Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: akumuliatoriaus keitimas  (Skaityta 113772 kartus)

Neprisijungęs Andrejavas

• Įrašai: 27
    • Žiūrėti profilį
Re: akumuliatoriaus keitimas
« Atsakymas #125: 2015 Lapkričio 23, 13:49:41 »
Visa sita tema perskaiciau ir vistiek nesupratau koki man akuma pirkti ir isideti vietoj senojo. :( Audi a6 c6 3.0tdi Q. http://e-shop.eoltas.lt/index.php?cl=details&anid=S5013&searchauto=17898  sitas tinka?

Neprisijungęs robe

• Įrašai: 290
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #126: 2015 Lapkričio 23, 21:58:24 »
Minėjau pirmai, kad tokį akumą noriu dėti, kadangi turiu jį, nes pirkau prieš tai turėtai mašinai, ir su juo pavažinėjau neilgai, tai jis tikrai geras.
Nori pasakyti, jei vietoj mažesnio dedi didesnį, tai nedakrauna? Tai, gal būtent tam ir reikalingas kodavimas, pririšimas, kad mašina matytų koks įdėtas akumas ir žinotų kaip/kiek jį reikia krauti. Pagal tave tada, jei dedi vietoj didesnio mažesnį, tai jį gali pekrauti? Nu taip išeina tada.. :)

Tavo akumuliatorių pririšt reikia 1 minutės laiko. Gal bent pradžioj pabdanyk tai padaryti, ir jei neišeis (jei moki skaityti ir žiūri šitą temą - tai neįmanoma) uždavinėk nesamoningus klausimus.

Neprisijungęs Ramaskinas

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 2171
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #127: 2015 Lapkričio 24, 22:26:54 »
O tai iš kur jam rasti "serial number" tada? Akumas neoriginalus tarkim.

Neprisijungęs Gedutis

• Įrašai: 314
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #128: 2015 Lapkričio 25, 10:11:08 »
Ant akumo nėra jokių kodų, apie kuriuos buvo kalbėta šitoje temoje. Sedėjau nemažai laiko googlej ieškojau info, visokiausių kodų, kad būtų nuo EXIDE akumo, nieko neradau. Pagrinde visur VARTA metą kas susije su C6. Nors kažkur angliškame audi forume buvau radęs, kur žmogus įkėls tokia lentelę, kur matosi, kad yra pasirinkti EXIDE akumą..  :think:
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Lapkričio 25, 10:15:28 sukūrė Gedutis »

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #129: 2015 Lapkričio 25, 10:19:44 »
Tavo akumuliatorių pririšt reikia 1 minutės laiko. Gal bent pradžioj pabdanyk tai padaryti, ir jei neišeis (jei moki skaityti ir žiūri šitą temą - tai neįmanoma) uždavinėk nesamoningus klausimus.
Tai jei žinai kaip padaryti, ir matai, kad kai kurie tikrai nežino, nes absoliučiai nėra su tuo susidūrę, ne jau taip sunku pagelbėti? Paaiškint kaip konkrečiai tą padaryti.. Sakai, kad mano akumą pririšti reikia 1 min laiko, tai suprantu, kad tikrai žinai kaip tą padaryti :V

Neprisijungęs ku2002lt

• Įrašai: 459
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #130: 2015 Lapkričio 25, 10:47:54 »
Risti ty. keisti parametrus reikia tik jei keiti akuma i galingesni ar silpnesni. Jei dedi tokio pacio amperazo nieko daryti nereikia. Tu tarkim nori deti 100ah, tai pasirink kodo atitikmeni vartos simtinio akumo ir viskas. Keisdamas parametrus tu tiesiog nurodai kompui kokiu amperazu generatorius turi kraut akuma.

