Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: akumuliatoriaus keitimas  (Skaityta 111909 kartus)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Re: akumuliatoriaus keitimas
« Atsakymas #200: 2017 Sausio 06, 20:37:55 »
Na išsiaiškink dar kokio galingumo pas tave generatorius ir patarsime, jei važiuoji trumpus atstūmus imk mažesnės talpos ;)

Kur ten mažesnį , kai 95 rekomenduojamas, nebent visai tuščia kas liečia elektroniką.

Neprisijungęs Gedutis

• Įrašai: 314
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #201: 2017 Sausio 06, 20:41:24 »
Na išsiaiškink dar kokio galingumo pas tave generatorius ir patarsime, jei važiuoji trumpus atstūmus imk mažesnės talpos ;)
Originalus stovėjo 95Ah.
Šiaip įdomu kaip šitie Exide akumai, ar labai prastesni vei Varta.. :think:

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #202: 2017 Sausio 06, 20:41:55 »
Originalus stovėjo 95Ah.
Geresni nei varta=bosch ;)

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #203: 2017 Sausio 06, 20:43:44 »
Šiaip ir pigesni šite Exide už Vartas. O jei dar ir geresni, tai visai optimalus variantas :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #204: 2017 Sausio 06, 20:44:24 »
Originalus stovėjo 95Ah.

Tai, kad ta varta jau senai neturi seno savo gero vardo :-/

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #205: 2017 Sausio 06, 20:45:03 »

:xpln: nu nu nu, kas cia per sasaju ieskojimas tarp generatoriaus galingumo ir akumuliatoriaus talpos? ir dar apie pasikrovimo greiti mazesnio :fight: gal jau nereikia vel is naujo nezinia kelintoj temoj aiskintis apie situos dalykus?
trumpai ir aiskiai:
turime du kibirus, vienas 20ltr, kitas 10ltr, o uzkurimui reikia tik 1 ltr, tai koks skirtumas i kuri kibira generatoriui reikes grazinti 1 litra? akumuliatorius kraunamas max 1/C didumo srove, kas yra: 95Ah akumuliatoriui 9.5A, o 105 - 10.5A, tad ar 1A daug? viena trumpu sviesu lempute 35W, vadinasi prie 14.2V itampos ji vartoja ~2.5A, o lemputes trumpu dvi, + kruva gabaritiniu, tai gal pradekim zmonem sakyt kad ju automobilio generatorius nepritaikytas su sviesom vazinet? :-]

Neprisijungęs Autopilotas

• Įrašai: 763
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #206: 2017 Sausio 06, 20:46:51 »
Generas pas mus stovi 180A.

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #207: 2017 Sausio 06, 20:48:26 »
Tai, kad ta varta jau senai neturi seno savo gero vardo :-/
Gal irgi naudojat Exide? :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #208: 2017 Sausio 06, 20:51:36 »
Gal irgi naudojat Exide? :)

Esu kelis pirkęs, tik naudojau neilgai, negaliu pasakyti kiek jie laiko. Kas liečia vartą , negeri rezultatai pasireikšdavo prie pirmų šalčių.

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #209: 2017 Sausio 06, 20:53:36 »
Esu kelis pirkęs, tik naudojau neilgai, negaliu pasakyti kiek jie laiko. Kas liečia vartą , negeri rezultatai pasireikšdavo prie pirmų šalčių.
O kaip dėl pririšimo šio akumo? Ar turi jis reikiamus kodus?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #210: 2017 Sausio 06, 20:58:34 »
:xpln: nu nu nu, kas cia per sasaju ieskojimas tarp generatoriaus galingumo ir akumuliatoriaus talpos? ir dar apie pasikrovimo greiti mazesnio :fight: gal jau nereikia vel is naujo nezinia kelintoj temoj aiskintis apie situos dalykus?
trumpai ir aiskiai:
turime du kibirus, vienas 20ltr, kitas 10ltr, o uzkurimui reikia tik 1 ltr, tai koks skirtumas i kuri kibira generatoriui reikes grazinti 1 litra? akumuliatorius kraunamas max 1/C didumo srove, kas yra: 95Ah akumuliatoriui 9.5A, o 105 - 10.5A, tad ar 1A daug? viena trumpu sviesu lempute 35W, vadinasi prie 14.2V itampos ji vartoja ~2.5A, o lemputes trumpu dvi, + kruva gabaritiniu, tai gal pradekim zmonem sakyt kad ju automobilio generatorius nepritaikytas su sviesom vazinet? :-]

