Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: C6 sustojus, sumažinus greitį krenta temperatūra  (Skaityta 13839 kartus)

Neprisijungęs Gedutis

• Įrašai: 314
    • Žiūrėti profilį
Sveiki. Važiuojant variklio temperatūra pakyla iki 90°C, kai sustoju temperatūra krenta akivaizdžiai žemyn. Užtenka įvažiuoti į miestą, kur greitis max 60km/h ir iš 90°C lieka 70-50°C ar mažiau. Pečiukas šildo kuo puikiausiai.
Jei gerai pastebėjau, tai šita problema pasidarė, kai atėjo didesni šalčiai (daugiau nei -10) ir užvedus auto, kol neapšyla variklis skydelyje dega COOLANT perspėjimas (antifrizo nepermažai). Gal tai tik sutapimas, ir čia du skirtingi reikalai? Dėl COOLANT esu skaitęs forume, kad bakelį antifrizo reikėtų pasikeisti. Bet kas galėtų būti dėl temperatūros kritimo?
Teperatūros daviklis? Termostatas?
P.S. Su termorstatu esu turėjęs reikalų su antra mašina, civicu. Tai ten buvo taip, kad važiuojant nors ir 100km atstumą, temperatūra nepakyla ir šalta mašinoj, kai tik sustoji, pradeda kylti temperatūra ir pradeda šilti salonas. Todėl kyla klausimas ar mano atveju bus termostatas.. ?
Variklis: 2.0TDI 103kW
« Paskutinį kartą keitė: 2016 Sausio 02, 22:10:10 sukūrė Gedutis »

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
O variklis čia pas tave V10 5.0 TFSI? :)

Neprisijungęs L8

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 3009
    • Žiūrėti profilį
Tas tai šyla, net viskas tirpsta aplinkui, pavasaris ateina :)

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
Ne, pas mane 2.0TDI 103kW :) Kodėl kilo tokia mintis, kad toks galingas variklis? :think:

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį

Ne, pas mane 2.0TDI 103kW :) Kodėl kilo tokia mintis, kad toks galingas variklis? :think:

Man daug minčių kyla, bet reikia rašyti koks yra nes c6 daug variklių gamoje turi, tad skaitome forumo taisykles plius bendroje temoje galėjai klausti nekuriant naujos...

Tai va jei termostatas neliestas tai galį būti jis arba egr sistema, nes lyg ir šituose varikliuose egr atlieka pašildymo funkciją ;)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Termostatas . Keistas tik sitas simbolis, jis lyg perspeja apie variklio perkaitima  :think:

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
Man daug minčių kyla, bet reikia rašyti koks yra nes c6 daug variklių gamoje turi, tad skaitome forumo taisykles plius bendroje temoje galėjai klausti nekuriant naujos...

Tai va jei termostatas neliestas tai galį būti jis arba egr sistema, nes lyg ir šituose varikliuose egr atlieka pašildymo funkciją ;)
Dėl variklio, pamiršau paminėti, sukonkretinti apie kokį variklį eina kalba.
Dėl temos, buvau suradęs panašią temą, bet joje buvo įspėjimas/patarimas, kad geriau sukurti naują temą.
Kaip būtų galima išsiaiškinti kas tiksliai kelią šiuos simptomus? Nes kaip tik šiandien buvo jungtasi su VCDS, tai jokių klaidų/gedimų nerasta..
O negali būti tiesiog temperatūros daviklis?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį

Yra ir sitame variklyje toks dalykas, tik funkcija jo paini, nes vadinasi egr ausintuvas, nors kiti skaito, kad jis pasildo.

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
Na man egr užglušinus žymiai lėčiau šildavo...

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį

O negali būti tiesiog temperatūros daviklis?

Termostatas ne elektrinis, jo niekas nevaldo .

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Na man egr užglušinus žymiai lėčiau šildavo...

Nesuprantu as sito, teko ne viena uzglusinti kai prakiurdavo, sklendes atjungti, niekas pokyciu nepastebejo, nors jis kazka daro :-)

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį

Termostatas ne elektrinis, jo niekas nevaldo .
Nelabai suprantu šito pasakymo..
Prieš tai turėjau C5 2.5TDI 120kW, tai būdavo taip, kad temperatūros rodyklė irgi durniuodavo, tai rodo, tai nerodo. Važiuojant nukrenta iki 0, paskui pakyla iki 90. Ta prasme temperatūros kylimui-kritimui važiavimas-sustojimas neturėjo įtakos. Tai gal sakau ir šiuo atveju pakeitus tą dviklį pastoviai rodyklė rodytų 90°C, kai variklis šiltas
« Paskutinį kartą keitė: 2016 Sausio 02, 22:18:36 sukūrė Gedutis »

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
Sakot, kad termostatas. Nėra taip, kad jei tai termostato kaltė, tai tuo metu turėtu nešildyti pečiukas salono? Arba kai nukrenta temperatūros rodyklė tuomet pradėtų nešildyti?
Nes mano atveju kaip šildė, taip ir šildo pečiukas, nors temperatūra šokinėja, važiuojant kyla link 90, lėtinant, sustojus - krenta..

