Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi a6 pirkimas  (Skaityta 199523 kartus)

Neprisijungęs Ignukas

• Įrašai: 9
    • Žiūrėti profilį
Re: Audi a6 pirkimas
« Atsakymas #200: 2013 Balandžio 04, 11:19:18 »
Mano asmeninė patirtis, kurią patvirtina ir daugelis skaitytų forumų (įskaitant ir šį): pirkti auto turguje - visiška loterija. Dauguma auto yra lopyti, lipdyti, suktais spidometrais, suklastotais techninės priežiūros pasais, todėl pasitikėti tuo, ką sako ar rodo pardavėjas negalima. Retas pirkėjas yra pakankamai kompetentingas, kad atpažintų užmaskuotus defektus (gi ne kasdien mašinas perkame ;)). O iš turgaus paimti ją diagnostikai ar bent jau pravažiavimui pardavėjas sutinka duoti tik gavęs rankpinigius - koks tada tikslas kažką ir daryti!? Galų gale, net jei ir gausi pravažiuoti, ji gali būtu "paremontuota pardavimui", kai remontas buvo atliktas naudojant nekokybiškas detales. Tokiu atveju pravažiuojant ir dar kurį laiką po pirkimo viskas čiki atrodys. Bet vėliau išlys šlykštaus remonto pasekmės... Taip pat susidariau nuomonę, kad jei koks auto verslu užsiimantis veikėjas ir randa tvarkingesnę auto, tai ji iki turgaus nedavažiuoja - pasiliekama sau, parduodama giminėms, pažįstamiems ir t.t. arba važiuoja toliau į rytus. Net nesiplėsiu apie tai, kad dauguma jų vengia mokėti mokesčius...  :smoke:

Dėl to man šiek tiek priimtiniau atrodo dileriai, kurie jau rizikuoja kažkokiu vardu/įvaizdžiu. O kai kurie jų net suteikia garantijas. Aišku čia 100% irgi negali būti garantuotas. Bet bent jau nesilaužo kaip nekaltos mergaitės dėl bandomojo važiavimo ar diagnostikos. Tik vėl iškyla klausimai: kokią diagnostiką reikėtu atlikti? kas galėtų padėti nustatyti galimai užmaskuotus kėbulo defektus? ir pan.

Dėl pirkimo iš užsienio: pats tikrai retas žmogus turi laiko blaškytis po Vokietiją ar dar kur ieškant auto (bent jau aš tai tikrai neturiu). Perkant Internetu vargu ar ką gali patikrinti, todėl ta pati loterija. Taigi man idealiausiai atrodytų variantas, kad kažkas patikimas, dirbantis tame versle, bet nenorintis rizikuoti savo vardu apsiimtu auto paieška pagal tavo galimybes ir norus. Kadangi pats dirbu paslaugų versle, suprantu, kad tai yra paslauga, ir ne itin pigi. Bet man ne gaila sumokėti žmogui ar įmonei už kokybiškai ir sąžiningai atliktą darbą/suteiktą paslaugą. Gal kas gali parekomenduoti, kas tokią paslaugą suteiktų? Tikėjausi, kad Juta ar "Moller Auto" galėtų atitikti mano lūkesčius. Bet kažkaip tamstos sukritikavote mano idėją, nors rimtų argumentų vos keletą gavau. ;)

O jei kas turit garantuotą (ar bent jau beveik garantuotą) receptą, kaip tokiam žaliam kaip aš nusipirkti gerą auto iš turgaus - pasidalinkite, manau ne vienas forumo dalyvis būtų dėkingas.  (aa)