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #131: 2015 Lapkričio 25, 11:32:42 »
Risti ty. keisti parametrus reikia tik jei keiti akuma i galingesni ar silpnesni. Jei dedi tokio pacio amperazo nieko daryti nereikia. Tu tarkim nori deti 100ah, tai pasirink kodo atitikmeni vartos simtinio akumo ir viskas. Keisdamas parametrus tu tiesiog nurodai kompui kokiu amperazu generatorius turi kraut akuma.
Nu va, pagaliau kažkas paprastai ir aiškiai paaiškino (y) Aš kažkaip ir galvojau, ne jau negalima kito gamintojo akumo panaudoti kodo, tiesiog, kad atitiktų Ah, bet čia kai pradėjo apie visokius kodus sapaliot, tai pasimečiau.. :D
Pasitikslinu: Pas mane dabar stovi VARTA 95Ah (originalus kaip suprantu), o aš įdėti noriu EXIDE 100Ah (nes tiesiog turiu tokį). Tai man tiesiog programoje reikėtų pasirinkti VARTĄ ir įvesti vartos 100Ah kodą? Ar pasirinkti EXIDE, bet kodą suvesti vartos 100Ah? :think:
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Lapkričio 25, 11:34:51 sukūrė Gedutis »

Neprisijungęs ku2002lt

• Įrašai: 459
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #132: 2015 Lapkričio 25, 18:33:01 »
Nu va, pagaliau kažkas paprastai ir aiškiai paaiškino (y) Aš kažkaip ir galvojau, ne jau negalima kito gamintojo akumo panaudoti kodo, tiesiog, kad atitiktų Ah, bet čia kai pradėjo apie visokius kodus sapaliot, tai pasimečiau.. :D
Pasitikslinu: Pas mane dabar stovi VARTA 95Ah (originalus kaip suprantu), o aš įdėti noriu EXIDE 100Ah (nes tiesiog turiu tokį). Tai man tiesiog programoje reikėtų pasirinkti VARTĄ ir įvesti vartos 100Ah kodą? Ar pasirinkti EXIDE, bet kodą suvesti vartos 100Ah? :think:
Suvesk bet kokio gamintojo, bet kad butu 100ah

Neprisijungęs robe

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #133: 2015 Lapkričio 25, 20:38:16 »
Ant akumo nėra jokių kodų, apie kuriuos buvo kalbėta šitoje temoje. Sedėjau nemažai laiko googlej ieškojau info, visokiausių kodų, kad būtų nuo EXIDE akumo, nieko neradau. Pagrinde visur VARTA metą kas susije su C6. Nors kažkur angliškame audi forume buvau radęs, kur žmogus įkėls tokia lentelę, kur matosi, kad yra pasirinkti EXIDE akumą..  :think:

Tada pasedėk dar toj googlej kol praregėsi. Kaip nėra kodo jei jis matosi tavo nuotraukoje? (!?) Žemiau barkodo eilė skaičių, vedi pirmus 10 skaitmenų.
Viskas.

O už tą žodį "sapaliot" daugiau jokia tema tamstai negelbėsim  (n)
« Paskutinį kartą keitė: 2015 Lapkričio 25, 20:42:54 sukūrė robe »

Neprisijungęs Saulius18

• Įrašai: 427
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #134: 2015 Lapkričio 25, 21:18:40 »
Tada pasedėk dar toj googlej kol praregėsi. Kaip nėra kodo jei jis matosi tavo nuotraukoje? (!?) Žemiau barkodo eilė skaičių, vedi pirmus 10 skaitmenų.
Viskas.

Pirmas skaičius 3 įeina į tą 10 skaičių?

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #135: 2015 Lapkričio 26, 00:38:30 »
Viskas.

