Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A6 2.5 TDI akumuliatoriaus keitimas  (Skaityta 5089 kartus)

Neprisijungęs Arvydas

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 21
    • Žiūrėti profilį
A6 2.5 TDI akumuliatoriaus keitimas
« Topic Start: 2012 Vasario 04, 19:49:21 »
Sveiki,

atrodo kvailas klausimas, bet užkliuvau. Kad nepridirbt nesamonių reikia patarimo.

Akumuliatorius stovi variklio skyriuje prie priekinio stiklo. Tačiau jam išimt kliudo plastmasė po priekiniu stiklu (nelabai matau kaip nusiima, nei kiek nekliba, kad atrodytų kad užtektų pora apkabelių kraštuose nuimt). Galėtum pastumt į priekį, tačiau trukdo kažkokia diuralio štanga skersai viso akumulaitoriaus skyriaus, prisukta po du varžtus kiekvienoje pusėje. Ką čia reiktų ardyt?

Ačiū,
Arvydas

Audi A6 Avant quattro 2.5 TDI, 2002 m.

Neprisijungęs maruse79

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 2273
    • Žiūrėti profilį
Re: A6 2.5 TDI akumuliatoriaus keitimas
« Atsakymas #1: 2012 Vasario 04, 19:52:05 »
na 98m tai jokiu problemu istraukt akuma be jokiu ardymu

Neprisijungęs Arvydas

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2012 Vasario 04, 20:12:59 »
Radau patarimus su foto - http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=15330430

Vaizdas visai kaip pas mane. Toks įspudis, kad mano per aukštas akumas, nes visai negaliu pakreipt į šalį. Nors šiose nuotraukose irgi rašo, kad kelt tiesiai į viršų už rankenų. O mano akumo rankenos neatsilenkia - trukdo ta plastmasė. Gal ją ir nesudėtinga nuimt. Gal net valytuvų kojelių nereiktų nuimt - tik atlaisvint tą plastmasę. Bet ji visai neatrodo, kad judėtų - kaip priklijuota :).

Jau pradedu abejot, ar teisingai padariau, pirkdamas 190 aukščio akumą

Na lauksiu dar patarimų...

« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 04, 20:18:30 sukūrė Arvydas »

Neprisijungęs maruse79

• Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 2273
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2012 Vasario 04, 20:36:05 »
Radau patarimus su foto - http://forums.audiworld.com/showthread.php?p=15330430

Vaizdas visai kaip pas mane. Toks įspudis, kad mano per aukštas akumas, nes visai negaliu pakreipt į šalį. Nors šiose nuotraukose irgi rašo, kad kelt tiesiai į viršų už rankenų. O mano akumo rankenos neatsilenkia - trukdo ta plastmasė. Gal ją ir nesudėtinga nuimt. Gal net valytuvų kojelių nereiktų nuimt - tik atlaisvint tą plastmasę. Bet ji visai neatrodo, kad judėtų - kaip priklijuota :).

Jau pradedu abejot, ar teisingai padariau, pirkdamas 190 aukščio akumą

Na lauksiu dar patarimų...

jei imsi ta plasmase tai reik imt ir valytuvus, yra sonuose ir per viduri tokios fiksavimo ploksteles, jas isimk  ta plasmase laisvesne bus ir tada gal lengviau imsis

Neprisijungęs Arvydas

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2012 Vasario 04, 20:55:07 »
tai ta plastmasė tik tom fiksavimo apkabėlėm ir tvirtinama? Ar dar kur? Prie tokio šalčio tai nesuprasi - galima greit sulaužyti

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2012 Vasario 04, 21:05:57 »
tai ta plastmasė tik tom fiksavimo apkabėlėm ir tvirtinama? Ar dar kur? Prie tokio šalčio tai nesuprasi - galima greit sulaužyti

Greiciausiai ir sulauzysi, ypac ta juostele kuri i stikla isistato, jos ir taip opios, o prie tokio salcio geriau plastmasiu nejudinti, arba bent i silta garaza ivaryti.

Neprisijungęs Arvydas

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2012 Vasario 06, 01:45:15 »
Taip. Vistik panika be reikalo. Žinant, kad turi pavykt ir labiau pasistengus, akumuliatorius vistik buvo ištrauktas be jokių papildomų ardymų.

Aišku, 175 aukščio įsidėtų ir išsiimtų daug lengviau.

Ačiū visiems už konsultacijas.

Neprisijungęs miron4x4

• Įrašai: 320
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2012 Vasario 06, 10:09:29 »
Sveiki,

atrodo kvailas klausimas, bet užkliuvau. Kad nepridirbt nesamonių reikia patarimo.

Akumuliatorius stovi variklio skyriuje prie priekinio stiklo. Tačiau jam išimt kliudo plastmasė po priekiniu stiklu (nelabai matau kaip nusiima, nei kiek nekliba, kad atrodytų kad užtektų pora apkabelių kraštuose nuimt). Galėtum pastumt į priekį, tačiau trukdo kažkokia diuralio štanga skersai viso akumulaitoriaus skyriaus, prisukta po du varžtus kiekvienoje pusėje. Ką čia reiktų ardyt?

