Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A6 Pirkimas - kuris variklis geriau ?  (Skaityta 168520 kartus)

Neprisijungęs Darbų sauga

• Banned!
  • Įrašai: 2570
    • Žiūrėti profilį
o kas neturi lt vazineja su 1.9 ale tauto variklis :D
Man asmeniskai 1.9 kad ir 96kw ant a6 c5 traukos per mazai (-)

Pirma - 1,9 nera "ale" tautos variklis. Jis is tiesu toks yra. Savo laiku jis buvo revoliucinis dyzelinis variklis, islaikantis savo verte iki siu dienu praejus jau 20m.
Antra - nemanau, kad galima apie zmogaus finansine padeti spresti pagal automobilio varikli. Pats vazineju jau antra masina su 1,9 nors laisvai galeciau leisti sau RS6 be jokiu duju ir nesukti sau galvos. Bet ne visi gyvena del kuo sustresnio aparato...kiekvienas renkasi pagal labai daug kriteriju, ne visiems yra svarbiausia pilti kuo maziau degalu, ne visi turi fobiju tam tikroms kuro rusims, ne visi stengiasi rinktis kuo galingesni varikli bet vistiek bandyti su juo vaziuoti kuo pigiau ir t.t. ir pan...

O del traukos - tai nei 1,9 nei tas 2,5 nevalina...aisku jei mes teisingai suprantam vienas kita ir aisku "traukos" savoka  (8-)

Neprisijungęs Norbertas

• Įrašai: 605
    • Žiūrėti profilį
Pirma - 1,9 nera "ale" tautos variklis. Jis is tiesu toks yra. Savo laiku jis buvo revoliucinis dyzelinis variklis, islaikantis savo verte iki siu dienu praejus jau 20m.
Antra - nemanau, kad galima apie zmogaus finansine padeti spresti pagal automobilio varikli. Pats vazineju jau antra masina su 1,9 nors laisvai galeciau leisti sau RS6 be jokiu duju ir nesukti sau galvos. Bet ne visi gyvena del kuo sustresnio aparato...kiekvienas renkasi pagal labai daug kriteriju, ne visiems yra svarbiausia pilti kuo maziau degalu, ne visi turi fobiju tam tikroms kuro rusims, ne visi stengiasi rinktis kuo galingesni varikli bet vistiek bandyti su juo vaziuoti kuo pigiau ir t.t. ir pan...

O del traukos - tai nei 1,9 nei tas 2,5 nevalina...aisku jei mes teisingai suprantam vienas kita ir aisku "traukos" savoka  (8-)
na tie kas turi bapkiu sau leisti vairuoti rs6 tai turi turbut po kelis auto asmeniskai as jei laisvai galeciau sau leisti rs6 tai ji pas mane ir butu tik ne kasdieniam vaziavimui pramogai :D mieste tai pilnai pakanka to 1.9 96kw pandziau vaziuot tai su mano 2.5 132kw labai didelio skirtumo nepajauciau,bet skirtumas yra is kart is vietos 1,9 man pasirode net šustresnis bent jau man tai pasirode masinos abi mechanika,bet seip tai ta 1,9 padarau jau antra pavara :bedantis:

Neprisijungęs Darbų sauga

• Banned!
  • Įrašai: 2570
    • Žiūrėti profilį
na tie kas turi bapkiu sau leisti vairuoti rs6 tai turi turbut po kelis auto asmeniskai as jei laisvai galeciau sau leisti rs6 tai ji pas mane ir butu tik ne kasdieniam vaziavimui pramogai :D

Cia tai jau biski klysti...nebekainuoja ta RS6 kosmoso. Ir tie kas turi babkiu nebutinai turi pirkti brangia, prabangia ar siaip kokia sustra masina, cia priklauso nuo zmogaus. Uz 10eu galima paimti tikrai neblogos bukles RS6. Na o pilti po 25ltr ar daugiau 100km, cia principo reikalas :D

1,9 prie zemu apsuku ar is vietos yra astresnis, cia jau tiesa. Man asmeniskai nepatinka tas 2,5 "nerangumas" prie zemu apsuku, garsas....
« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 08, 18:32:28 sukūrė Kriugeris »