Dėkui.. :)
O dėl to žodžio "sapaliot", nereikia įsižeisti, nes jis ne tau asmeniškai skirtas :) (y)

Neprisijungęs TDIkas

• Įrašai: 159
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #136: 2016 Sausio 06, 15:22:38 »
Gal kas isidije AGM tipo akumuliatoriu, noriu det toki i 2,0tdi, nes jau tie svininei uzkniso, tik pasala o neuzkuria, kad ir apynaujas akumuliatorius.
Jutoj siulo toki http://www.juta.lt/akumuliatoriai-automobiliams/100227259-akumuliatorius-exide-95-ah-850-a-en-12v-agm.html
Anksciau lyg apie 1000lt kainuodavo tokio tipo akumai

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #137: 2016 Sausio 06, 15:31:56 »
Dabar visos naujos mašinos su tokiais eina, labai gera technologija, nebijo iškrovos ir greit įkraunamas ;)

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #138: 2016 Sausio 06, 15:43:22 »
Pas mane irgi panaši situacija. Įsidėjau akumuliatorių EXIDE, bet turiu nuojautą, kad jis nepilnai funkcionuoja, nes suka tai sunkokai, ir šiaip sakyčiau, kad greit išsikrauna, jei tenka kažką daryti su įjungtu degimu..  :-/
Gal būt blogai pririštas akumuliatorius? Gal kažkas gali pasakyti ar gerai čia suvesti kodai? :think:

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #139: 2016 Sausio 06, 15:45:43 »
Gal kas isidije AGM tipo akumuliatoriu, noriu det toki i 2,0tdi, nes jau tie svininei uzkniso, tik pasala o neuzkuria, kad ir apynaujas akumuliatorius.
Jutoj siulo toki http://www.juta.lt/akumuliatoriai-automobiliams/100227259-akumuliatorius-exide-95-ah-850-a-en-12v-agm.html
Manau čia būtų teisingiausias sprendimas. Pas mane irgi 2.0TDI, tai galvoju tokį dėti: http://www.juta.lt/akumuliatoriai-automobiliams/100232860-akumuliatorius-varta-105-ah-950-a-en-12v-agm.html
Manau turėtu būti gera investicija šiuo atveju (+)

Neprisijungęs TDIkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #140: 2016 Sausio 06, 15:51:08 »
105ah kaip suprantu talpa didoka, nes audi centre 95ah duoda. tai gali pilnai nedakraut.
Jo gal kas AGM tipo isidejes ir papasakotu is patirties, kad vel nereiketu kas metus vis pirkt naujo akumo

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #141: 2016 Sausio 06, 15:55:43 »
105ah kaip suprantu talpa didoka, nes audi centre 95ah duoda. tai gali pilnai nedakraut.
Jo gal kas AGM tipo isidejes ir papasakotu is patirties, kad vel nereiketu kas metus vis pirkt naujo akumo
Čia vienas forumietis tokį įsidėjęs į C6 2.0TDI, tai jis man ir užrodė. Kaip suprantu tokį nusipirko, įsidėjo, prisirišo ir viskas veikia. Dėl to nedakrovimo, tai manau teisingai pririšus, sukodavus, mašina matytu kokios talpos akumas stovi ir kiek jį krauti :) Gal aš ir klystu, gal kažkas iš daugiau žinančių mane pataisys :goodboy:

Neprisijungęs TMZ

• Įrašai: 29
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #142: 2016 Sausio 06, 19:14:14 »
Ziurejau ir as i Boch S5, bet jeigu ji sunku priristi, kokia alternatyva rekomenduojat su 100Ah?
As pernai S5 110/920 idejau. Domejaus del pririsimo - tai Autojuta Kaune patviritino, kad tas VAO kodas nera jau taip reikalingas pririsimui, sako galima ir be jo.
Bet kaip ta padaryti - dar neradau tokio serviso, teks kada prie progos vaziuojant i Kauna ir apsilankyti AUDI centre.
Siaip bendra rekomendacija - deti AGM akumus. As per 2 metus 2 akumus pakeiciau - VARTA ir BOSCH.
Bandau ieškoti kur problema su automobiliu, bet niekas nerada rimtų priežasčių:(

