Toliau, su savo problemom aš......
Vakar buvo pakeistas diržas, patikrintos žvakės - geros. Atsiėjo gan pigiai. Dėl tepalo varvėjimo buvo pakeistas tepalo spaudimo dačikas ir vienas riebokšlis - dėja tepalų po šianakt visitek buvo privarvėję, nežinia iš kur, gal ant variklio buvo likę dar iš ankščiau. Pompos keitimas vandens varvėjimo problemos neišsprendė, greičiausiai radiatorius kiauras, bent jau taip meistrelis sakė, kuris keitė diržą.
Tepalai dar mineraliniai

metalinis varžtas aliuminiame karteryje mėgsta prikepti, o vokietis pramalęs jį buvo, reiks kokį varžtą privirinti ir atsukti.
Vakar turėjau du nemalonius nuotykius. Kadangi mano gazo troso verčiama/traukiama plastamskė pas mane sulūžus, tai ten suveržta yra nailoniniu suveržėju. Vakar jis man buvo užstrigęs, o blogiausia tai, kad užstrigo, dar nepajaučiau (gal žemos apsukos buvo) ir permetinėjau pavarą. Sėkmingai rev limiteris pakapojo į apsukų skalę ties 7000rpm, iškart užgesinau, gal po vienos ar pusantros sekundės.
Labai reikia naujos tos detalytės! Nesinori kad pasikartotų.
Antras variantas buvo susijęs su apsukų didėjimu šiaip sau - kartais šokinėjo 1000-1500, o antrą kartą sėkimgai kilo, ir gesinau motorą ties 3000rpm. Pirmą kartą atsidaręs kapotą radau nutrūkusią traukutę - ta kuri jungiasi prie tos pačios plastmaskės sistemos (potenciometro) ir eina kažkur žemyn.
Kokia jos paskirtis? Ji gal su pacosu susijus gali būt? ?!? Gal su autopilotu? Kuris po jos nutrūkimo pastarasis neveikia. Iki šiol veikė, bet keistai, musėt nemoku naudotis dar

Kažkas ten neaišku, reiks gaut anglišką 200tinės userguidą, arba 100tinės skaityti. Pas mane vokiškas, o man su ta kalba sunkiai. Beje ta traukutė prie potenciometro pasikabinus, o kitam gale (kur žemyn nueina) tabaluoja. 3b turi fainą savybę - neturėti gero priėjimo prie variklio komponentu. Juolab pas mane, kai stiprintuvo bakelis didesnis (spėju gali būti dėl hidraulikos gale, kuri veikia nuo to paties siurblio ir skysčio kuris naudojamas vairo stiprintuvui) ir dar tas euro2 priedas gaidiškai idėtas. Vietos visai nėra

Taip kad pamatyti kas per galai už tos traukutės bus ką veikt, eisiu tuoj žiūrėt. Bijau kad jai sutvarkyti reiks įpurškimo komponentų nurauti šiek tiek.
Taigi - ar didesnis vairo stiprintuvo bakelis gali būti dėl esančių hidraulinių amortikų?