Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: Laisvos eigos voztuvas (audi 90q B3)  (Skaityta 6144 kartus)

Neprisijungęs Egas

• Įrašai: 344
    • Žiūrėti profilį
Laisvos eigos voztuvas (audi 90q B3)
« Topic Start: 2011 Balandžio 13, 19:30:10 »
Klausimas. Pajungus laisvos eigos voztuva (ar kaip jis ten tksl) pradeda kilti apsukos po biski ir kyla iki kokia 2k. Idetos dujos. Ar jis sugedes ar del duju taip darosi ? Nes nesvarbu ar ijungus benzina ar dujas taspats darosi. Ijungus benzina dar daugiau uzkyla. Man ji atjunge kai dujas sudejo. Ar jis gali itakoti ryte uzkrus salta masina, kad visa laika reikia laikyti gaza,nes uzges(cia kai isjungtas). Jei jis pajungtas butu,tai taip nebutu ar ne? Ir vaziuojant nukelus koja nuo pedalo sutrukcioja arba paspaudus letai sutrukcioja masina. Vasara taip nebuna, uzkuri ir vaziuoji, o cia dabar kai saltas neina normaliai vaziuoti iskarto.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Balandžio 15, 22:47:34 sukūrė Egas »

Neprisijungęs sharkiz

• Įrašai: 135
    • Žiūrėti profilį
Re: Laisvos eigos voztuvas (audi 90q B3)
« Atsakymas #1: 2011 Balandžio 19, 11:41:11 »
pajunk laisvos eigos voztuva ir saugikliu deze istrauk ir vel idek 28 saugikli :) turetu padeti

Neprisijungęs Egas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #2: 2011 Balandžio 19, 18:40:31 »
Gerai, tuojaus eisiu ir paziuresiu  :)

EDITED:

Nepadejo, vistiek taspats, kai silta masina ir pergazuoji tj tiek ir lieka apsuku, ciut nukrenta. Beto pas mane nera dabar liamda zondo. Neuzilgo idesiu. Tai itakoja? Kazka dar skaiciau apie potenciometra, kuris kazka matuoja.
« Paskutinį kartą keitė: 2011 Balandžio 19, 19:07:04 sukūrė Egas »

Neprisijungęs Egas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #3: 2011 Balandžio 21, 14:43:33 »
?

Neprisijungęs Justassss

• Įrašai: 391
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #4: 2011 Balandžio 21, 20:43:33 »
lambda matuoja likusi deguonies kieki tavo ismetamosiose dujose, pagal jo parodymus reguliuojamas misinio riebumas. o tas potenciometras tai gal oro srauto matuokle turi galvoj? jei taip tai jis matuoja patenkancio oro kieki i cilindrus. ant salto variklio lambda neveikia, taip kad saltam paleidimui itakoks jis neturo o laisvu sukiu reguliatorius veikia ant salto variklio, todel tau ji atjungus kol saltas variklis ir nedirba kaip priklauso. siulau kol dar bsk salcio yra uzvest masina ant benzo, pergazuot(kaip tu sakai) ir palikt kol susils iki darbines temp. jei susilus varikliui ir vel pergazavus apsukos nenukris tai tavo laisvu sukiu reguliatorius gryba pjauna

Neprisijungęs Egas

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #5: 2011 Balandžio 21, 20:55:13 »
Kaiptik taip ir daro. Susilus varikliui ir uzkelus apsukas jos ten ir lieka, na siektiek nukrinta. Bet ir lieka ant kokiu 3k tarkim ar daugiau. Bandysiu pakeisti ir ziuresiu kas bus.

Neprisijungęs Justassss

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #6: 2011 Balandžio 21, 22:05:24 »
keiciat siulyciau jau turet pajungus lamda zonda

Neprisijungęs nerkalstm

• Įrašai: 22
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #7: 2011 Balandžio 21, 22:12:54 »
pas mane audi 90 coupe 2.3l ta pati beda, tik kad kai salta uzvedi bendzu apsukos laiko 2k. o kai isyla visai nedirba bendzinu, ir nebesikuria, tik dujom :/

