Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Autonominis sildymas  (Skaityta 3361 kartus)

Neprisijungęs Skerone

• Įrašai: 13
    • Žiūrėti profilį
Autonominis sildymas
« Topic Start: 2010 Vasario 25, 23:50:34 »
Sveiki visi!
Gal kas galit paporint apie autonomini sildyma. Kur butu galima isimontuoti, kokia butu kaina, koks veikimo principas ar neiskraudineja akumo? Pas mane A6 TDI, 103kW, ar sunku imontuoti?  ?!?

Neprisijungęs Heaton

• Įrašai: 308
    • Žiūrėti profilį
Re: Autonominis sildymas
« Atsakymas #1: 2010 Vasario 26, 09:35:57 »
www.google.lt          ?!?

akuma iskraudineja,veikimo principai 2.Vienas is ju; deginamas kuras(tavo atveju dizelis),sildomas ausinimo skystis,el variklio pagalba varinejamas po varikli...

http://www.geras.org/webasto.htm

http://www.alio.lt/akcija_webasto_autonominiam_sildytuvui_su_montavimo_darbais/ID10566313.html/popup=1

Neprisijungęs Napolis

• Įrašai: 94
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2010 Vasario 26, 10:16:07 »
pažiūrėjau veikimo principą. Įdomu brangus tas cirkuliacinis siurbliukas? Gal kas žinot? Nes pas mane užkurtai auto veikia webasto o kai užgesinu, pasitampo šlangėse aušinimo skystis ir užgesta webasto, įtariu kad cirkuliacinis siurbliukas neveikia...

Neprisijungęs Veil

• Įrašai: 2187
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2010 Vasario 26, 13:45:21 »
dazniausiai jei veikia uzvestai masinai, tai webasto ir yra skirtas greitesniam variklio susildymui. Kai tik gesini varikli, gesinasi ir webasto, jei ji nebuvo pasiekus dar reikiamos temperaturos anksciau. Aisku yra webasto, kuri veikia be uzkurto variklio. Jei webasto tokia, kur veikia su uzkurtu varikliu, jos nepaleisi su cirkuliaciniu siurbliu, nes neturi valdymo siurbliui, ir netinka tokia pravodke, kokia tiko kai webasto dirba kartu su uzvestu varikliu.
Sprendimas galimas toks: keiti pravodke, keiti webasto smegenis (jei webasto viena is naujesniu), pridedi reikalingus prietaisus.

Pats susirinkau jau visa webasto sistema, kitai ziemai ruosiuosi :D
Siuo metu pardavineju toki webasto katila, kuris veikia kai yra uzvedamas variklis (prie jo daugiau nieko nera, nei pravodkes, nei siurbliu).

Neprisijungęs Napolis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2010 Vasario 26, 14:16:20 »
Bet tai pas mane yra nuotolinis pultelis, kad ir saltai neužkurtai mašinai įjungi webasto, ji užsikuria (eina dūmai) įsijungia klima ir pradeda šlangose aušinimo skystis sutrūkinėti kažkaip įdomiai pora kartu ir užgesta tas webasto degimas visas (klima buna įsijungusi) praeina koki 5 min ji vėl užsikuria ir vėl kokia 1 min padirba, pradeda tampytis tos šlangos ir vėl užgesta. O kai masina užkurta tai pastoviai webasto kūrenasi. Tai jeigu tas cirkuliacinis siurblys nusprogęs, tai skysčio nepravarynėja, užkaitina skystį iki tinkamos temp. ir išsijungia. O kai mašina užkurta tai pompa atlieka cirkuliacinio siurbliuko darbą. Ar klystu aš. Pas mane ta webasto 2003 metu.

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2010 Vasario 26, 14:33:35 »
o tai ji ideta buvo, ar originali su masina atejus? Pasakyciau kam ji skirta tik smegenis jos pamates. Arba ant sono jei yra uzrasyta kiek W ji, butent W, ne kW.
Siaip jei uzkuri varikli ji turi dirbti iki tam tikros temperaturos ir issijungti. Nemaciau dar, kad veiktu ir paprastai ir kai varikli uzkuri pati uzsikurtu. Jei cirkuliacinis siurblys isorinis (jei 2003m tai bus isorinis jau), tai rast atskirai sunku ypac naudota. Naujo kainos LT nezinau, manau didele bus, ebay yra uz 40eur.

