Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A6 c5 2.5TDI 132KW QUATTRO alyvos temperatura  (Skaityta 3300 kartus)

Neprisijungęs Valiekus

• Įrašai: 71
    • Žiūrėti profilį
Sveiki, turiu dar viena problemele, pradesiu nuo pradziu.
Nusipirkus auto viskas buvo ok, po keliu menesiu pradejo temperatura neuzkilti iki darbines temeperaturos, keiciau termostata, visus dirzus su itempejais ir t.t.
Po pakeitimo praejus 2 savaitem pastebejau,jog tepalo temperatura nebe 80 laipsniu,o pasiekdavo ir 100 laipsniu paspaudziant greitkeliuose, autobane.
Nesenai daziau auto, visa buvo isardyta, pastebejau,jog elektrinis ventiliatorius kliba, taigi nupirkau is sroto(anglo) pajungiau,veike ir idejau.Tuo paciu blogas buvo kondicionieriaus siurblys,taip pat pakeiciau ji.
Buvau suplanaves kelione is Lietuvos i Italija.Pries si remonta autobane paspausdavau ir 180km/h ir daugiau, tepalo temperatura uzkildavo iki mazdaug 105 celcijaus.Po sio remonto Italijoj kylant i kalna ir ijungus kondicionieriu,siek tiek duodant gazo,nes reikejo.Uzkilo tepalo temperatura 120C ir vandens temperatura iki 100C laispniu,kadangi leidausi nuo kalno ijungiau ventiliatoriu salono,vaziavau nuo kalno tai atveso per 30sekundziu,sustojau aisku neuzgesinau variklio,palengva atsukau antifrizo kamsti,zaidziau gal 5min,antifrizo buvo viskas ok,ventiliatorius elektrinis nedirbo,tik per pagrindini ventiliariaus garsa nepaziurejau ar elektrinis suveike.Na pagalvojau gavo apkrovos, pasitaiko.
Vaziuojant toliau i Prancuzija,pakrauta auto aisku,vel pradejo tepalas siekti 120C ir antifrizas 95C mazdaug,aisku sustojau vesinau ir t.t.Galu gale Prancuzijoje kepino iki +36 laispniu priejau tokios isvados gavau groteles visas isimti is priekio,kad kuo labiau ausintusi.
Grizau i Vokietija pas giminaiciu, nuo prancuzijos 650km variklio temperatura visada laikesi 90C,o tepalo visada 110C,aisku sekmingai,bet paspaudziant gazo matydavau kaip tepalo temperatura kyla arciau 120C ko pasekoje ir antifrizas kaisti pradedavo.Viena diena 20km atstumu pralekiau 230km/h autobanu,nekaito,bet tepalo temperatura itartinai artejo link 120C.
Taigi keisiu ventiliatoriu elektrini nauju, ziuresiu gal kokia vamzdelis netycia uzsilenke,gal tepalo ausintuvas sugedo.VCDS klaidu nemeta
Keisciausia nupirkus auto tepalo temperatura laikesi apie 80C, ausinimo skyscio 90C.Po dirzu keitimo pakildavo tepalo temperatura iki 105C,bet cia jau lakstant autobanu labai...Po ventiliatoriaus elektrinio keitimo vykstant i Italija temperatura pakyla iki 120C,ko pasekoje ir antifrizas kyla.
Tepalo norma vietoje, antifrizo taip pat,nei ten nei ten jokiu keistu spalvu,antifrizas raudonas,tepalas juodas.Iki tepalo keitimo liko 1000km.Variklis traukia, nespaudziant gazo saltesniom dienom temperatura tepalo laikosi apie 100C

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Pas daugumą nėra tepalo temperatūros daviklio ir jie visi ramiai važinėja, jeigu pas tave variklis neperkaista, antifrizo neišvaro, ko tu prie to tepalo prisikabinai?

Neprisijungęs Valiekus

• Žiūrėti profilį
Del to,kad pakilus 120C tepalo temperaturai pradeda kaisti variklis,kodel butent pasiekus 120C pradeda kaisti variklis.Kiek domejausi pas dauguma 90C tepalas buna,o pas mane 105C.Jei ir pas mane 80C budavo, o dabar 105C pastoviai tai kazkas negerai.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
O gal atvirkščiai, pradeda kaisti variklis nuo tokių greičių, ko pasekoje ir tepalas kaista. Nepamiršk , kad automobilis jau ne pirmos jaunystės, aušinimo kanalai užsinešę, priekiniai radiatoriai taip pat jau ne tokie kaip nauji, visi tarpeliai jau užnešti dulkių , neaišku kaip termo mova, ar pilnai susikabina. Dar klausimas kur tu žiūri ta tepalo temperatūrą, jeigu ant skydelio, tai ten paklaida +-20 laipsnių laisvai galima, reiktų su kompu, tiksliau būtų.

Neprisijungęs wilmiz

• Įrašai: 599
    • Žiūrėti profilį
Ka as zinau taip neturetu but pas mane rodo 90c skydeli per vag lakstant ziurejau 96c pasiekiau o kai normaliai vazineju tai 90-92c :)

Neprisijungęs Valiekus

• Žiūrėti profilį
Termo mova nauja, vagas rodo beveik ta pati ka skydelyje, paklaida +-5 laispniai skirtumas.Esme ne pirmos jaunystes,bet buvo viskas ok ir staiga tepalas kaisti pradejo.Taip pat lakstant laikydavo 90C tepalas, vaziavau su allroadu 132kw temperatura tepalo laiko 80-90C.Ne su viena a6 pravaziavau ir klausiau, tepalus keiciu kas 9000-9500km.
Be to sakau visu pirma pakyla tepalo temperatura 120C,tik tada pradeda kilti ausinimo skyscio.Ne atvirksciai, suprasciau ausinimo pradetu kilti,tada tepalo tai viskas ok,o cia nuo tepalo,kyla tepalo,tada tik ausinimo skyscio :) Vaziavau siandien viskas gerai, +24 lauke, pravaziavau 250km ir greitis buvo vidutinis 140km/h. tepalo temperatura per vaga ir skydelyje 110C laipsniu.Butu lauke +30 butu pradejes kaisti tepalas, ko pasekoje butu ir antifrizas.
Kaip suprantu cia vidinis kaitimas...