Neprisijungęs Justassss

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #8: 2011 Balandžio 21, 22:20:34 »
pas mane audi 90 coupe 2.3l ta pati beda, tik kad kai salta uzvedi bendzu apsukos laiko 2k. o kai isyla visai nedirba bendzinu, ir nebesikuria, tik dujom :/
tau tai kitaip bsk, neziurejai savo purkstuku, gal jie jau uzdege? arba siurbliui tuoj bus ragai( pasimatuok slegi ant silto variklio)

Neprisijungęs nerkalstm

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #9: 2011 Balandžio 21, 22:26:29 »
galetum truputi placiau, pirmas mano 2.3, bendzas, anksciau dizeli turejau tai nelabai gaudaus, purkstukai, tai cia ant krabo, siurbliukas tas kur bake stovi, ir kompresija pamatuot,... teisingai supratau? :) vienintelis dalykas kuri matavau tai kad gan stipriai traukia tepalu propke,  :V

Neprisijungęs Justassss

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #10: 2011 Balandžio 23, 21:45:10 »
galetum truputi placiau, pirmas mano 2.3, bendzas, anksciau dizeli turejau tai nelabai gaudaus, purkstukai, tai cia ant krabo, siurbliukas tas kur bake stovi, ir kompresija pamatuot,... teisingai supratau? :) vienintelis dalykas kuri matavau tai kad gan stipriai traukia tepalu propke,  :V
nu ne,  krabas tai dozatorius, is krabo iseina 6 vamzdeliai nerudyjancio plieno, 5 kiekvienam cilindrui pries isiurbimo voztuvus ir vienas saltam variklio paleidimui(bendras visiem5) tie 5 purkstukai yra hidrauliniai(duosi slegio purks tol kol tas slegis nesumazes iki tokios ribos kol spyruoklyte atsipalaiduos purkstve ir voztuvelis uzvers skyle)jei kuro siurblys nesukelia tinkamo slegiopurkstukas purks blogai, bet kadangi mes esam Lietuviai, daznai pagailim pinigu ir vazinejam LPG tai tie purkstukai pasinesa ir myza belenkur, bet cia blogiausia kas tau gali but:D jei pas tave audi 90 b3 2,3 e tai tavo kuro siurblys stovi prie galinio desinio rato. tos 2k apsukos ziema tai ir pas mane 1,6k buna bet jei ir dabar yra ir nemazeja susilus varikliui tai pasiziurek ar nebus kur nesandarumas atsirades, lekste pasitikrink(nors abejoju del jos)

Neprisijungęs nerkalstm

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #11: 2011 Balandžio 28, 12:17:50 »
tos 2k, kiek isiaiskinau sukelia automatinis pacosas, susilus iki tam tikros temp jis isijungia, ir tada bendzu nebelaiko apsuku, jei prilaikai pedaliu gaza, stabdau kaire koja tai norma, bet apsukos krenta iki dugno ir uzgesta, turejau audi 100 2,3 l. tai ten diagnozdtikoje paprasiau kad sureguliuotu taip kad dirbtu ant laisvu, ir tada pradejo bendzo valgyt 30 l, 100km, :D bet ten guma kolektoriaus trukus buvo, o cia kaip ir sandaru viskas,

Neprisijungęs Justassss

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #12: 2011 Balandžio 29, 01:15:34 »
tos 2k, kiek isiaiskinau sukelia automatinis pacosas, susilus iki tam tikros temp jis isijungia, ir tada bendzu nebelaiko apsuku, jei prilaikai pedaliu gaza, stabdau kaire koja tai norma, bet apsukos krenta iki dugno ir uzgesta, turejau audi 100 2,3 l. tai ten diagnozdtikoje paprasiau kad sureguliuotu taip kad dirbtu ant laisvu, ir tada pradejo bendzo valgyt 30 l, 100km, :D bet ten guma kolektoriaus trukus buvo, o cia kaip ir sandaru viskas,
daug issiaiskinai:DD tai droselio sklende patikrink, gal tas varztukas issisukes

Neprisijungęs nerkalstm

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #13: 2011 Gegužės 01, 11:20:29 »
na meginsiu, dar apsiziuret ko trukt gali, jei nk gero atsiduosiu kokiam serviziukui, tegu krapstosi :/

Neprisijungęs Justassss

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #14: 2011 Gegužės 02, 14:34:37 »
dar gali patikrint slangas einancias nuo pacoso, kaip tu ji vadini, gal kur ora traukia