Neprisijungęs j

• Įrašai: 89
    • Žiūrėti profilį
Sveiki :)
Perskaiciau visa sita tema :) daung info :) daug nuomoniu :) super :)
Pats metus laiko vairavau 2001 2,5 110kw+chip S LINE:) auto buvau patenkintas :) visiskai jokiu bedu :)
Islaidos tik ant degalu :) koja buvo sunki ;) tai mieste 11l/100km - 6 MPD, priekis varomas
BET vel nusprendziau VEL lipti i Audi'ne :) Man asmeniskai sitos klases geresnes auto nera :) o vairaves esi daug visko :)
Ir komfortas, sedynes patogios, surinkimo kokybe gera :)
Padariau elementarius skaiciavimus, kam pastoviai kyla dilema 1,9 (96kw) ar 2,5 (114kw, ar 120kw)
Skaiciavimo salygos:
Detaliu kainos be antkainio (su PVM) - aciu svageriui :D
Darbai - 0lt :) Brolis serviza turi :)
Abi auto priekis varomas, 6 begiu MPD

SKIRTUMAS - 417 Lt

Automo kainu skirtumas apie 5000 Lt, ir tai dar 2,5 su geresne kompektacija :) nes 1,9 dazniausiai skurdesni
Skirtumas tarp detaliu gaunas ~500lt, jei keiciant viska ka surasiau :) na jei darantis auto sau :)
Detales imtos tik GEROS. Aisku pas skirtinga tiekeja kainos gali svyruoti.

ISVADOS:
Matematika paprasta
Skirtumas tarp auto ~5000lt
Skirtumas tarp detaliu ~500lt
Tai lieka ~4500lt ant degalu :)
Tarkime, kad sanaudos 2l skirtumas - 9lt ant 100km (cia jau aisku priklauso nuo vairuotojo - kokiua batus nesioja ir t.t. :D )
Skaiciavimai padaryti pagal degalines kainas - 1l/4,5lt.
Tai, kad isvazineti tuos 4500lt, pilant 2 litrais daugiau :D, reikia nuvaziuoti 50000km  su 2,5, kad pravazineti skirtuma

O jeigu pilant tarkim po 3,5lt :) tai 65000km reikia nulekti :)

As asmeniskai nematau prasmes pirkti 1,9 :) kai gali vaziuoti su 2,5 :) po uzpakaliu jausti daugiau arkliu ir paspaudes pajausti malonuma :)
Bet cia tik mano asmenine nuomone.

p.s. kad ir skaiciuoajant detaliu pilnas kainas ir darbus :) proporcingumas islieka +- tas pats :) skirtumas labai neryskus :)
tas kas vazyneja su 1.9 nekada neperses i 2.5 , ir labai klista, kad 1.9 nevaziuoja(netraukia). Cipota 1.9 is vietos paima 2.5 laisvai( niekas nekalba apie kilometru linkima :) ) o del tos lenteles skaiciavimo zmogus blogai suskaiciavo, 2.5 varyklio kur hidraulinis itempejas pagrindinio guolio, kur kuro siurblio dirzas, itempimo guolis. O del kainos........ as isvys patileciau.Nes 1.9 vandens siurblis kainuoja 98 lt.

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
1,9 daug smagesnis po miestą maltis, nei tas 2,5. Turėjau keturis v6 2,5, trys jų buvo čipuoti, tai vistiek daug malonesnis man 1,9.

Neprisijungęs Prestunas

• Įrašai: 8
    • Žiūrėti profilį
tas kas vazyneja su 1.9 nekada neperses i 2.5 , ir labai klista, kad 1.9 nevaziuoja(netraukia). Cipota 1.9 is vietos paima 2.5 laisvai( niekas nekalba apie kilometru linkima :) ) o del tos lenteles skaiciavimo zmogus blogai suskaiciavo, 2.5 varyklio kur hidraulinis itempejas pagrindinio guolio, kur kuro siurblio dirzas, itempimo guolis. O del kainos........ as isvys patileciau.Nes 1.9 vandens siurblis kainuoja 98 lt.

:) Nu tai jei imi cipuota :) tai imk ir 2.5 cipuota :) Niekas nesako, kad netraukia :) tik vienam mazai tos traukos o kitam ne :)
Blogai suskaiciavo :) hm :) tik kazkodel perkant nieko netruksta :) visos detales yra, nes sudeti komplektai :) jei keiti viska :) tai nematau prasmes pirkti atskiromis detalemis :) ir moketi brangiau :)

Kliento kainos -
DOLZ nuo 107 iki 124
MEYLE nuo 122 iki 134
OPTIMAL nuo132 iki 144
SKF 208
SAG nuo 181 iki 309
VALEO nuo171 iki 182

« Paskutinį kartą keitė: 2013 Vasario 10, 12:42:53 sukūrė Prestunas »

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, yra koks skirtumas tarp 1.9 81kw ir 96kw, ne ag skirtuma turiu omenyje, kuris geriau eksploatuojamas, maziau lepus, patikimesnis?

