Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Audi A6 C6 3.0tdi grandines keitimas  (Skaityta 125508 kartus)

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 37886
    • Žiūrėti profilį
Re: Audi A6 C6 3.0tdi grandines keitimas
« Atsakymas #175: 2014 Birželio 05, 22:33:26 »
Aš nesakau kad keisti visus, vieną, tik bendrai kalbu ;) Jei parėjęs tik vienas, tikrai geriau tą vieną keistis, tik kaip minėjau - iš tokio AUDI centro testo neskubėk daryti išvadų. Reik purkštukus išimti ir statyti ant stendo. Matysi kaip purškia, ar sandarūs - o to per kompą nematai ;)

Mato jie tik kompensacijas, žinoma tai nusako daug, bet dideles kompensacijas gali įtakoti ir kompresija, o ne tik purkštukas. Tad ką gali žinoti, gal ne purkštukas yra kaltas, kad kompensacija tame cilindre yra didelė. O labiausiai ko reikia bijoti, tai nesandarumo, nes tepalan patenka saliarka, o tada nepastebėjus gali suėsti variklį, nes saliarka ne koks tepiklis ;) Kitas blogis, tai kai ne dulksna purškia, o pradeda varyti čiurkšle purkštukas - tokiu atveju sugeba išlydyti tai vožtuvą, tai stumuoklį, yra buvęs atvejis kai prasipurškė kiaurai variklio bloką :-/ Bet čia tik nežinojimo/apsileidimo pasekmės.

Neprisijungęs haloha515

• Įrašai: 141
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #176: 2014 Birželio 05, 22:54:13 »
Aiskumas, pasikeiciau tepalus pries 2000 km, dabar jis toks man skistokas atrodo, ir klinija varykli kai kuri, buvau vienam servise, pas toki pazistama, sako ne ten ieskai, cia starteris. Apziurejau  starteri, ten viskas tvarkoje, tai galvoju reikia kazkaip pasikeisti, paklausiu vieno meistro , cia turiu toki auksaranki, gal jis gales patikrinti ta purkstuka. Aciu tau kad netingi atsakyti. Dabar buna kad vel subarska itempejas , bet garsas toks duslus to itempejo. Tai gali buti kad kairis itempejas. Ziurejau tuos purkstukus tai tas antras ne originalas audi, o kiti visi audi?

Neprisijungęs haloha515

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #177: 2014 Birželio 05, 22:58:11 »
as turiu a6, 2,5 tdi c4. ten irgi buvo vienas purkstukas blogas, uzminiau 180 ir sudege stumoklis

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #178: 2014 Birželio 05, 23:00:40 »
Paskutinio klausimo nesupratau :think:

Žiūrėk, aš suprantu kad mašinos gan naujos ir meistrai ne visi su jomis dar susipažinę. Jei tau "prikanda" arba kaip sakai "klynija" pirmą prasukimą, o tai vyksta tik nesenai užgesintam varikliui (karštam), tai starterio gedimo galimybę gali labai lengvai patikrinti - pirmą kartą pagauna klyną, užsivedi, gesink mašiną ir vėl kurk - jei antras kūrimas iš eilės bus be klyno - tikrai ne starteris.

Purkštukus išsiimk visus ir nuvežk į dyzelių servisą, kurie turi stendą. Lai patikrina jų sandarumą ir kaip purškia. Pasikartosiu - kompensacijų patikrinimas nenurodo jų sandarumo. Audi centras tik gėdą darosi, jei tai vadina purkštukų patikra :-/

Įtempėjas pareina dešinės pusės (keleivio) jis keičiamas neišimant nei variklio, nei dėžės. Nauji įtempėjai eina patobulinti, tad čia šioks toks bugas. Įtempėjas kainuoja originalus apie 700lt lyg, o tas pats tik su nuskustais audi ženkliukais apie nepilnus 400lt.

