Mano sapalionės:D :
Mūsų (NG ir NF) kompas laisvas apsukas reguliuoja remdamasis termodaviklio ir apsukų daviklio parodymais. Tai jis daro darinėdamas laisvų apsukų vožtuvą.
Liamda (pats pavadinimas O2 sensor daug ką pasako) teikia duomenis įpurškimo kompui (KE-Jetronic) ar gerai sudeginamas kuras, ko pasekoje kompas per krabą ir oro srauto matuoklę reguliuoja kuro-oro santykį, kitaip tariant šio mišinio riebumą, kas laisvom apsukom mano nuomone įtakos neturi.
Pigiausia diagnostika:
Tikronot, netikrinot - praplaut bendzinu lais. aps. vožtuvą. Man kartą padėjo.
Patikrint ar L raidės formos šlanga iš lais. aps. vožt. į įsiurbimo koliką nekiaura - liga jų (čia jei ji yra tokia pas NF, gal ten kitaip padaryta)
Pamatuoti su testeriu (12 lt senukuose ar pasiskolint) termodaviklio varžą prie 20 ar darbinės (87 ar 90) temperatūros (randasi ten kur viršutinė radiatoriaus šlanga į variklio galvą ateina - jie yra 2, matuoti viršutinio) ir pasiklaust forume kad kas užmestų akį į autodatą ar kitur kiek turi būt (aš nebeatsimenu kiek tūkst. omų tiksliai).
Kadangi palikau laptopą už 2k km, tai negaliu pasakyt kaip patikrint apsukų daviklį.
Pabandyti paliesint dujas - man dėl per riebių kažkada grybavo
Patikrinti ar prie gazo troso galo kur darinėja sklendę yra visi varžteliai - man 1 buvo nuo vibracijos iškritęs ir apsukos grybą pjovė (kompas bandė kelti, bet vėl krito - taip ir gavosi pulsavimas)
Dar pas mane ant 1 kartos buvo Lamda zondo simuliatorius ar emuliatorius, kuris kompui duodavo netikrus duomenis jei neklystu, kai perjungdavau ant dujų. Jei nėra laimdos, gal jo irgi nėra?
Èia ką prisiminiau iš savo trumpo problemų sąrašo ir greitai sugalvojau. Mane išgelbėjo diagnostika Statybininkų 9 Kaune, jei dar ten dirba tas pats auksarankis