Neprisijungęs Vikin

• Įrašai: 30
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #15: 2011 Gegužės 09, 16:24:46 »
Žodžiu nusipirkau Audi 90 2.3e Quattro Benzinas/Dujos ir bėda panaši buvau pas meistrus sakė turėsiu dabar galvos skausmą kol atstatysiu taip kad dirbtų normalei.
Taigi problema būtų, užkūrus apsukos stovi ~900 pergazavus 1.1k-1.2k, važiuojant tam tikru greičiu truksi, sakė kad dujininkai atjungia tą laivos eigos vožtuvą tai aš jį prijungiau ir dabar kai užkuri ir apsukos pakyla užsilaiko ant ~2k apsukų po poros sekundžių nukrenta kame gali būt problema? Net nežinau nuo ko pradėt žiurėt...
Sakė gali gaudyt orą per krabo gumą kur nors jeigu įtrūkus, apžiurėjau ten ta guma visa hermetiku ištrinta, dar sakė gali būt laivos eigos vožtuvas.
Dujų kaip paskaičiavau tai sudegino nesveikai  (!?) ant 100km daugiau kaip 20L
Ir dar kadangi nuėjo šaibom benzino siurblys tenka važinėt ant dujų benzinu nesikuria užkurus su dujom ir perjungus ant benzino kol laikai gaza dirba tik atleidi gaza ir iškarto apsukos į dugną.

Neprisijungęs sukcius

• Įrašai: 2
    • Žiūrėti profilį
audi 90 2.3 lgp
« Atsakymas #16: 2011 Gegužės 10, 17:50:10 »
labas

zodziu esu naujas, nesenai pasemiau auduke 90 b3 2.3 q. tai vat iskilo problemu ant duju gesta kaip imeti laisva begi, bet kazkiek pravaziuoji viskas gerai nebegesta, bet isjungus varikli vel ji ijungus vel gesta.  ant benzo viskas gerai. bandziau atjungti laisvos eigos voztuva , problema dingo. kas gal susiduret ? kas gali buti? ir man rods be voztuvo fiskes kuro sanaudos didesnes.

dar viena problema siandien palendu po dugnu. ziuriu benzinas lasa busiu turbut pamuses vamzelius ar ka. bet tu vamzduku nesimato uzdeta aliumo detale ir matosi kad jau palankstyta. ar tiktu tie vamzdukai nuo kitu modeliu ar tik nuo 90q?

dar su temperatura dacikas rodo tik 50-60 laispnius pravazevau apie 100 km niekas neiskeicia.

dekui

Neprisijungęs nerkalstm

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #17: 2011 Gegužės 12, 09:59:37 »
kiek isiaiskinau, bent jau pas mane krabui ragai, del to bendzu neina, o del duju nedirbimo, 2.3l. visiem taip su laiku, db apsukos krenta iki dugno bet negesta, iskart kyla, anksciau kai audi 100 turejau, budavo kai nedirba pasukiodavau reduktoriaus pats varzeli kad laikytu graziai apsukas, db coupe quattro atjungtas tas laisvos eigos voztuvas, bet duju su 8 ltr. ant 100 isiverciu, gali ora gaudyti netik per ta guma, buvo man pro tarpine kolektoriaus gaude, pakeiciau tam kartui bedu nebuvo, zodziu, jei norit mazint kuro sanaudas, pamirskit redline, ir meskit r 14 lietus, su siaurom padangom, atrodo nekaip bet kai dauk vazineju geriau jau ekonomiskesne nei grazesne :)