Ačiū,
Arvydas

Audi A6 Avant quattro 2.5 TDI, 2002 m.

ant dienu irgi norejau isimt,tai ta pati problema buvo,taip ir palikau ji ten,nesinorejo plastmasiu nulauzit ;)

Neprisijungęs widazas

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 69
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2012 Vasario 06, 11:12:11 »
nieko ten ardyti nereikia, issiema ir taip. biski prikeli, biski paverti ir istrauki. ;)

Neprisijungęs miron4x4

• Įrašai: 320
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2012 Vasario 06, 13:33:46 »
nieko ten ardyti nereikia, issiema ir taip. biski prikeli, biski paverti ir istrauki. ;)

gal pas tave mazesnis akumas,pas mane bosch S5 stovi,ka nedaryk vistiek i tas plastmases atsiremia,ciuju nenujemes valytuvu ir to plastiko,per tokius salcius visai tai plastmasei chana bus....  ;)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2012 Vasario 06, 14:41:54 »
Bet juk ta plastmase kazkiek pasikelia ir tada iseina suskersuoti akuma, kazkaip visokiu dydziu buvo papuole, bet jeigu jau stovedavo tai ir issimdavo, kad ir per salcius. Vienas dalykas ta plastmase visai isimineti, kitas tik pakelti i virsu pati krasta kur maiso.

Neprisijungęs widazas

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 69
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2012 Vasario 06, 14:53:12 »

gal pas tave mazesnis akumas,pas mane bosch S5 stovi,ka nedaryk vistiek i tas plastmases atsiremia,ciuju nenujemes valytuvu ir to plastiko,per tokius salcius visai tai plastmasei chana bus....  ;)

Pas mane toks pat akumas ;) didesnio ir neikisi.
« Paskutinį kartą keitė: 2012 Vasario 06, 14:54:50 sukūrė widazas »

Neprisijungęs Arvydas

• Vilniaus miestas
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2012 Vasario 06, 16:03:48 »
Man irgi taip atrodė, kad niekaip neišimsi nenuėmęs platsmasės ar jos nesulaužęs. Irgi palikau kaip buvo.

Tačiau kitą dieną kai vėl neužvedžiau, ryžausi dar kartą pabandyt. Truputi pastūmus į kairę, truputi pakreipus į save vistik išsiėmė. Netgi sakyčiau sunkiau paskui įsidėjo - labiau kliudė ta plastmasė. Tačiau irgi sėkmingai įsidėjo, palstmasė truputi pasilenkė.

Na dirbau ne lauke, tačiau garaže irgi apie -10 buvo.

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2012 Vasario 06, 16:19:48 »
Man irgi taip atrodė, kad niekaip neišimsi nenuėmęs platsmasės ar jos nesulaužęs. Irgi palikau kaip buvo.

Tačiau kitą dieną kai vėl neužvedžiau, ryžausi dar kartą pabandyt. Truputi pastūmus į kairę, truputi pakreipus į save vistik išsiėmė. Netgi sakyčiau sunkiau paskui įsidėjo - labiau kliudė ta plastmasė. Tačiau irgi sėkmingai įsidėjo, palstmasė truputi pasilenkė.

Na dirbau ne lauke, tačiau garaže irgi apie -10 buvo.

Butent ten ikisti sunkiau negu istraukti, blemba kaip pas merga  :-]

Neprisijungęs audicouper

• Įrašai: 4273
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2012 Vasario 07, 08:11:25 »
nesuprantu kur ten yra problema nereikia nei 10min isimti tam akumui ir ji is naujo ydeti su plastmasiu nuemimu ir uzdejimu ff

Neprisijungęs Brutas

• Įrašai: 8627
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2012 Vasario 07, 11:31:11 »
:) nesuprantu ir as.. kaip lygioj vietoj galima tiek problemu prisidaryt? :D vos ne "kaip atidaryt pieno pakeli" :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2012 Vasario 07, 15:08:40 »
Abudu nesuprantat, nes neteko didesniu gabaritu isimineti, kai akumas islenda tik sukelus plastmase, pabandykit tada vienas atgal ji ideti. Aisku, jeigu standartinio dydzio nera ten jokiu problemu, bet juk mes visi norim kuo didesni tureti . (as apie akuma  :-])

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2012 Vasario 07, 16:11:38 »
Abudu nesuprantat, nes neteko didesniu gabaritu isimineti, kai akumas islenda tik sukelus plastmase, pabandykit tada vienas atgal ji ideti. Aisku, jeigu standartinio dydzio nera ten jokiu problemu, bet juk mes visi norim kuo didesni tureti . (as apie akuma  :-])

na pas mane simtinis ikaltas.. auksti ssu lyg tom plastmasem :) bet kaip cuperi sir pam inejo, 10min su isemimu/idejimu :)

Neprisijungęs Brutas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2012 Vasario 07, 16:17:22 »
beja, kaip ten sakoma "what comes in.. must come out" :)

Neprisijungęs relax

• Klubo draugas
  • *
  • Įrašai: 3115
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2012 Vasario 07, 23:02:38 »

irgi bosch s5 simtinis stovi, issiima ir isideda be problemu ;) gal cia blogam sokejui ir .....

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2012 Vasario 08, 00:41:03 »

irgi bosch s5 simtinis stovi, issiima ir isideda be problemu ;) gal cia blogam sokejui ir .....

arba tiesiog supermenu klubas  :-]