Neprisijungęs haloha515

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #179: 2014 Birželio 05, 23:05:28 »
del itempejo tai tu man gi ir atsiuntei i Birzus, as ziurejau ant savo auto, tai todel ir sakau kad visi 5 yra audi zenkliukai, o vienas kazkoks kitoks, tai jis ir yra to antro cilindro

Neprisijungęs haloha515

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #180: 2014 Birželio 05, 23:06:17 »
as pasikeiciau jau desini keleivio puses

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #181: 2014 Birželio 05, 23:15:35 »
A, tiesa, galvojau kur man nickas girdėtas :) Na jei ir kairės pusės barška, tai kokia tavosios rida? Nes laikas apie visas grandines tuomet susimastyti. Arba gerai pavažinėta ant saliūrinio tepalo, nes grandinės apie 500 000km resursas :think:

Neprisijungęs pushokas

• Įrašai: 208
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #182: 2014 Birželio 06, 00:14:18 »
Paskutinio klausimo nesupratau :think:

Žiūrėk, aš suprantu kad mašinos gan naujos ir meistrai ne visi su jomis dar susipažinę. Jei tau "prikanda" arba kaip sakai "klynija" pirmą prasukimą, o tai vyksta tik nesenai užgesintam varikliui (karštam), tai starterio gedimo galimybę gali labai lengvai patikrinti - pirmą kartą pagauna klyną, užsivedi, gesink mašiną ir vėl kurk - jei antras kūrimas iš eilės bus be klyno - tikrai ne starteris.

O kokia beda tuomet?

Neprisijungęs filse

• Įrašai: 102
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #183: 2014 Birželio 06, 06:43:54 »
purkstukai

Neprisijungęs haloha515

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #184: 2014 Birželio 06, 08:38:14 »
rida ir yra 294000, bus gerai paminta ant saliuros.  nes kai ja pirko man sake kad kaip ir klinijo variklis, bet kadangi nieko nezinojau apie tas masinas tai va taip ir gavosi. Viskas aisku, reikia kuo greiciau keisti purkstuka, o toliau ziuresim kaip ten bus.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #185: 2014 Birželio 06, 08:49:37 »
Prasuka ir indeklus, sugriauzia dylancias dalis, daug galima prisivirti koses, o seip pirmas pozymis buna - auga tepalo lygis, taciau jei variklis sparciai tepalus vartoja, tas lygis augantis gali ir nesimatyti.

Todel ir yra tokia situacija, kad tie, kas purkstuku nepasikeis ir mins iki galo neziuredami, sias masinas pastatys i srota, jos mirs grazios. Tad ziurekites purkstukus, isvengsite kone apie desimt rimtu gedimu ir problemu. Beja tai ne liga, jie tiesiog susidevi daziausiai po 200-300k ir daugiau (galima bandyti ir ilgiau temti).
Masina turinti 3.0ltr po kapotu su 150-200kw kuro vartoja kaip ir 2.5tdi su 110-132kw, tad sios ekonomijos, galios, dinamika isgaunama ir blatnesniu, tikslesniu purkstuku deka, tik va jie nelaiko milijono ridos. Stai ir viskas.

Neprisijungęs haloha515

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #186: 2014 Birželio 06, 08:59:54 »
okay, aciu! bandysiu ieskoti, o reikia juos risti prie kompo?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #187: 2014 Birželio 06, 09:07:30 »
O kas nors paaiškins per kur ta saliūra į tepalą patenka? Per purkštuką privarva, regeneracijos metu?

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #188: 2014 Birželio 06, 09:29:05 »
Vienas kelias saliarkai patekti yra per nesandarų purkštuvą, kuomet mašina paliekama užgesinta, o sistemoje lieka slėgis apie 250-300bar, tai vyksta po labai mažai, bet ciklas po ciklo, ir per tepalų keitimo ciklą sugeba litrą ir ne vieną prikapsinti.
Per naktį stovint mašinai saliūra iš degimo kameros nusileidžia tepalan, todėl užvedimas vyksta sklandžiai, o jei mašina stovėjus trumai, tuomet saliūra nespėja pasišalinti iš degimo kameros - štai ir jums tas "klynas" jaučiamas per pirmą užvedimo abarotą.

Kitas saliarkos kelias į tepalą yra DPF filtro regeneracija, būtent regeneracijos metu saliarka geba patekti į tepimo sistemą. Tai galioja ne tik šiems varikliams, ne tik Audi. Jei regeneracijos nespėja pasibaigti, tuomet ji vis kartojama, be to dažnos regeneracijos gali vykti ir dėl sistemos nugrybavimo, pvz temp daviklio duslerkėje.

