Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: 93 2.6 q prastai kuriasi  (Skaityta 2270 kartus)

Neprisijungęs Dan Brown

• Įrašai: 99
    • Žiūrėti profilį
93 2.6 q prastai kuriasi
« Topic Start: 2009 Gruodžio 16, 23:30:19 »
Sveiki, atejo ziema ir masinyte mano visai sunegalavo.... rytais labai sunkiai kuriasi, tenka gan ilgai pazulint ir is 3 karto pagriebia siaip netaip.... zulinimo metu stebiu tepalo kompresijos manometra, tai matau pradeda kilti slegis, ties 2 ir daugiau baru pagriebia ir dirba wariklis... kurimosi metu jausmas lyg be tepalo wariklis butu (aisq jo yra kiek reikia), garsas saizus... uzsikurus dirba gan graziai, trauka yra... dar pastebejau siandien, kad ant uzkurto wariklio ausinimo zarna wisai minksta... lyg turetu ten but apie 1bar? ar cia susijusios bedos?

Neprisijungęs Arturiuxv6

• Įrašai: 719
    • Žiūrėti profilį
Re: 93 2.6 q prastai kuriasi
« Atsakymas #1: 2009 Gruodžio 17, 09:33:11 »
Uzkurtam varikliui pas mane irgi minksta zarna viska su ja gerai. O del ko sunkiai kurias reik ziuret variklio daviklius, temperaturos daviklius. Kai uzsikuria kokie apsisukimai ar apsukos kaip ikaltos ties 1100 laikos, ar plaukioja krenta ir vel kyla? sunku ka nors sprest mazai info. O spaudimas tepalo kai uzkuriu salta 5 bar, siltas prie 850rpm ir 90c 2,5 bar , o prie 2000rpm 5 bar. Vaziuojant visada tepalo rodykle ties 5bar rodo.

Neprisijungęs Heaton

• Įrašai: 308
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2009 Gruodžio 17, 12:42:17 »
gal veleno padeties daviklis ant pabaigos?galiu duot pabandymui,paziuresi ar kas pasikeis

Neprisijungęs Dan Brown

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2009 Gruodžio 17, 18:09:53 »
Uzkurtam varikliui pas mane irgi minksta zarna viska su ja gerai. O del ko sunkiai kurias reik ziuret variklio daviklius, temperaturos daviklius. Kai uzsikuria kokie apsisukimai ar apsukos kaip ikaltos ties 1100 laikos, ar plaukioja krenta ir vel kyla? sunku ka nors sprest mazai info. O spaudimas tepalo kai uzkuriu salta 5 bar, siltas prie 850rpm ir 90c 2,5 bar , o prie 2000rpm 5 bar. Vaziuojant visada tepalo rodykle ties 5bar rodo.

Apsukos neplaukioja, ant salto 1100, kai pasyla nukrenta. Su tepalo slegiu viskas taip pat... kokia tavo tepalo temperatura buna? skale ten nuo 60 iki 170, bet visada laikosi tarp 60 ir 130 ant pirmo bruksnio po 60. Pas tave trasa vaziuojant vandens temperatura visada 90 buna? pas mane iki 90 pakyla vasara ar ziema kamstyje, siaip apie 70 buna... cia kazkuriam poste skaiciau, kad cia skydelio probema, bet kazkaip idomiai skamba man...

Neprisijungęs Dan Brown

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2009 Gruodžio 17, 18:10:55 »
gal veleno padeties daviklis ant pabaigos?galiu duot pabandymui,paziuresi ar kas pasikeis

aisq butu puiku, bet as nelabai susigaudau varikliuose... ?!? ne nezinau kur jis yra :D

Neprisijungęs mantasx

• Įrašai: 60
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2009 Gruodžio 17, 18:27:16 »
Del saizaus garso kada nuo ryto kuri, tai per siu metu pirmus salcius ta pati beda buvo: pirkau tepalus kada keiciau ir prie mano akiu pylo juos is 200litru backos  :) ir po rytinio salcio galvojau isvis jo nera, pasirodo, tepalai pasidaro labai klampus nuo salcio (itariu, kad kazkuo skiesti galejo buti), tai pirkau dabar jau tepalus kanistriuke 5 litru bliombuotame ir bedos kaip nebuve.
Na cia tik mano atveju, bet gal ir tau pades. Sekmes  ;)

