Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: 100/200 Variklis,pavaru deze  (Skaityta 336786 kartus)

Neprisijungęs samotomas

• Įrašai: 591
    • Žiūrėti profilį
Re: 100/200 Variklis,pavaru deze
« Atsakymas #1875: 2017 Gegužės 01, 10:43:35 »
visos audines megsta siluma,slieku ieskojimas
iš daug ko tą girdėjau :) jei skystis neužverda, atseit neverta sukt galvos

Neprisijungęs vabalaz

• Įrašai: 2839
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1876: 2017 Gegužės 01, 10:46:08 »
Ne prieš prarudijimą, o tarpinei jau parėjus. Kaitimas, dūmelis.

kad ji jau buvo seniai surūdijus, tai faktas, tik turėjau omeny, kad prieš galutinai prarūdijant prasidėjo kaitimas ir dūmelis :)

kad audi mėgsta šilumą irgi teisybė. Ypač 5 clindrai. Bet trasoj tikrai neturėtų įsijungt ventiliatorius. Net ir karštą vasaros dieną.

Neprisijungęs owas

• Įrašai: 2952
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1877: 2017 Gegužės 01, 10:56:02 »
Termostatas visada tikrinamas puode su termometru. O vent kai žinia turi įsijungt prie ~90 laipsnių. Tad porma susitvarkyk šitą reikalą. Daviklius pasitikrink ir prasivalyk. Be to turiu originalia plastmasę nuo dugno iki pat radiatoriaus viršaus. Ir susitvarkyk kondiškės sekcijas, išlygink jas, o jei neveikia, išvis išimk.
« Paskutinį kartą keitė: 2017 Gegužės 01, 10:58:15 sukūrė owas »

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1878: 2017 Gegužės 01, 11:16:45 »
Termostatas visada tikrinamas puode su termometru. O vent kai žinia turi įsijungt prie ~90 laipsnių. Tad porma susitvarkyk šitą reikalą. Daviklius pasitikrink ir prasivalyk. Be to turiu originalia plastmasę nuo dugno iki pat radiatoriaus viršaus. Ir susitvarkyk kondiškės sekcijas, išlygink jas, o jei neveikia, išvis išimk.
termostatą taip ir patikrinu. O ventiliatoraus antras greitis įsijungia ties ta temperatūra, kuri nuotraukoj matyti. Žinant, kad dažnai skydeliai meluoja, turėtų būti tvarkoj kol radiatoriaus daviklis neklysta. AC veikia, tai išiminėt nesiruošiu

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
  • Įrašai: 18270
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1879: 2017 Gegužės 01, 11:43:42 »
neskaičiau visko, du dalykai:
jeigu variklis turbo tai garantuotai pučia į aušinimą išm. dujas, pučia pas visas kažkiek.
trasoj ventikas neturi veikti be a/c, na kažkaip per daug..

pas zilą jei klima on, ventikas sukasi ant speed 1 ir speed 2 pasileidžia retai jei stovi kamštyje. jei be klimos - dažnai :D trasoj niekada. galva stopudovai kiaura, matuoklis yra, bet matuoti nenoriu.
bet lyginti su zilu kuris turi papildomą radiatorių ir normalesnį galvos kanalų aušinimą gal neverta? keista kodėl 10v motorai dirba šilčiau nei 20v

Neprisijungęs owas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1880: 2017 Gegužės 01, 11:47:19 »
Su tuo kaitimu tai N variantų. Reikia viską nuo A iki Z tikrinti.

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1881: 2017 Gegužės 01, 12:06:16 »
Su tuo kaitimu tai N variantų. Reikia viską nuo A iki Z tikrinti.
:) gal ne N, bet nemažai. Susidėjau plastmases, pakeičiau rediatorių su termostatu, praploviau sistemą, neseniai netgi patikrinau ar teisingas degimo kampas nustatytas :) kol kas rezultatai ne kokie. Čiek tiek geriau, bet...

