..
Gal dar kur yra kurs nors koks nors daviklis, kuris kaltas dėl tokių variklio temp. parodymų