mintys iš degančių ratų forumo.
"gal galetu pora sakiniu kas papasakot teorijos apie tuos saltumus 7,8,9 kas tas yr?
grubiai tai yra indeksas, kuris pazymi zvakes elektrodo islindimo is korpuso ilgi. Kuo saltesne zvake, tuo jinai giliau pasislepusi, t.y. nagas yra giliau ir elektrodas giliau viduj pacioj zvakej. Teorija yra tokia, kad kuo zvake giliau, tuo geriau ausinasi nuo galvutes sriegio ir neikaista iki raudonumo kaip kad karstos zvakes. Kas mate aviacines zvakes, britvos zvakes arba mazdos rotorinio variklio, zino kokios jos yra.Tarp kitko, speju kad audriaus audes zvakes irgi as esu pirkes kazkada boshe. Bent jau kol jinai dar buvo mindaugo, as esu kazkada pirkes jai.
Dar ten yra navarotu. Pvz pacios zvakes varza. Sito kur cia parduoda yra bevarzes zvakes, t.y. be integruotos varzos. Teorija tokia, kad kuo didesne yra varza, tuo daugiau sansu kad pramusines laidus esant gerai suslegtai kamerai. Daug pasakot, bet sitos zvakes yra tikrai geros. Ir praktiskai uz dyka.
beje, neapsigaukit pirkdami su indeksais - bosch ir nkg indeksas yra atvirksciai - ngk didejant yra saltesnes, o bosch - atvirksciai. Vnzo kiekvienas gamintojas indeksuoja savaip. Kaip bebutu, kataloguose viskas surasyta, tik netingekit skaityti."
Pas mane NGK devintukai šiltam sezonui, zieminiam variantui berods septintukai susukti.