o diržą tikrinai?
Kai keičiau salnykus vožtuvams, pakeičiau ir diržą. Lyg ir pagal mietkes uždėta. Spėju pamanei, kad gal mietkės pabėgusios ir kerta variklį. Bet jau gal mėnuo diržo nejudinau. O tas gazo nepriėmimas išlindo prieš kelias dienas. Prieš tai buvo tik laisvos apsukos nestabilios kaip dabar.
Taip pat kadangi neturiu stroboskopo, tai uždėjęs diržą pasuku variklį iki smagračio 15 laipsnių žymos ir pastatau begunoką ant pirmo cilindro. Taip gaunu reikiamą kampą savo varikliui. Bet po to vistiek per kelis lapsnius turiu dar paankstint, nes karštas variklis labai sunkiai vedasi ant gamyklinių 15. Nors neturėtų taip būti.
Realiai bandžiau atsimint, ką maždaug dariau prieš tų problemų atsiradimą. Man atrodo perstačiau per kelis dantis mietkes, bet nesu tikras ar po to prasidėjo. Perstačiau, nes po salnykų keitimo ant paskirstymo škyvo vidinės pusės iš pradžių neradau mietkės. Tik iš išorės radau porą mietkių ir labiausiai tikėtiną sulyginau su diržo apsaugos viršuj esančia atžyma. Mačiau, kad taip pas A80 būna tai galvojau gal pas mane tas pats, nes škyvai tai ne originalūs. Pagal velenėlio kumštukus ant pirmo cilindro atrodė, kad gerai stovi. Ir variklis dirbo. Bet traukos kažko mažoka buvo, tai gerai apžiūrėjęs radau ir iš vidinės pusės tą mietkę. Sulyginau su galvutės dangtelio kraštu kaip patariama ir palikau. Galvoju čia turėtų būti tas, ko reikia. Skirtumas nuo seno pastatymo gal tik per dantį ar du gaunasi. Bet tas skirtumas, manau nelabai reikšmingas, nes įtempiant diržą irgi šiek tiek pabėga.
Tik kaip sakiau, neprisimenu ar po to apsukos durniuoja. Daug kartų aš ten krapščiausi po salnykų keitimo. Maišytuvas dujų ant sklendės nesandarus iš pradžių buvo. Po to vėl ardžiau, nes reikėjo suveržt per neatsargų priveržimą trūkusį velenėlio laikiklį.
Tik žinau, kad dirbo visai gerai iš pradžių ant benzino. Apsukos normalios buvo. Nes dar nufilmavau kaip gesta ant dujų dėl nesandarumo. Galiu numest linką jei įdomu. Šiaip galėčiau pafilmuot ir dabar kas darosi. Bet ar pagelbėtų