Neprisijungęs Napolis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2010 Vasario 26, 15:29:58 »
Nu va toki lipduka radau pas save

http://host-photo.com/?module=show&file_name=DSC08587.JPG

Pas mane ji įsijungia tik nuo pultelio, pati automatiškai neįsijungia. Auto mano A6/C4 2,5 95 metu, tai manau neoriginali ji. Nuėmus apatinę variklio apsaugą matosi visas tas webasto, po langu apiplovimo skysčio bakelių pakištas.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Vasario 26, 15:42:32 sukūrė Napolis »

Neprisijungęs miron4x4

• Įrašai: 320
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2010 Vasario 26, 16:06:33 »
pas mane stovi webasto DBW46, masina audi a6 2,5tdi q. 96metu,pagal mane webastoj neveikia pakaitinimo zvake,klaida isiaskinau pagal spec. manuala,gal zinot kur pigiau galima nusipirkti vilniuj pakaitinimo zvake?radau nauja,apie 60lt.

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2010 Vasario 26, 19:22:33 »

Pas mane ji įsijungia tik nuo pultelio, pati automatiškai neįsijungia. Auto mano A6/C4 2,5 95 metu, tai manau neoriginali ji. Nuėmus apatinę variklio apsaugą matosi visas tas webasto, po langu apiplovimo skysčio bakelių pakištas.

Taigi rasei, kad ji dirba su uzvestu varikliu.

pagal kW ir W su siurbliu ji. Bandyciau siurbli nusiimt ir patikrint. Siaip tureciau su laiku turet sitiem irenginiam diagnostine iranga, ty kaip ir viska turiu, bet dar neisbandes. Aisku butu iskart kas blogai. Bandyk pompa tiesiogiai pasijungt ir paziuret ar ji veikia, nestringa ir pan.

« Paskutinį kartą keitė: 2010 Vasario 26, 19:25:16 sukūrė Veil »

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2010 Vasario 26, 19:23:14 »
pas mane stovi webasto DBW46, masina audi a6 2,5tdi q. 96metu,pagal mane webastoj neveikia pakaitinimo zvake,klaida isiaskinau pagal spec. manuala,gal zinot kur pigiau galima nusipirkti vilniuj pakaitinimo zvake?radau nauja,apie 60lt.

o tai 60lt blogai?

Neprisijungęs Napolis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2010 Vasario 26, 19:33:41 »

Taigi rasei, kad ji dirba su uzvestu varikliu.

pagal kW ir W su siurbliu ji. Bandyciau siurbli nusiimt ir patikrint. Siaip tureciau su laiku turet sitiem irenginiam diagnostine iranga, ty kaip ir viska turiu, bet dar neisbandes. Aisku butu iskart kas blogai. Bandyk pompa tiesiogiai pasijungt ir paziuret ar ji veikia, nestringa ir pan.

na rašiau kad ji veikia normaliai kai mašina užkurta, o kai neužkurta tai grybą pjauna. O čia ji idomu kaip skaitosi? su variklio pašildymu ar tik salono?

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2010 Vasario 26, 20:06:09 »
Citata

na rašiau kad ji veikia normaliai kai mašina užkurta, o kai neužkurta tai grybą pjauna. O čia ji idomu kaip skaitosi? su variklio pašildymu ar tik salono?

supratau, tada tikrinkis siurbli, stringa arba jau nukepes. Nes smegenys stebi varza pompu, tiek kuro tiek vandens, ir jei jos nemato tai kciortu atjungia viska.

Idomu butu pamatyt kaip pajungtas peciuko ventiliatorius. Jis sukasi pas tave kai webasto dirba? Kiek zinau ant ventiliatoriaus 4 laidai, 2 maitinimui ir 2 greicio valdymui. Is pravodkes webasto iseina tik +12V du laidai. Tai nezinia kur juos jungt, kad ventiliatorius suktusi, pajungus vien juos prie vent maitinimo laidu, vent nesisuks.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Vasario 26, 20:09:25 sukūrė Veil »

Neprisijungęs Napolis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2010 Vasario 26, 20:18:10 »
Citata

supratau, tada tikrinkis siurbli, stringa arba jau nukepes. Nes smegenys stebi varza pompu, tiek kuro tiek vandens, ir jei jos nemato tai kciortu atjungia viska.