Neprisijungęs wilmiz

• Įrašai: 599
    • Žiūrėti profilį
Gal parejo tas ausintuvas tepalo kur kartu su antifryzu laksto. Jis stovi uz generatoriaus amortiko :think:

Neprisijungęs _Valdas_

• Įrašai: 412
    • Žiūrėti profilį
O kaip siurblio išpurškimo kampas pastatytas a? koks buvo prieš diržų keitimą ir koks dabar?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
Kažkaip čia kvepia sliekų ieškojimu kur nereikia. Tepalo darbinė temperatūra trasoje būna apie 100, jei pamini vos daugiau, tai be problemų iki 120 užkyla. Čia yra NORMALU ir taip turi būti. Kitas klausimas, jei ir antifrizas pakyla iki 100 tuo metu, kai trasoje lekiant tepalas iki 120 pakaista. Kaip ten su ta vieta?

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
tepalo temeperatūra normali.

Neprisijungęs Valiekus

• Žiūrėti profilį
As gal neaiskiai destau mintis is to skubejimo.Slieku neieskau kur nereikia.Man antifrizas nekaista tol,kol tepalas nepasiekia 120C.
1-TEPALAS pasiekia 120C, tada tik antifrizas pradeda kaisti, o ne atvirksciai ir man kaito,kai sugedo elektrinis ventiliatorius.As ji dar tik keisiu, tik man itartina buvo 2 karstos dienos,vaziavau su sugedusiu elektriniu( papildomu ventiliatoriu) ir klausimas, juk jis neausina tepalo,tik ausinimo skyscio radiatoriu ir keisciausia,jog ne antifrizas pakilo iki 100C ir tada tepalas, o atvirksciai, tepalas,tada antifrizas.Na pasikeisiu per iseigines papildoma ventiliatoriu,gal cia ir yra beda,bet jis neausina tepalo ir nuo pirkimo tepalo temperatura pasikeite, kazkada laike 80C kas dabar normalu 100C.
Man idomu kurie turite ar esate tureje tokia auto,pravaziavus 20km 140km/h 6 pavara( pasitaiko kurie 5 vaziuoja) kiek tepalo temperatura rodydavo gal esate atkreipia demesi? Pas mane 110C, kazkada 90C, tik paspaudus labai,karsta diena ir ilgu atstumu pasiekdavo netoli 100C.

Neprisijungęs laimisirko

• Įrašai: 3001
    • Žiūrėti profilį
As gal neaiskiai destau mintis is to skubejimo.Slieku neieskau kur nereikia.Man antifrizas nekaista tol,kol tepalas nepasiekia 120C.
1-TEPALAS pasiekia 120C, tada tik antifrizas pradeda kaisti, o ne atvirksciai ir man kaito,kai sugedo elektrinis ventiliatorius.As ji dar tik keisiu, tik man itartina buvo 2 karstos dienos,vaziavau su sugedusiu elektriniu( papildomu ventiliatoriu) ir klausimas, juk jis neausina tepalo,tik ausinimo skyscio radiatoriu ir keisciausia,jog ne antifrizas pakilo iki 100C ir tada tepalas, o atvirksciai, tepalas,tada antifrizas.Na pasikeisiu per iseigines papildoma ventiliatoriu,gal cia ir yra beda,bet jis neausina tepalo ir nuo pirkimo tepalo temperatura pasikeite, kazkada laike 80C kas dabar normalu 100C.
Man idomu kurie turite ar esate tureje tokia auto,pravaziavus 20km 140km/h 6 pavara( pasitaiko kurie 5 vaziuoja) kiek tepalo temperatura rodydavo gal esate atkreipia demesi? Pas mane 110C, kazkada 90C, tik paspaudus labai,karsta diena ir ilgu atstumu pasiekdavo netoli 100C.

ieskai slieku, nes ventiliatorius neveikiantis dar, jis tau ir deze, ir kondiske ausina,radiatoriu papildomai,  ne is lempos jis pastatytas, kai jis veiks kaip priklauso tada galesi sneket, jei dar uzkaitines

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį

120c važiuojant trasoj daugiau nei leistinu greičiu yra labai normali temperatūra ir tiek TURI būti
Tepalas pirmas ir turi užkaisti, jei kalba eina apie tai, kas yra virš 90 laipsnių ribos vėlgi...
Susitvarkyk ventiliatorių ir palik tą auto ramybėje, nes be reikalo ieškai galų, kur jų nėra...

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18273
    • Žiūrėti profilį
TEPALO TEMPERAT8RA NORMALI.

jeigu nuo to ramiau, su seniena benzu kyla iki 130 ramiai cruizinant 160-180km/h karštą vasaros dieną, pavaikius kokį bmw, būtų dar daugiau.

Neprisijungęs Valiekus

• Žiūrėti profilį
Ačiū visiem,visgi problema buvo,jog neveikė papildomas ventiliatorius:) ir jis kaip minėjo Laimisirko:)