Kažkaip keistai dėstai, srovės niekas neriboja būtent 95a/h 9,5, akumas ima tiek ant kiek jis išsikrovęs, tik mažesnės talpos užkūrimo metu daugiau energijos atiduoda, tai ir atstatyti jam reikia daugiau laiko, bet esant mažesnei talpai, tai greičiau ir ivyksta (kažkaip painiai paaiškinau, bet suprasi :D ). Jeigu dėsi 95 ar 105 tikrai nebus jokio skirtumo priklausomai nuo nuvažiuojamo atstumo.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #211: 2017 Sausio 06, 21:00:23 »

Net neisivaizduoju, ne tie modeliai muriems reikėdavo pririšimo.

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
akumuliatoriaus keitimas
« Atsakymas #212: 2017 Sausio 06, 21:06:01 »
Kažkaip keistai dėstai, srovės niekas neriboja būtent 95a/h 9,5, akumas ima tiek ant kiek jis išsikrovęs, tik mažesnės talpos užkūrimo metu daugiau energijos atiduoda, tai ir atstatyti jam reikia daugiau laiko, bet esant mažesnei talpai, tai greičiau ir ivyksta (kažkaip painiai paaiškinau, bet suprasi :D ). Jeigu dėsi 95 ar 105 tikrai nebus jokio skirtumo priklausomai nuo nuvažiuojamo atstumo.
Taigi didesnė talpa ilgiau kraunasi... Ah talpa, sutartinė srove A...
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Sausio 06, 21:08:07 sukūrė slashas »

Neprisijungęs Lucifer

• Įrašai: 4708
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #213: 2017 Sausio 06, 21:39:40 »
nesikraus ilgiau juk sako kad ims sroves tiek kiek gali, o tuo labiau kad iskrauti didesni bus sunkiau, tai grazinti dugiau nereikes nei i mazesni. Kuo didesne startine srove, tuo maziau Ah sunaudojama nuostoliams sukant starteriu, nes kuo mazesne startine tuo sukant starteriu mazeja itampa, del ko isauga srove... sita galima su sroves replem pamatyti ;)

jei atliktum matavimus, pamatytum, kad ribojant itampa ties 14.5V net i visai tuscia akumuliatoriu, krovimo srove 1/C virsijama labai trumpai ;) 
vistiek nesuprantu jei ta pati varikli kursi su mazesniu akumu ir su didesniu, +-Ah(butent ampervalandziu, ne % nuo talpos) is ju nuims panasiai, tai kodel mazesnis greiciau pasikraus :think:

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #214: 2017 Sausio 06, 22:30:05 »
nesikraus ilgiau juk sako kad ims sroves tiek kiek gali, o tuo labiau kad iskrauti didesni bus sunkiau, tai grazinti dugiau nereikes nei i mazesni. Kuo didesne startine srove, tuo maziau Ah sunaudojama nuostoliams sukant starteriu, nes kuo mazesne startine tuo sukant starteriu mazeja itampa, del ko isauga srove... sita galima su sroves replem pamatyti ;) 
jei atliktum matavimus, pamatytum, kad ribojant itampa ties 14.5V net i visai tuscia akumuliatoriu, krovimo srove 1/C virsijama labai trumpai ;) 
vistiek nesuprantu jei ta pati varikli kursi su mazesniu akumu ir su didesniu, +-Ah(butent ampervalandziu, ne % nuo talpos) is ju nuims panasiai, tai kodel mazesnis greiciau pasikraus :think:
O jei generas silpnas, ką jis tau atiduos?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #215: 2017 Sausio 06, 22:37:45 »
Taigi didesnė talpa ilgiau kraunasi... Ah talpa, sutartinė srove A...