Neprisijungęs ExasS

• Įrašai: 43
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2009 Gruodžio 17, 20:14:04 »
Turiu problemele ir as, kas galetu buti, jog kuriant salta varikli (cia neesme ar lauke minus laipsniu, bet kartais pasitaiko), be gazo paspaudimo nesikuria masina, ta prasme suka varikli, bet toks vaizdas kad neveiktu padsosas ar kaskoks dacikas, jei paspaudi gaza, uzsikuria ir jei atleidi masina uzgesta. Bet palaikai kokia minutele, kol truputi pasyla, tada pulsuojanciai dirba variklis, kol dar geriau pasyla, bet pasilus viskas ok. ir su apsukom ok. Gal tai kita liga, bet gali buti ir su tuo paciu susyje, jog duodant gaza, pirma suburbuliuoja ir tik tada pradeda riaumoti varikliukas. Jei kas duos kokiu minciu, busiu dekingas.  ?!?

Neprisijungęs Dan Brown

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2009 Gruodžio 17, 20:21:01 »
hmm na man tepalus keist reikes uz poros tukstanciu km, keiciu juos kas 10-14 tukst. man mechanikas juos perka is parduotuves plastikiniuose bakeliuose irgi kamsciai blombuoti ne is backos pripilta.

Dar jei galit apsvieskit mane tamsuoli ar galima atidaryti ta kamsti per kuri tepalus pilama jei wariklis uzwestas? Kiek girdejau lyg atidarius ir uzdejus ranka turi wakuumuot lyg? lyg ant to dangtelio vidines puses neturi but jokio kondenstato? rugstaus kwapo?

Del sunkaus kurimosi prisiklausiau daug patarimu... kad gali buti holo daviklis nulekes, babinos, temperaturos jutiklis, laisvu apsuku jutiklis... nuo ko pradet patartumet? :)

Dar bedos prisidariau kai pats pasikeiciau zwakes... tai buwo pries metus ga daugiau... keisdamas zwakes ju nesutepiau grafitiniu tepalu ir gan stipriai uzwerziau... :/ rudeni bandziau pasikeist jas- nei viena neatsisuka... bijau nulauzt as jas... yra gal pasiulymu tokiem atvejam?

Neprisijungęs Dan Brown

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2009 Gruodžio 17, 20:24:00 »
Turiu problemele ir as, kas galetu buti, jog kuriant salta varikli (cia neesme ar lauke minus laipsniu, bet kartais pasitaiko), be gazo paspaudimo nesikuria masina, ta prasme suka varikli, bet toks vaizdas kad neveiktu padsosas ar kaskoks dacikas, jei paspaudi gaza, uzsikuria ir jei atleidi masina uzgesta. Bet palaikai kokia minutele, kol truputi pasyla, tada pulsuojanciai dirba variklis, kol dar geriau pasyla, bet pasilus viskas ok. ir su apsukom ok. Gal tai kita liga, bet gali buti ir su tuo paciu susyje, jog duodant gaza, pirma suburbuliuoja ir tik tada pradeda riaumoti varikliukas. Jei kas duos kokiu minciu, busiu dekingas.  ?!?

man panasiai buvo, tik kai uzkurdavau variklis purtydavosi, o jei gazo duodi pradedavo gest... bet man buvo duju reduktoriaus membrana kiaura ir i sistema per nakti priwarydawo duju, todel sunkiai kurdavosi, bet kai pasikeiciau reduktoriu, wiskas lyg ir susitwarke del to purtymosi...

Neprisijungęs mantasx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2009 Gruodžio 17, 21:01:47 »
Kartais alyva ne LOTOS semysintetic 10w40? Na pusiau sintetine? As asmeniskai tepalus, filtrus, antifriza keiciu kas 6000km, nors jei gerai zinau ir tepalo (pusiau sintetinio) ir filtru keitimo intervalas 10000km. Na man tas baisiai slikstus garsas dingo pakeitus tepalus.   :)

Neprisijungęs mantasx

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2009 Gruodžio 17, 21:06:37 »
Nezinau ar tau tiks, bet draugo 1.8 batonui pries kelias dienas sunkiai kuresi, tai nuvare i servisa, pakeite hmmmm kaip cia jis vadinasi: na liaudiskai bigunoka, ka as zinau kaip jis vadinasi, na tas kur ateina pagrindinis babinos laidas ir is jo paskirsto i zvaklaidzius, ir viskas bedos kaip nebuve ir kuriasi idealiai ir vaziuoja .

