Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: apnasos ant tepalo dangtelio  (Skaityta 1736 kartus)

Neprisijungęs edgaras1989

• Įrašai: 1906
    • Žiūrėti profilį
apnasos ant tepalo dangtelio
« Topic Start: 2011 Gruodžio 29, 21:57:31 »
sveiki,
turiu audi 100 c4 2.3l benzas/dujos. viskas buvo tvarkoj, tik dapilinejant tepala pamaciau ant dangtelio baltas apnasas. antifryzas nedingineja, telapo issipletimo bakelyje irgi nera, tepala siek tiek leidzia per vostuvu dangtelio tarpine. tepalai nesenai keisti, buvo pyltas mobil sintetika, dabar supyliau pusiau sintetinius. kas turi minciu kas tai gali buti?

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
Re: apnasos ant tepalo dangtelio
« Atsakymas #1: 2011 Gruodžio 29, 22:05:22 »
sveiki,
turiu audi 100 c4 2.3l benzas/dujos. viskas buvo tvarkoj, tik dapilinejant tepala pamaciau ant dangtelio baltas apnasas. antifryzas nedingineja, telapo issipletimo bakelyje irgi nera, tepala siek tiek leidzia per vostuvu dangtelio tarpine. tepalai nesenai keisti, buvo pyltas mobil sintetika, dabar supyliau pusiau sintetinius. kas turi minciu kas tai gali buti?

Nieko baisaus, nusivalyk ir toliau vazinek. Cia nuo kondensato auksciausiam taske kaupiasi ir taip gaunasi.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2011 Gruodžio 29, 22:15:42 »
nu jo kondensatas tai ziauriai kaupiasi, vazineju pagrinde po miesta, tai is glusako net vanduo bega  :D nuraminai mane ;), jau galvojau sakes tarpinei po galva, antifryza varo i varikli  :)

Neprisijungęs only AUDI

• Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 15998
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2011 Gruodžio 29, 22:28:26 »
nu jo kondensatas tai ziauriai kaupiasi, vazineju pagrinde po miesta, tai is glusako net vanduo bega  :D nuraminai mane ;), jau galvojau sakes tarpinei po galva, antifryza varo i varikli  :)

Tai jeigu jo nemazeja, tai kaip ji gali varyti? :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2011 Gruodžio 29, 22:49:51 »
prigazdino mane kad ten kazkiek lasa ir nuo to tos apnasos, tipo pasimatys tik kai jau rimtai varys. kazkaip nepatikejau uztai cia pradejau rasyt  :)

Neprisijungęs acc

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1554
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2011 Gruodžio 30, 01:10:02 »
Jeigu butu cilindre vandens tai hidosmugis ir sulenktu svaistiklius. Vanduo duslintuve tai ne antifrizas. Pagrindinis benzino degimo produktas yra H2O, CO2 bei dar tuzinas kitu duju. Tai is duslintuvo ir eina tas vanduo, kartais kaip skystis, daznai kaip balti garai.

Neprisijungęs dmc

• Įrašai: 569
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2011 Gruodžio 30, 20:28:34 »
Cia zmogus labai graziai parase, o pas mane istraukus tepalo matuokle visa vafliais aplipus baltais, bet irgi antifryzas nedingsta.
O pavasary viskas susitvarko tepalas pasidaro svarus grazus. Oj tos audi pacios genda pacios tvarkosi :-]

Neprisijungęs paul28

• Įrašai: 154
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2011 Gruodžio 30, 21:45:47 »
turiu antrą Audi su 2.3 motoru,niekad nebuvo jokių apnašų nei ant dangtelio nei pačiam varikly,net ir žiema važinėjant trumpais atstumais...tik karts nuo karto reik prasivalyt variklio alsuoklį-vamzdelį,kuriame žiema susidaro tokia balta masė,kuri puikiai išsiplauna benzu,dyzeliu ar pan.

Neprisijungęs TomisTomis

• Įrašai: 293
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2011 Gruodžio 31, 11:05:36 »
Kondensatas dazniausiai atsiranda vazinejant saltu metu laiku ir kai yra nuoteku vakumo sistemoj, gali buti ir labai nezymios, nes siaip tai karteryje ir po voztuvu dangteliu buna dalinis vakumas, del priverstines ventiliacijos, kuri yra sumontuota teplao garu ir degimo produktu prasiverzusiu pro ziedus i karteri pasalinimui. Nuotekiai gali buti ir per voztuvu dangtelio tarpine, tiek per alsuoklio zarna ar koki kita vakumini vamzdeli, taip pat pro leidziancius alkuninio veleno riebokslius, ko pasekoje varikliui pakankamai neisilus, o kitaip techniskai kalbant, esant temperaturai zemiau rasos tasko, vyksta dregmes kondensacija. tai va kiek galejau tiek paaiskinau.

Neprisijungęs acc

• Vilniaus miestas
  • Įrašai: 1554
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2011 Gruodžio 31, 13:00:23 »
Citata
nes siaip tai karteryje ir po voztuvu dangteliu buna dalinis vakumas
Bet jeigu ant salto variklio kompresija bega pro ziedus, tai karteryje butu slegis o ne vakumas.
Ta ir pastebejau, tai isemiau alsuokli, po keliu minuciu darbo atidarant dangteli buvo kaip atidarome suplakta kola - isleido nemaza slegi. Speju kadangi slegis buvo tikrai neblogas, tai niekur ir neleidzia nei traukia ta ora. O kondensata visitek as turiu nemaza.

Citata
niekad nebuvo jokių apnašų nei ant dangtelio nei pačiam varikly
O kas ta balta kose pagal tave? juk tai ir yra apnasos - kondensatas.

Manau priklauso nuo variklio konstrukcijos, pas mane jis irgi vien alsuoklyje renkasi.

Neprisijungęs paul28

• Įrašai: 154
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2011 Gruodžio 31, 13:42:00 »
taip ta balta košė yra kondensatas..variklio konstrukcija tam turi daug itakos-sutinku  ;) seniau turejau ford,tai kai tik prasidedavo šaltesni orai,tai ant tepalo kamsčio pastoviai budavo ta balta košė-kondensatas,kuri varydavo į oro filtrą,kadangi tepalo kamštis per šlangelę buvo sujungtas su oro filtru,bet sugalvojau,kad reik nuvest tą kondensatą ant žemės,kad man filtras butu švarus,taip ir padariau su 0.5m šlanga  :)

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2011 Gruodžio 31, 14:13:27 »
dekui kolektyvas uz issamu paaiskinima ;), nuraminot mane visiskai  :D