Neprisijungęs Norbertas

• Įrašai: 605
    • Žiūrėti profilį
is savo zyniu galiu pasakyti,kad 81kw tai patikymiausias variklis ;)

Neprisijungęs zippo

• Įrašai: 328
    • Žiūrėti profilį
81kw centus kainuoja islaikyti.... Pats toki birbinu issisiepes :)

Neprisijungęs slashas

• Įrašai: 8255
    • Žiūrėti profilį
Visos jos 5 begiu greiciu dezemis?

Neprisijungęs zippo

• Įrašai: 328
    • Žiūrėti profilį
Man rods :) Na taip, 6 begio noretusi tikrai :bedantis:

Neprisijungęs baxiors222

• Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
Perskaiciau visus puslapius , ir vistiek nepagavau kuom skiriasi 114kw nuo 120kw

Neprisijungęs baxiors222

• Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
110kw ejo spiziniai veleneliai , 114kw ejo lyg vamzdeliniai kazkokie o 120kw neaisku. nemanau kad vokietis atnaujins varykli tik 6kw , t.y pakeis tik programa.

Neprisijungęs Lumos

• Įrašai: 64
    • Žiūrėti profilį
Re: A6 Pirkimas - kuris variklis geriau ?
« Atsakymas #1013: 2013 Gegužės 24, 19:21:04 »
Apibendrinu ka supratau is sios temos: 1.9 netraukia tarkim, 2.5 dyzeliai kapoja daug saliarkos ir genda daug, rija tiek kiek 4.2, 3.0 neimanoma rast nuporkt kas manau idealiausias variantas. 2.7 vel rija kaip 4.2 ir genda daugiau, turbu perrinkimai.. tai gaunas kad pirkt s6 arba seip 4.2 arba 1.9 dyzeli. :)))) sneku tik apie faceliftu motorus.. beje kas nors koki komentara duokit issamesni lyginant 2.7 ir 4.2 abu dujos.

Neprisijungęs diesel_power

• Įrašai: 3129
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1014: 2013 Gegužės 31, 20:08:30 »
ka as galiu pasakyti apie savo audi patirti dyzeliu / benzu srityje, vazinejau 6 metus su PD motorais, viskas ok, taip isejo kad visas pardaviau, likau be auto ir marijampoles turge nupirkau 2.4 v6 Quattro automata visai netycia, visi is manes juokesi prisimenu. Bet kokios isvados, ta masina paemiau uz 1550eu, vazinejes 1936m gimimo senis, dezes neuzdroves, viskas salone neardyta nelupineta, vaziuoklej viskas priziuret, TA savo eiga praeita. Tai primeciau kad perki dyzeli, nesvarbu koki 1.9 paprasta ar PD ar v6, visi beveik arti puse lemo prabege, ir t.t ir sumoki ta didesne rinkos kaina, ale pigiau vaziuot - pritariu tik vaziuot krutet klol vaziuoja tikrai nelabai atrodo brangu, bet kai oficiliai kuro kaina tokia, paskaiciuoji kiek kainuoja 100km pasikrapstai galva kad nekuja taip ir pigiai vaziuoju plius uz masina tiek atidaves tarkim. Tai va zmones nuo seno nuo 2 golfu laiku isikale i galva kad pigu su dyzeliu kai salera degalinej kainavo 3.30lt/ltr tai ok.
Turiu toki darbini keleivini kabluka 1,9sdi motoriuku labai gerai zulaikyta, su kuriuo vazineju visur, kura pilu is bet kur, sanaudos iki 5ltr, va cia pigu skaitau,plius darbinei auto kito pasirinkimo nelabai matyt kaip tik dyzelis kad neeikvot vieos duju irangai. Tai primeciau kam man antra dyzeline uz kuria atiduot kokias 15stuku ir laikyt pastacius, kai su ja kartais tik karta i dvi savaites isvaziuoju. Pasiimu benza kad ir nededu duju ir leidziu sau pakaifuot pasimegaujant galia. Pasiimi uz gan nedidele kaina, su du kart mazesniu prabegu, neapsisikusi tepalais ir megaujiesi graziu motoro darbu ir neuostai to juodo smirdancio dumo. Apskritai snd vazinejau, tai sankryzoj sustoja dyzelis nu tyai tas jo garsas is salies tikrai skamba apgailetinai. Benzinines masinos nera blogos kad ima daug kuro, tos galingais motorais salyginai ima nedaug, bet esme kad kuro kaina neproporcinga musu pragyvenimo lygiui kad galetume laisvai piltis is degalines. As manau jei benzinas butu pigus pas mus kazin ar kas sestu i tuos TDi...