Neprisijungęs Arturiuxv6

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2009 Gruodžio 17, 21:09:41 »
Kai vaziuoju per salti virs -10 c, ausinimo sistemos temperatura rodo 80 daugiau neuzsyla, jei vietoje stovint tai 90 laisvai pasiekia. Vasara ir labai panasiai rodo 85-90, jei kamstis 95c. tepalo temperatura pastoviai ties antru bruksniu po 60c, daugiau nekyla nesvarbu koks metu laikas. Kai kuriu salta tai gazo nespaudziu visai, griebia gan greitai ,bet gesinu is kart, nes konpensatoriai taip greit negauna tepalo, prie tokio salcio, tepalas Elf 10w40, o antra kart uzvedus viskas ok dirba kaip laikrodis. Apsukos siek tiek paplaukioja, laibai nezymiai kokia minute kol dar saltas. Cia manau del laisvu sukiu reguliatoriaus. Pastebejau toki pas save bajeri, jei ijungiu degima nuspaudiu gaza atleidziu ir kuriu varikli, tai jis uzsikures soka iki 2000rpm, ir vel nukrenta iki darbiniu apsisukimu. Dodel kuriant nespaudziu visai gazo ir viskas ok. Nezinau ,kaip pas kitus bet pas mane atsukus tepalo uzpilimo kamsty dirbant varikliui gali ant skyles uzdet popieriu ir jis net nepakils, kiti sako kad is kart turi variklis uzgest :-].Siaip jei daugiau padiles variklis tai ranka uzdedi ir jaucias kaip kompresija pucia is karterio per tepalo uzpilimo anga. Del skidelio tai jas ji pasikeites i pilna, pas mane buvo dalinis o temperatura antifrizo tai tapacia rodo tas ir tas. Viskas ten su jais gerai.

Neprisijungęs Arturiuxv6

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2009 Gruodžio 17, 21:22:29 »
Del tos koses po kamsteliu tai pas mane jos visai nera ziema ,ten kondensatas nes variklis pilnai nepasiekia darbines temperaturos . Kai turejau c3 su 1,8 varikliu tai ziema visada budavo po tepalo uzpilimo kamsteliu koses. Del zvakiu tai nebutinai tept sriegi grafitiniu tepalu,  as patepu varikline alyva ir gerai. Kada tik nori gali issukt. O zvakes varyk ,kad tau issuktu koks meistras jei pats nelabai kerti, apsidrausi nuo bedu, zvakes nusukimo .

Neprisijungęs Dan Brown

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2009 Gruodžio 22, 09:48:02 »

dabar atkreipiau demesi, kad salta tik uzwedus 5 bar rodo, o kai waziuoji 5 nerodo, rodo ant bruksnio pries 5 bar, 4 turbut ten, kame beda? jei tepalo mazai gali tai itakoti? paziurejau ryte tepalo mierka galiuka tik siekia.

Neprisijungęs Arturiuxv6

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2009 Gruodžio 22, 10:10:37 »
Tepalo turi but per viduri tarp apatinio ir virsutinio bruksnio. Nors ta matuokle ne tiesiai stovi kampu, viena puse rodo kad pusia normos apsuki kita puse pilna norma. O spaudimas viskas gerai prie 80C cia min reiksme leidziama laisvi apsisukimai spaudimas 1.0-2.5 bar, o prie 3000aps/min 2,7-2,9bar. Manuale esu rades tas reiksmes.

Neprisijungęs Dan Brown

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2009 Gruodžio 22, 10:50:02 »
Tepalo turi but per viduri tarp apatinio ir virsutinio bruksnio. Nors ta matuokle ne tiesiai stovi kampu, viena puse rodo kad pusia normos apsuki kita puse pilna norma. O spaudimas viskas gerai prie 80C cia min reiksme leidziama laisvi apsisukimai spaudimas 1.0-2.5 bar, o prie 3000aps/min 2,7-2,9bar. Manuale esu rades tas reiksmes.

tai pala, jei prie 3000 2.7-2.9 tai kodel apie 4 rodo?  ?!?