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1882: 2017 Gegužės 01, 12:12:11 »
neskaičiau visko, du dalykai:
jeigu variklis turbo tai garantuotai pučia į aušinimą išm. dujas, pučia pas visas kažkiek.
trasoj ventikas neturi veikti be a/c, na kažkaip per daug..

pas zilą jei klima on, ventikas sukasi ant speed 1 ir speed 2 pasileidžia retai jei stovi kamštyje. jei be klimos - dažnai :D trasoj niekada. galva stopudovai kiaura, matuoklis yra, bet matuoti nenoriu.
bet lyginti su zilu kuris turi papildomą radiatorių ir normalesnį galvos kanalų aušinimą gal neverta? keista kodėl 10v motorai dirba šilčiau nei 20v
Ne turbo :) Turiu ir aš matuoklį ir įtariu, kad galva gali būti trūkusi. Bet irgi neturiu noro matuot ir gadintis nuotaika :D Nežinau ir galva neskauda.
Šiaip dėl kaitimo neramu, kad neturėčiau rimtų problemų vasarą užvirus kokiam kamšty. Praėjusią savaitę Vilniuj nuo Panevėžio atlėkęs kol iki Santariškių davažiavau, ventiliatorius jau įsijunginėjo kas pusė minutės. Ir čia ne piko metu lauke esant apie +8C.

Neprisijungęs Leopoldas

• Cosmic Green Metallic
  • Moderatorius
  • *
  • Įrašai: 3197
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1883: 2017 Gegužės 01, 12:14:57 »
Trasoj neatsimenu, kad įsijungdavo, bet mieste pastoviai pas mane sukdavosi  2 padetis, nesvarbu ar žiema ar vasara, 90 pasiekia(ant skydelio) ir sukasi.

Išsiųsta naudojantis VTR-L29 Tapatalk 4 Lt

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1884: 2017 Gegužės 01, 12:28:31 »
Trasoj neatsimenu, kad įsijungdavo, bet mieste pastoviai pas mane sukdavosi  2 padetis, nesvarbu ar žiema ar vasara, 90 pasiekia(ant skydelio) ir sukasi.
:D aš trasoj būčiau gal nepastebėjęs jei ne nukrentanti krovimo rodyklė įsijungus ventiliatoriui :) važiuojant pamačiau ir iš pradžių nesupratau kas per velnias :D

Neprisijungęs owas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1885: 2017 Gegužės 01, 13:06:22 »
:) gal ne N, bet nemažai. Susidėjau plastmases, pakeičiau rediatorių su termostatu, praploviau sistemą, neseniai netgi patikrinau ar teisingas degimo kampas nustatytas :) kol kas rezultatai ne kokie. Čiek tiek geriau, bet...

Pas mane irgi KU kaito, pūtė skystį. Pakeitė galvos tarpinę ir bėdos dingo. Nekaito, ventikas retai įsijungdavo, temp. ~90 visada. Tai va :D

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1886: 2017 Gegužės 01, 15:54:10 »
Pas mane irgi KU kaito, pūtė skystį. Pakeitė galvos tarpinę ir bėdos dingo. Nekaito, ventikas retai įsijungdavo, temp. ~90 visada. Tai va :D
:D pas mane dar nepučia nei šlangų nei skysčio laukan. Šiaip žiemą pas mane tai labai gerai, kai greitai įkaista ir pastoviai 90C laikosi :D Nešalta. Bet vasarą prasideda bėdos. Buvo minčių iš viso vasarai termostatą išimt :D
Su kaitimu, skysčio varymu laukan, radiatorių sprogdinimu teko susidurt silkę 2,3 motoru tiesiai nuo tralo iš vokiečių nusipirkus :D Buvo ir tarpinė keista, ir galva kita dėta, niekas nepadėjo. Paaiškėjo, kad gilzė trūkusi. Po to buvo įverstas mažos ridos 2,3 iš C4 ir iki šiol duzgia. Ir nekaista

Neprisijungęs TomasJ.

• Įrašai: 121
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1887: 2017 Gegužės 04, 16:50:59 »
Ten kažkur viršuje buvau uždavęs klausimus, gana ilgai užtrukau, bet vistiek, jeigu kam nors įdomu kaip baigėsi. Taigi, tikrindamas radau, jog net 3 iš 5 purkštukų dirba ne visai gražiai, dar patenkinamai, bet vistiek keičiau į kitus, žinoma dėvėtus, tikrinau, įsitikinau, kad purškia gražiau nei mano turimi, užmoviau ir naujas gumytes. Po pakeitimo dingo šaudymas pro išmetimą, variklio darbas laisvomis apsukomis tapo žymiai gražesnis, jokių pulsavimų, drebėjimų, trukčiojimas mažomis apsukomis irgi pasišalino, tikiuosi, kad bėda išspręsta.