Neprisijungęs robe

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #143: 2016 Sausio 06, 19:35:33 »
Pas mane irgi panaši situacija. Įsidėjau akumuliatorių EXIDE, bet turiu nuojautą, kad jis nepilnai funkcionuoja, nes suka tai sunkokai, ir šiaip sakyčiau, kad greit išsikrauna, jei tenka kažką daryti su įjungtu degimu..  :-/
Gal būt blogai pririštas akumuliatorius? Gal kažkas gali pasakyti ar gerai čia suvesti kodai? :think:

Viskas padarei gerai. Neesu tikras tik del tavo OE kodo. Iš kur jį gavai? Mano programa jo nepažįsta. 100 ah akumo oe kodas geriau tiktų kažkuris iš šių:

4F0915105C
000915105AH
4F0915105C
« Paskutinį kartą keitė: 2016 Sausio 06, 20:31:13 sukūrė robe »

Neprisijungęs robe

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #144: 2016 Sausio 06, 19:39:43 »

Lygiai toks guli mano automobilyje. Geras daiktas  (y)

Neprisijungęs robe

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #145: 2016 Sausio 06, 19:50:35 »
As pernai S5 110/920 idejau. Domejaus del pririsimo - tai Autojuta Kaune patviritino, kad tas VAO kodas nera jau taip reikalingas pririsimui, sako galima ir be jo.
Bet kaip ta padaryti - dar neradau tokio serviso, teks kada prie progos vaziuojant i Kauna ir apsilankyti AUDI centre.
Siaip bendra rekomendacija - deti AGM akumus. As per 2 metus 2 akumus pakeiciau - VARTA ir BOSCH.
Bandau ieškoti kur problema su automobiliu, bet niekas nerada rimtų priežasčių:(

S5 bosch geras pasirinkimas. Ir jei tai netik užlipintas Bosch S5 lipdukas, o automobilis tvarkingas - turi puikiai "grot" bent jau tris metus tai tikrai.
Ant akumo užrašas su OE kodu tikrai nebūtinas netik Audi centre. Tik labai ydomu kokios laiko/pinigų sąnaudos bus audi centre už realiai vienos minutės darbą  ;)

Neprisijungęs TMZ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #146: 2016 Sausio 06, 19:51:26 »
Lygiai toks guli mano automobilyje. Geras daiktas  (y)
Kiek sezonu jau tarnauja?

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #147: 2016 Sausio 06, 19:55:49 »
Viskas padarei gerai. Neesu tikras tik del tavo OE kodo. Iš kur jį gavai? Mano programa jo nepažįsta. 105 ah akumo oe kodas geriau tiktų kažkuris iš šių:

4F0915105C
000915105AH
4F0915105C
OE kodus buvai parašęs šitoj temoj 5 psl. Tikriausiai ne taip suvedėm, vietoj AH gale, C parašėm. Reikės pakeisti. Čia kaip matau trys kodus atsiuntei, bet pirmas ir paskutinis vienodi. Tai kaip ir du tik lieka. Vesti bet kurį iš šių dviejų kodų ir viskas? Ar pražioj vedu vieną, žiūriu ar viskas veikia, jei kažkas ne taip, tai kitą vedu? Kaip su šitais čia kodais yra? :think:
Kokią įtaką turi mašinai ar akumo veikimui šis OE kodas?

Neprisijungęs TDIkas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #148: 2016 Sausio 06, 19:56:03 »
BOCH s5 tik metus grojo, o per pernykcius salcius ir neuzsikure.

Neprisijungęs TMZ

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #149: 2016 Sausio 06, 19:58:11 »
BOCH s5 tik metus grojo, o per pernykcius salcius ir neuzsikure.
Pas mane tas pats - pirkau 2015 sausio mėn (EOLTAS), siais metais per pirmus salcius jau nusedes.
Bet esate girdeje ar ne - nepririsimas akumo cia esmine kliutis ar nebutinai?