Neprisijungęs Vikin

• Įrašai: 30
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #18: 2011 Gegužės 12, 15:12:51 »
kiek isiaiskinau, bent jau pas mane krabui ragai, del to bendzu neina, o del duju nedirbimo, 2.3l. visiem taip su laiku, db apsukos krenta iki dugno bet negesta, iskart kyla, anksciau kai audi 100 turejau, budavo kai nedirba pasukiodavau reduktoriaus pats varzeli kad laikytu graziai apsukas, db coupe quattro atjungtas tas laisvos eigos voztuvas, bet duju su 8 ltr. ant 100 isiverciu, gali ora gaudyti netik per ta guma, buvo man pro tarpine kolektoriaus gaude, pakeiciau tam kartui bedu nebuvo, zodziu, jei norit mazint kuro sanaudas, pamirskit redline, ir meskit r 14 lietus, su siaurom padangom, atrodo nekaip bet kai dauk vazineju geriau jau ekonomiskesne nei grazesne :)
Žodžiu nusipirkau Audi 90 2.3e Quattro Benzinas/Dujos ir bėda panaši buvau pas meistrus sakė turėsiu dabar galvos skausmą kol atstatysiu taip kad dirbtų normalei.
Taigi problema būtų, užkūrus apsukos stovi ~900 pergazavus 1.1k-1.2k, važiuojant tam tikru greičiu truksi, sakė kad dujininkai atjungia tą laivos eigos vožtuvą tai aš jį prijungiau ir dabar kai užkuri ir apsukos pakyla užsilaiko ant ~2k apsukų po poros sekundžių nukrenta kame gali būt problema? Net nežinau nuo ko pradėt žiurėt...
Sakė gali gaudyt orą per krabo gumą kur nors jeigu įtrūkus, apžiurėjau ten ta guma visa hermetiku ištrinta, dar sakė gali būt laivos eigos vožtuvas.
Dujų kaip paskaičiavau tai sudegino nesveikai  (!?) ant 100km daugiau kaip 20L
Ir dar kadangi nuėjo šaibom benzino siurblys tenka važinėt ant dujų benzinu nesikuria užkurus su dujom ir perjungus ant benzino kol laikai gaza dirba tik atleidi gaza ir iškarto apsukos į dugną.

O tai bandyt keist tą gumą krabo ar visą krabą geriau, dar galvoju gal pirmiau benzino siurblį pirkt ir žiurėt kaip dirbs benzinu? Nes gal čia kažkas su dujom ne to.

Neprisijungęs Justassss

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #19: 2011 Gegužės 12, 17:55:59 »
viriuk tu gerai pamastyk ka pirma darysi, nes nei krabas nei sirblys nera pigus, visi zino kad geras krabas ir siurblys sioka tokia kaina prilaiko, tik gofra pigesne

Neprisijungęs augis85

• Įrašai: 6
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #20: 2011 Gegužės 16, 19:26:53 »
sveiki. pas mane audi coupe B3  2.3 benzinas/dujos. savaitgali isove dujos ir dabar nedirba ant laisvu apsuku nei ant benzino nei ant duju(chlapuskes stovi). nuo ko pradeti ieskoti problemos?

Neprisijungęs nerkalstm

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #21: 2011 Gegužės 17, 14:21:23 »
patikrink ar pagrindine slanga kolektoriaus neitrukus, greiciausiai bus lenkta sklende krabo, geriausia nuvaryt i diagnostika, ten nustatys ar oro negaudo pro kaikur, jei negaudo vadinasi lenkta sklende, bet kai man buvo sove tai nedirbo tik ant bendzo, .

Neprisijungęs Joaquin

• Įrašai: 652
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #22: 2011 Gegužės 17, 20:20:03 »
patikrink ar pagrindine slanga kolektoriaus neitrukus, greiciausiai bus lenkta sklende krabo, geriausia nuvaryt i diagnostika, ten nustatys ar oro negaudo pro kaikur, jei negaudo vadinasi lenkta sklende, bet kai man buvo sove tai nedirbo tik ant bendzo, .

kokia cia dar tau diagnostika ?? pajungs pc ir viska pasakys kas negerai ?? ar taip kaip ir tu is akies pazes, ir pasakys kad nepigiai kainuos,,,, pats pasiziuret nepatingek ..!!

Neprisijungęs Toto

• Įrašai: 4511
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #23: 2011 Gegužės 17, 20:53:54 »

kokia cia dar tau diagnostika ?? pajungs pc ir viska pasakys kas negerai ?? ar taip kaip ir tu is akies pazes, ir pasakys kad nepigiai kainuos,,,, pats pasiziuret nepatingek ..!!
Vaikeli,koks pc i b3

Neprisijungęs augis85

• Įrašai: 6
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #24: 2011 Gegužės 18, 19:19:09 »
zarnas apziurejau viskas sveika. krabo lekste siek tiek kabina krasta. Vad. sakes krabui?