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1888: 2017 Gegužės 06, 20:08:10 »
Pratęsiant temą apie aukštą motoro temperatūrą: kaip galvojat, šiek tiek per daug ankstyvas degimas gali pakelt temperatūrą? Kad vėlyvas išskiria daugiau šilumos, tai girdėjau, o kaip su paanksintu? Taip pamąsčiau, kad įtartinas temperatūros kilimas trasoj palaipsniui didinant greitį nuo 110 ir aukštyn gali būti su tuo susijęs.
Ir kiek įprastai laipsnių padujintiems motorams ankstint reikia? Pas mane kažkur 20-22 laipsniai stovi. Originaliai 18 turi būti. Bet išstačiau neatjungęs vakuuminio korektoriaus, kas yra ne visai teisinga. Galvoju reguliuot iš naujo.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1889: 2017 Gegužės 06, 20:10:51 »
ankstyvas -> detonacija -> karštis
logiškai tokia seka yra, bet ar praktikoj tai jaučiama, nesusidūręs

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1890: 2017 Gegužės 06, 21:09:27 »
ankstyvas -> detonacija -> karštis
logiškai tokia seka yra, bet ar praktikoj tai jaučiama, nesusidūręs
Visa bėda, kad važiuojant benzu (tiek 98, tiek 95) arba nepagaunu tos detonacijos, arba girdžiu, bet nesuprantu, kad tai detonacija  :think:  Tiek paankstintas dujoms degimas ant benzo teoriškai turėtų jau pasireikšt detonacija prie 50km/h ant ketvirtos šaibos numynus dugną. Viskas, ką išgaunu, tai prie mažo greičio įmetus per aukštą pavarą ir numynus iki dugno šiek tiek pasikeičia motoro garsas, pasidaro krenkščiantis toks. Kol įsisuka iki 1,8-2k. Bet tai čia traukos trūkumas, o ne detonacija sakyčiau.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1891: 2017 Gegužės 06, 21:32:51 »
nepatarsiu, parašiau tik teoriją. aš detonaciją matau tik pagal boostą krentantį.
matyt dėl to, kad detonaciniai išgirsta ją anksčiau ir gesina iki kol aš išgirstu

Neprisijungęs vabalaz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1892: 2017 Gegužės 06, 21:41:10 »
bent pas mane kai detonuodavo, tai puikiai girdėdavosi salone sukalenimas. Yra youtube video su detonacijos garsais

Neprisijungęs samotomas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1893: 2017 Gegužės 06, 22:07:45 »
bent pas mane kai detonuodavo, tai puikiai girdėdavosi salone sukalenimas. Yra youtube video su detonacijos garsais
O gali būti, kad salone girdisi, o klausantis po kapotu nelabai? Ir kaip su detonacija atleidus gazo pedalą?
Pavyzdžiui jau senokai pastebėjau, kad ant laisvų apsukų pagazavus iki 2-3k ir numetus gazą rodyklei krentant kažkur ties 1,5k negarsiai sukalena kažkur ties sankaba. Iš po kapoto klausantis keista, bet nelabai girdisi. Tik sėdint salone. Važiuojant nepastebėjau. Išmynus sankabą barškėjimas siek tiek susilpnėja, bet visai nedingsta. Ir kuo karštesnis variklis, tuo aiškesnis garsas.
Negi būsiu apsikvailinęs galvodamas, kad čia tikriausiai sankabos spyruoklės jau į pabaigą, o iš tikro gali būti detonacija  (!?)

Neprisijungęs TomasJ.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1894: 2017 Liepos 01, 10:39:19 »
Sveiki, taigi, variklis 2.2, įpurškimas K-Jetronic, bėda tokia, kad sunkiai vedasi. Šaltai reikia sukti starteriu apie 4-5 sekundes, užsikūrus apsukas laiko normalias, tai yra apie 1100-1200, kol šaltas motoras, vėliau palaipsniui nukrenta iki 850 ir stabiliai laikosi visą laiką. Jeigu užgesinsi šiltą, ir kursi iš karto arba praėjus ne daugiau 5 minutėms, užsikurs iš pusės pasukimo, bet jeigu praeis 10-12 min, jau reiks pasukt apie sekundę, praėjus 15-20 min sukt reiks apie 2-3 sekundes, ir taip toliau, ko galiausiai praėjus 30 ir daugiau minučių, reiks sukt vėl apie 5 sekundes, ir užsikūrus smirdės benzu, būna užsisiurbus. Apsukos užkūrus visuomet būna geros ir stabilios, nėra jokio plaukiojimo, visuomet vienodos. Gazo pedalo nuspaudimas arba spaudymas kuriant jokios įtakos nedaro. Nesitikiu, kad internetu išspręsit problemą, bet gal kas nors turėsit įdomių minčių arba patarimų, kas užves mane ant kelio ir padės rasti problemą.