Neprisijungęs av998

• Įrašai: 539
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1015: 2013 Birželio 11, 16:34:03 »
Tai taip ir buvo anksčiau, kai benzinas kainavo iki 3Lt/ltr, važinejau ne c5 o 2,3 be dujų, bet kai yra galimybė importiniu kuru naudotis, tai c5 81kw vos ne 2,5 karto pigiau važiuoja šiandieninėm kainom...

Neprisijungęs PSSHHH

• Įrašai: 2222
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1016: 2013 Birželio 25, 09:13:44 »
Mano nuomone imti tik 4.2 motora ir nesukt galvos, smarves turi per akis ( nebutinai reikia but lakunu, kad dziaugtis tokiu motoru ) kiekviena karta sypsena iki ausu isgirt v8 garsa ir kitus pradziugint. Turejau 2.5 110kw turiu dabar 2.5 132kw ir turiu 1.9 81kw tai galiu pasakyt 2.5 pliusai mazesne vibracija, smagus ( bent mano ausiai ) garsas, jeigu paemus ne lavona tai tikrai neblogas varijantas, bet man jis per bukas. Apie 1.9 tai pliusu turi daug pvz vikrus varykliukas ne taip kaip 2.5, uzcipavus tikrai smagiai rieda, kuro sanaudos mieste misrios 7.5 bet teko tilpt ir i maziau su ramiu vaziavimu. Trasoj iki 6.5, remontas palyginus centus kainuoja, bet vistiek rinkciausi 4.2, buciau jau senai vazinejas su 4.2, bet draudimu kainos su mano stazu pries 2 metus butu atomines buvusios.

Neprisijungęs zandaras

• Įrašai: 875
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1017: 2013 Rugpjūčio 26, 20:12:39 »
c5 tema, tai ir klausia is c5 modelio, seip ir as pats galvoju dairytis c5, bet va 1.8turbo, mazai Nm ir ji nevalina, o ka del dyzelio tai jei imsi geriau bandyt 1.9tdi ir FL modeli, nes 96kw, o ir sukimo momentas kaskas apie 280  :)
o 2.5 seip blogi atsiliepimai, draugas turejo, ir tai buvo dziaugsmas tol kol nepradeda stebuklu variklis rodyt, kaip 2.5 fl nezinau, bet vistiek 6 cil remontu kainos nemazos, tai studentui pigiausia eksplotacija 1.9tdi, tik va nekekvienas studentas tokia gali nusipirkt :D

Neprisijungęs diesel_power

• Įrašai: 3129
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1018: 2013 Rugpjūčio 26, 23:04:10 »
c5 tema, tai ir klausia is c5 modelio, seip ir as pats galvoju dairytis c5, bet va 1.8turbo, mazai Nm ir ji nevalina, o ka del dyzelio tai jei imsi geriau bandyt 1.9tdi ir FL modeli, nes 96kw, o ir sukimo momentas kaskas apie 280  :)
o 2.5 seip blogi atsiliepimai, draugas turejo, ir tai buvo dziaugsmas tol kol nepradeda stebuklu variklis rodyt, kaip 2.5 fl nezinau, bet vistiek 6 cil remontu kainos nemazos, tai studentui pigiausia eksplotacija 1.9tdi, tik va nekekvienas studentas tokia gali nusipirkt :D
is c5 FL vairuoju 2.4 V6 Quattro, patikimas variklis, trauka ne zveriska, bet kaip daily car'as labai ok, uz padoria kaina gali pasiimt su gan nedideliu prabegu. Pasakysiu tik tiek besidairydami tu lavonu dyzeliu, labai daug lietuviai prameta geru neuzdroztu nebrangiu benzininiu masinu.