Bet užkūrimo metu didesnė talpa ir mažiau išsikrauna :-)
Kadangi galima sakyti krovimo įtampa stabili (apie 14V) tai mazesnis akumas sunaudojęs daugiau energijos ir srovės reikalaus didesnės, kas įtakos greitesnį krovimą , kai didesnės talpos akumas išnaudojęs mažiau energijos ir srovės reikalaus mažesnės, teoriškai jie krausis vienodai, čia kalbu apie tą teoriją,kad važiavimas trumpais atstumais įtakoja kiek akumas atsistatys priklausomai nuo jo A/h, realiai laikas bus vienodas, bet... Praktikoje- priklauso kiek apkrovimo pašalinio, kokios kokybės pats akumas ir taip toliau, o važinėjant mažais atstumais visus akumus reikia papildomai dakrauti ff

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #216: 2017 Sausio 06, 22:39:51 »
O jei generas silpnas, ką jis tau atiduos?

Tai jis juk nebus 60A, tokioms auto pradžia nuo 140A

Neprisijungęs wilmiz

• Įrašai: 599
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #217: 2017 Sausio 06, 22:47:58 »
Virs 4 metu su exide 100mh  900A ir kaip naujas  patariu (+)

Neprisijungęs slashas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #218: 2017 Sausio 06, 22:57:05 »
Tokių nebegamina :)

Neprisijungęs wilmiz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #219: 2017 Sausio 06, 23:05:08 »
Tokių nebegamina :)
Todel ir sakau kad jau virs 4 metu tam akumui jei ne 5 net :-] ryt paziuresim ar istvers -20 :bedantis:

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #220: 2017 Sausio 06, 23:25:03 »
Pas mane toks buvo. Pirkau gal prieš 4 metus, dėjau į C5 2.5TDI, ne pilnai metus pavažinėjau, bet buvau patenkintas juo. Tada apie metus akumas pagulėjo nenaudojamas. Ir kažkur pusantrų metų panaudojau jį C6, bet šiandien mirė manau jau galutinai jis. Dar pakrausiu per naktį, ryt važiuosiu patikrinti. Ir priklausomai nuo situacijos, bet greičiausiai atsinaujinsiu į naujesnį EXIDE 95Ah 850A AGM :) Tik galvoju ar nereikėtų rinktis 105Ah..  :think:
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Sausio 06, 23:27:46 sukūrė Gedutis »

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #221: 2017 Sausio 06, 23:31:22 »
Pas mane toks buvo. Pirkau gal prieš 4 metus, dėjau į C5 2.5TDI, ne pilnai metus pavažinėjau, bet buvau patenkintas juo. Tada apie metus akumas pagulėjo nenaudojamas. Ir kažkur pusantrų metų panaudojau jį C6, bet šiandien mirė manau jau galutinai jis. Dar pakrausiu per naktį, ryt važiuosiu patikrinti. Ir priklausomai nuo situacijos, bet greičiausiai atsinaujinsiu į naujesnį EXIDE 95Ah 850A AGM :) Tik galvoju ar nereikėtų rinktis 105Ah..  :think:

95 kainuoja 125eur, kiek 105?

Neprisijungęs Gedutis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #222: 2017 Sausio 06, 23:38:23 »
95 kainuoja 125eur, kiek 105?
Buvau radęs ir aš 95Ah už 125€, bet ten kaina tokia priduodant panašios talpos seną akumą, ir miestas man nepalankus. Vietoje radau tokį už 130€ su seno grąžinimu. O 105Ah manau už kokius 150-160€ su seno grąžinimu.
Šiaip jutoj mačiau 95Ah-145,12€, o 105Ah-170,00€. Kainos visur labai panašios

Neprisijungęs wilmiz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #223: 2017 Sausio 07, 08:06:21 »
Toks pat  matyt nepatiko jog metus prastovejo... bet blem kainikes exide db (z) as 300lt mokejau ti 90€ o db :V

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #224: 2017 Sausio 07, 08:36:51 »

Nėra ant jų tų kodų pririšimo