na gerai paaiškinsiu,
pirma išsiaiškinkim kuo narrowband (dabartinis zylo zondas, senovisnis) vs wideband skirias.
antra kam man to reikia, kad ne tik dėl purkštukų
trečia, kada lambdą motronikas žiūri ir kada ne
4. mano nauji purškalai
1. Narrowbandas rodo kompui koks yra mišinys - praktikoje jo signalas yra 0,2V arba 0,8V, kas atitinkamai ar lambda yra daugiau už 1 ar mažiau, todėl motronikas taip ir visą laiką kompensuoja, on off rėžimu. Widebandas mato tiksliai koks yra mišinys, t.y. tikslią lambdą skaitinę vertę o ne ar jis saussnis ar šlapesnis, nei idealus, kaip tą daro narrow, čia info
https://www.youtube.com/watch?v=0dc4FSOxBVc ir
http://www.autometer.com/tech_faq_answer.aspx?sid=1&qid=482. Turiu problemų su trauka, slėgio kritimu, jeigu matysiu kad mišinys nėra pakankamai užriebinamas prie maksimalios apkrovos, reiškia trūksta kuro, o ne oro. Tokiu būdu galėsiu pradėti ieškoti sliekų nuo tinkamo galo
3. Motronikas žiūri lambda vertę ir kompensuoja pokyčius mažose ir vidutinėse apkrovose, max apkrovoj kuras turi būti užriebinamas (dar nežinau kiek pas 3b) todėl lambdos parodymai, kad kuras riebus yra beverčiai ir kompas pila kurą pagal lenteles chipuose.
4. Dėl purkštukų našumo trūkumo (ar kitokios priežasties, pvz kuro slėgio, duzy cycle ir t.t) prie didelių apkrovų gali nutikti negeri dalykai, kaip detonacija, jos laiku nesugaudžius gali pre-igitionas būt ir tada stumas pasisveikina šalia bloko. taip, yra sensoriai, bet nepasitikiu jais 100% Mano nauji purškalai yra našesni, tai tikiusi tos bėdos nebus, jei su jais viskas ok yra
kita:
Mano widebandas bus instaliuojamas vietoj orig. zondo, nes nenorėjau gręžt antros skylės downpipe, o wideband kontroleris moka emuliuoti narrowbandą, t.y. motronikui turėtų duoti tokį pat ar panašų signalą kokį duotų narrow zondas.
Taip, su volvo purškalais yra kas važinėja, parašė man tame pačiame forume, bet better safe than sory. Ir iki purškalų dėjimo bandysiu išgaudyti slėgio kritimo priežastį, jei tai ne kuro trūkumas, tik tada volvo susimest