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Tada pasikeisk davikli,kelis eurus kainuoja, paskui termostata ir bedos nebus.

Neprisijungęs detomkis

• Įrašai: 89
    • Žiūrėti profilį
Pas mane TDI 3, egr užglušintas. Dėl temperatūros tas pats. Važiuojant trasoje prie didelių šalčių variklis sušyla iki 90, bet tik įvažiuoji į miestą kur važiuoji max 60 greitis, temperatūra krenta iki 70.
Kaip pas kitus, tas pats?

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
Pas mane TDI 3, egr užglušintas. Dėl temperatūros tas pats. Važiuojant trasoje prie didelių šalčių variklis sušyla iki 90, bet tik įvažiuoji į miestą kur važiuoji max 60 greitis, temperatūra krenta iki 70.
Bet pečiukas šildo visada vienodai, gerai?
Kokiu atveju glūšinasi tas egr? Ir gal galima išsamiau, kas tai yra? :think: Nes nelabai žinau.. :D
Manau pas mane tas egr neužglūšintas, nes mašiną parsivariau pats iš prancūzų, ir nieko panašaus nedariau su ja ;)

Neprisijungęs Autopilotas

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
pas mane 2.7 tdi,niekas nera uzglusinta.bet tas pats,manau taip ir turi buti. visgi dyzelis. sildo gerai.
jei butu termostatas tai manau kaip tik vaziuojant autostrada kristu temperatura. o vietoje stovint kiltu.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Bet pečiukas šildo visada vienodai, gerai?
Kokiu atveju glūšinasi tas egr? Ir gal galima išsamiau, kas tai yra? :think: Nes nelabai žinau.. :D
Manau pas mane tas egr neužglūšintas, nes mašiną parsivariau pats iš prancūzų, ir nieko panašaus nedariau su ja ;)

Pradziai su kompu varikliokompe yra toks output test, kuri paleidus pamatysi ar darinejasi EGR ausintuvo sklende, toliau sulygini temperaturu parodymus i ecu ir i skydeli , ar jos nesiskiria ypac tuo metu kai buna tie kritimai.Jeigu nesupratai apie ka parasiau, parodyk tai meistrui ir paskui parasyk kokie buvo rezultatai.

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
pas mane 2.7 tdi,niekas nera uzglusinta.bet tas pats,manau taip ir turi buti. visgi dyzelis. sildo gerai.
jei butu termostatas tai manau kaip tik vaziuojant autostrada kristu temperatura. o vietoje stovint kiltu.
Pilnai sutinku su tavo nuomone, nes esu turėjęs reikalų su termostatu, tik kitas auto buvo (civic benzas), tai buvo taip, kad važiuojant temperatūra krenta, stovint - kyla.
O dėl to, kad dyzeliui normalu tokie dalykai, kad važiuojant temperatūra kyla, stovint - krenta, tai nelabai norėčiau sutikti.. Kodėl tada taip nėra pas visus dyzelius? Arba kodėl pas visas C6 taip nėra? Manau tada visose taip turėtu darytis.. :think:
Kai turėjau C5 2.5TDI 120kW, tokių dalykų nebuvo, kai sušyla variklis, tai taip ir laikosi 90°C, ar stovi, ar važiuoji, nėra skirtumo :) O ir žiemos tada buvo tikrai šaltos

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
Pas mano c6 90 laipsniu stovi kaip ikalta, nesvarbu kur vaziuoju, taip, kad dyzeliui kritinejimai nera normalu, yra tik netinkamos kokybes termostatai kurie nespeja normaliai reguoti i temperaturos pokycius.

Neprisijungęs Nec

• Įrašai: 1939
    • Žiūrėti profilį
Keiskit termostatus, neturi buti tokie temp. sviravimai. Turi buti ikalta 90C, nebent lauke -50C.

Neprisijungęs ricardo

• Įrašai: 832
    • Žiūrėti profilį
pas mane tas pats c6 2.0tdi ir manau prie tokiu salciu viskas cia ok nes motoras nepagamina tiek silumos ant mazu sukiu.pabandykit isjunkt sildima salono pamatysit kaip temperatura nesokines variklio,bet bus salone dubakas :D

Neprisijungęs Swiss

• Įrašai: 94
    • Žiūrėti profilį
Keiskit termostatą. Jeigu termostatas geras, pasiekus 90 laipsnių, jokiu važiavimo rėžimu (ir mieste, ir stovint vietoje) temperatūra nekris.

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
Po truputį ir einu jau tokios minties link, kad keisti termostatą  (H-) Ar yra kas keitę C6 modeliui 2.0TDI ? Brangus malonumas? O gal būt nėra sudėtinga pakeisti pačiam, namų sąlygom?  :V

Neprisijungęs Nec

• Įrašai: 1939
    • Žiūrėti profilį
B6 kainavo ~5 eur, tai manau C6 nedaug daugiau kainuos, o del pakeitimo C6 nezinau, jai prieko nuimt nereikia, tai daug nekainuos ;)