Trečias būdas man nėra žinomas, jei kas žino, pasidalinkite mintimis ;)

okay, aciu! bandysiu ieskoti, o reikia juos risti prie kompo?
taip, pakeisk serijos numeri purktuko, tai be galo paprasta turint VCDS

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #189: 2014 Birželio 06, 09:40:08 »
Regeneraciją atmesčiau, ne vienas modelis buvo su nesandaria isiurbimo sistema, regeneracija vykdavo kas kelias dienas, bet nė vienai nepasikeitė tepalo lygis.
Bet kaip per purkštuką, galva neišneša, ten toks mažas kiekis, kad negali įtakoti ar kažką pripildyti  :think:
Aij tiek to, ne toje temoje samprotaujam, nešiukšlinam.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #190: 2014 Birželio 06, 09:45:59 »
Aš visą šitą kelią esu ir su savo praėjęs, tad tikrai įtakoja tepalą ir pukršukai ir DPF. Dėl DPF užklausk bet kurio čipuotojo, tau atsakys tą patį, čia ne mano išsigalvojimas, be to aš ir pats netikėjau, bet po išinstaliavimo tepalas sustojo augti galutinai, tad turiu ant savo kailio faktą. Tiesa, nežinau būtent per kur, būtent kada patenka ta saliarka, bet tai galioja ne viso tipo varikliams, kodėl - nežinau. Gal kažkurios DPF sistemos vietos skiriasi...
O dėl kiekio mažo patenkant per purkštukus esi teisus, kažkada esu skaičiavęs kiek gali saliarkos patekti per kartą, ten gramo dalimis, ar vos gramą tesiekia per vieną purkštuką, o per kokius 5000km lankstant ne trasoje - daug kartų mašiną gesini/užvedi. Be to purkštukų daug parduota, su visais būna pokalbiai ir konsultacijos apie požymius, problemas, kodėl perka, ar tikrai jam reikia jų... Tad jei abejoji, su laiku vis tiek likimas ir tave įtikins, nes pats turi daug reikalų su mašinomis :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #191: 2014 Birželio 06, 10:00:18 »
Manęs įtikinti nereikia, stringa užkuriant, didėja tepalo lygis, pakeitus purkštuką viskas susitvarko, vat šitas mane ir glumina , kokiu būdu jis užstrigdina net starterio prasukimą? Gedimas aiškus, problemos sprendimas aiškus, bet pats procesas  :-{  Ramiai miegoti negaliu  :-]

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #192: 2014 Birželio 06, 10:03:06 »
Vieni susikalbėjimui vadina tai hidro smūgiu, bet manau tai labai per stiprus pasakymas. Gal per anksti esantis iš anksto kuras užsidega ir taip sustabdo variklį :think:

Neprisijungęs pushokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #193: 2014 Birželio 06, 10:10:00 »
O tai jei kompas rodo kad purkstukai dirba savo normose, bet klynas atsiranda, tai siulymas lupt lauk forsunkes ir vezti i DIZRIDA ant stendo tikrinti?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #194: 2014 Birželio 06, 10:11:48 »
Vieni susikalbėjimui vadina tai hidro smūgiu, bet manau tai labai per stiprus pasakymas. Gal per anksti esantis iš anksto kuras užsidega ir taip sustabdo variklį :think:

Girdėjau tokią versiją, butent dėl karščio susidaro garai, bet tada , bet koks kitas dyzelis kur būna dar blogesni purkštukai taip darytų, bet taip nėra :think:

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #195: 2014 Birželio 06, 10:12:17 »
O tai jei kompas rodo kad purkstukai dirba savo normose, bet klynas atsiranda, tai siulymas lupt lauk forsunkes ir vezti i DIZRIDA ant stendo tikrinti?

Bėk nuo dizridos neatsigręždamas.

Neprisijungęs pushokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #196: 2014 Birželio 06, 10:15:32 »
Bėk nuo dizridos neatsigręždamas.

Tai kad pats kauno AUDI purkstukus tikrint veza i dizrdia, tai kur pabegsi nuo Dizridos iki audi o audi paslauga visvien atliks dizridoj?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #197: 2014 Birželio 06, 10:17:30 »
Tai kad pats kauno AUDI purkstukus tikrint veza i dizrdia, tai kur pabegsi nuo Dizridos iki audi o audi paslauga visvien atliks dizridoj?

Nelygink savęs privataus asmens su audi centru.

Neprisijungęs Bajoras

• 8-640-22223
  • Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #198: 2014 Birželio 06, 10:46:34 »
Ant stendo taip, o dėl dizridos kitas klausimas :bedantis:

Neprisijungęs pushokas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #199: 2014 Birželio 06, 10:47:37 »
Ant stendo taip, o dėl dizridos kitas klausimas :bedantis:

OK, tai o kas dar uzsiema tikrinimu? nes audi siuo klausimu tik tarpininkauja.