Neprisijungęs vabalaz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1895: 2017 Liepos 01, 10:48:34 »
Sveiki, taigi, variklis 2.2, įpurškimas K-Jetronic, bėda tokia, kad sunkiai vedasi. Šaltai reikia sukti starteriu apie 4-5 sekundes, užsikūrus apsukas laiko normalias, tai yra apie 1100-1200, kol šaltas motoras, vėliau palaipsniui nukrenta iki 850 ir stabiliai laikosi visą laiką. Jeigu užgesinsi šiltą, ir kursi iš karto arba praėjus ne daugiau 5 minutėms, užsikurs iš pusės pasukimo, bet jeigu praeis 10-12 min, jau reiks pasukt apie sekundę, praėjus 15-20 min sukt reiks apie 2-3 sekundes, ir taip toliau, ko galiausiai praėjus 30 ir daugiau minučių, reiks sukt vėl apie 5 sekundes, ir užsikūrus smirdės benzu, būna užsisiurbus. Apsukos užkūrus visuomet būna geros ir stabilios, nėra jokio plaukiojimo, visuomet vienodos. Gazo pedalo nuspaudimas arba spaudymas kuriant jokios įtakos nedaro. Nesitikiu, kad internetu išspręsit problemą, bet gal kas nors turėsit įdomių minčių arba patarimų, kas užves mane ant kelio ir padės rasti problemą.

purkštukai nesandarūs greičiausiai. Ištrauk purkštukus, pajunk siurblį, pekilnok krabo lėkštę biški, kad benzas ateitų iki purkštukų, o paskui atjungęs siurblį, sumerk purkštukus į indelius kokius. Greičiausiai matysi, kaip laša benzinas po biški.

Neprisijungęs TomasJ.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1896: 2017 Liepos 01, 15:30:44 »
Galvojau apie šitą variantą, bet jeigu būtų purkštukai nesandarūs, tuomet pastovėjus 3-4 dienas, ar netgi daugiau, turėtų kurtis, nes jau viskas kaip ir sausa būtų, ar ne? Kita mintis buvo, kad mažas kuro sistemos slėgis, siurblys per silpnai pumpuoja, ir dėl to prastai kuriasi, ar taip įmanoma?

Neprisijungęs vabalaz

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1897: 2017 Liepos 01, 17:42:05 »
Galvojau apie šitą variantą, bet jeigu būtų purkštukai nesandarūs, tuomet pastovėjus 3-4 dienas, ar netgi daugiau, turėtų kurtis, nes jau viskas kaip ir sausa būtų, ar ne? Kita mintis buvo, kad mažas kuro sistemos slėgis, siurblys per silpnai pumpuoja, ir dėl to prastai kuriasi, ar taip įmanoma?

sausa, bet tai ir slėgis iš sistemos dingęs būna. Šiaip čia tik spėjimai, bet kai pas mane tas pats buvo, tai pakeitus purkštukus, baigėsi ir bėdos. Bet tada kai jau purkštukai geri buvo, po kurio laiko kažkoks kitas vožtuvas atisakė ir po užgesinimo dingdavo spaudimas sistemoj :D Nors paskui žiemą ir šiaip kai atšalo orai, kūrėsi labai gerai. Šiaip pirmiausia siūlau purkštukus pasitikrint. Kelios minutės ir išlupęs juos būsi.

Neprisijungęs TomasJ.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1898: 2017 Liepos 01, 18:14:07 »
Aš purkštukus keičiau prieš kokius 2 mėnesius, beabejo tikrinau ir kaip purškia, kažkaip nepastebėjau, kad būtų varvėja pro juos po to kai atjungi siurblį, na bet nesunku ten juos patikrint, reikės kurią dieną išsiimt ir pažiūrėt, toliau tada reikės slėgi tikrint, o iki tol laiko gal dar kas nors kažką pasiūlys.

Neprisijungęs Domas

• 200 20v
  • Klubo narys
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1899: 2017 Liepos 02, 14:27:46 »
dujos yra?