Idomu butu pamatyt kaip pajungtas peciuko ventiliatorius. Jis sukasi pas tave kai webasto dirba? Kiek zinau ant ventiliatoriaus 4 laidai, 2 maitinimui ir 2 greicio valdymui. Is pravodkes webasto iseina tik +12V du laidai. Tai nezinia kur juos jungt, kad ventiliatorius suktusi, pajungus vien juos prie vent maitinimo laidu, vent nesisuks.
Oi nzn, pas mane jau grizo su ta webasto. Jo ijungi webasto ir po koki 3 min (matomai tipo uzkaista skystis) isijungia klima ir pucia vejeli. Įtariu, kad prie klimos prijungtas, nes klima reguliuoja visą veiksma.
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Vasario 27, 12:52:48 sukūrė Napolis »

Neprisijungęs mariukas69

• Įrašai: 127
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2010 Vasario 27, 10:55:30 »

Siuo metu pardavineju toki webasto katila, kuris veikia kai yra uzvedamas variklis (prie jo daugiau nieko nera, nei pravodkes, nei siurbliu).

Gal papasakosi kur pirkai viska ,ir kiek kainavo ,nes daikciukas ta tikrai geris :)Nes kiek ziurejau nauju kainos tai tokios neblogos.....

Neprisijungęs Skerone

• Įrašai: 13
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2010 Vasario 27, 12:42:14 »

Gal papasakosi kur pirkai viska ,ir kiek kainavo ,nes daikciukas ta tikrai geris :)Nes kiek ziurejau nauju kainos tai tokios neblogos.....
Taip, taip papasakok jei ne paslaptis ir man idomu.

Neprisijungęs Napolis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2010 Vasario 27, 12:53:23 »

Kokios kainos naujų eina?

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #16: 2010 Vasario 27, 13:10:49 »
nauju kainos pas zmones nuo 1500-1800lt, nauju firmoje nuo 2500-3000lt. Pats ilgai ieskojau, ne viena menesi uztrukau. Kainos galutines kolkas nezinau, nes ji turi mazeti dar pardavus tai ko daugiau nupirkau. Siaip visa pilna sistema vaiksto 400-700lt ribose. Jei renkantis atskirai, o jei ir ne atskirai, labai sunku rasti, kad butu pravodke su taimeriu (is bedos taimeri galima pakeisti signalizacijos pultelio laisvu kanalu, reiktu papildomu daliu; pravodke galima paciam susivyt pagal schema, o jungtis nusipirkt ebay). Pats pirkau pravodke, paskui po menesio ar daugiau katila ir pan. Tikiuosi sutilpti i 250-400lt.

Turiu lysna katila, bet kad jis veiktu kaip pilnai autonominis reikia keisti smegenis, arba kazkaip uzmaitinti cirkuliacini siurbli, kad isijungtu kai isijungia webasto (padaroma).
2000-2003 m katilai identiski tiek benzino tiek dyzelio (zvake, zikleris, degimo kamera, korpusas IDENTISKI; del kitu metu modeliu nezinau), skiriasi tik smegenys, o konkreciai tai kuro padavimo daznis, kuri kaip suprantu galima keisti su diagnostine programa.

smegenine ~10x10cm: http://cgi.ebay.de/Webasto-Steuergeraet-fuer-Standheizgeraet-Thermo-Top_W0QQitemZ160406634227QQcmdZViewItemQQptZAutoteile_Zubeh%C3%B6r?hash=item2558fafef3
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Vasario 27, 13:12:31 sukūrė Veil »

Neprisijungęs Napolis

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2010 Vasario 27, 13:35:24 »
Kosmosas  :D

Neprisijungęs mariukas69

• Įrašai: 127
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2010 Vasario 28, 19:36:54 »
O viska sita susideti zadi pats?

Neprisijungęs Veil

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2010 Vasario 28, 19:40:28 »
o ka ten detis, viskas elementaru, sunkiau tik su salono ventiliatoriaus pajungimu, nes nezinau kolkas kur paduot maitinima. Gali but, kad salono ventiliatoriaus net nejungsiu, man uzteks, kad silta varikli ziema visad uzvedinesiu, o nuo jo jau esamos silumos i salona greit pripus silto oro.