Neprisijungęs zandaras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1019: 2013 Rugpjūčio 27, 20:15:25 »
is c5 FL vairuoju 2.4 V6 Quattro, patikimas variklis, trauka ne zveriska, bet kaip daily car'as labai ok, uz padoria kaina gali pasiimt su gan nedideliu prabegu. Pasakysiu tik tiek besidairydami tu lavonu dyzeliu, labai daug lietuviai prameta geru neuzdroztu nebrangiu benzininiu masinu.
sitas (2.4 v6 fl)  170ag aparatas turi 300Nm, bet velai pasiekia, tik nuo 3200 apsuku, o dyzelis (1.9 tdi fl) 285Nm - 1750apsuku :G tad dyzeliukas tikrai juntamas smagiau, gaila dyzelis be quattro... :-{
beto nevisi tie dyzeliai uzdrosti :goodboy: ir dyzeliu yra didesnis pasirinkimas skelbime, nei 2.4 v6.
kalbant apie detales tai manau v6 dirza pakeist (detales) kainuos brangiau nei 1.9tdi. dar minusas, kad bagazineje vieta uzima duju balionas.

Neprisijungęs T-max

• Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1020: 2013 Rugpjūčio 27, 20:34:34 »
sitas (2.4 v6 fl)  170ag aparatas turi 300Nm, bet velai pasiekia, tik nuo 3200 apsuku, o dyzelis (1.9 tdi fl) 285Nm - 1750apsuku

kur radai 2,4 su 300Nm?

man rodos viso labo vargani 230 ir dar sukt iki 3200rpm reikia...

"mokame uz arklius,bet mus veza niutonai" todel man bent jau renkantis benza reiktu niutonu atitikmens,o tada 1,9 lyginasi su 2,7TT ir sanaudos dvigubinasi,apie remonto kastus net sneket neverta.

Neprisijungęs zandaras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1021: 2013 Rugpjūčio 27, 20:44:50 »

kur radai 2,4 su 300Nm?

man rodos viso labo vargani 230 ir dar sukt iki 3200rpm reikia...

"mokame uz arklius,bet mus veza niutonai" todel man bent jau renkantis benza reiktu niutonu atitikmens,o tada 1,9 lyginasi su 2,7TT ir sanaudos dvigubinasi,apie remonto kastus net sneket neverta.
del sukimo momento 1.9tdi FL yra visai neblogas.
taip, reikia sukti iki 3200rpm, kalba ejo apie 2.4 v6 quattro FL, Sukimo momentas Nm/RPM 300/3200 taip raso sitame puslapyje : http://www.autopolis.lt/lt/auto-katalogas/audi-a6-lengvieji-automobiliai/a6-4bc5-24-quattro-170-hp-i3753

Neprisijungęs T-max

• Įrašai: 1714
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1022: 2013 Rugpjūčio 27, 21:29:17 »
Sukimo momentas Nm/RPM 300/3200 taip raso sitame puslapyje : //www.autopolis.lt

pievos ten,paziurek ne Q,tas pats 2,4 170 ag tie patys 230Nm

2,8 ir to sukimas 300 nesiekia,tik naujas 3,0 juos turi,tai ka ten apie 2,4 bekalbet,nesukant vaziuoja kaip darzove,sukant ryja kaip krokodilas  :)

Neprisijungęs zandaras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1023: 2013 Rugpjūčio 27, 21:39:06 »

pievos ten,paziurek ne Q,tas pats 2,4 170 ag tie patys 230Nm

2,8 ir to sukimas 300 nesiekia,tik naujas 3,0 juos turi,tai ka ten apie 2,4 bekalbet,nesukant vaziuoja kaip darzove,sukant ryja kaip krokodilas  :)
taigi juk naujesni metai, fl modelis, taip pat kaip ir ant dyzelio 1.9tdi : paprastas 81kw, fl 96kw nu ir dar buvo lygtais 2000metu 85kw.
nu tai taip pat manau ir ant 2.4, paprasto maziau kw ir sukimo momento, ant fl vos daugiau kw, bet padidejes sukimo momentas :think:

Neprisijungęs zandaras

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1024: 2013 Rugpjūčio 27, 22:21:44 »
autogide- auto kataloge raso, kad 1.9tdi 81kw turi tiek pat Nm kiek ir 1.9tdi 96kw FL, tai ar tikrai ?  :think: reiks ryt pasidomet...