Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A8 Variklio skyrius  (Skaityta 546730 kartus)

Neprisijungęs ZuluDrag

• Įrašai: 285
    • Žiūrėti profilį
Re: Variklio Skyrius
« Atsakymas #575: 2009 Vasario 11, 11:48:55 »
Maniskei 4.2 su filtro keitimu isejo lygiai 8Ltr.
O keisti tai rekomenduojama kas 15000km arba kas metus (kaikur net rekomenduoja kas sezona-pusmeti).

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7657
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #576: 2009 Vasario 11, 12:33:11 »
as irgi keisiu dabar kai atsils orai nors ir kilu mazai prisukes...

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #577: 2009 Vasario 11, 13:15:17 »
Maniskei 4.2 su filtro keitimu isejo lygiai 8Ltr.
O keisti tai rekomenduojama kas 15000km arba kas metus (kaikur net rekomenduoja kas sezona-pusmeti).

Taip, dėl sezonų tai tiesa ;)

Neprisijungęs Ars

• Įrašai: 533
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #578: 2009 Vasario 11, 14:30:58 »
Kiek žiūrėjau pas įvairius tepalų gamintojus, tai visi 5W30 (VW 504.00/507.00 spec.) rekomenduoja, o kaip alternatyvą 5W40 (VW 502.00/505.00 spec.) ar 0W40 (VW 502.00/505.0 spec.) siūlo ... Tai kiek supratau jeigu tepalas atitinka tokias specifikacijas, tai nebėra dėl ko jaudintis? Nes tepalus jau būtinai keist reikia, nes 17k KM jau pravažiuota po pastarojo keitimo, o reikėjo po 15k KM keist ...

O kokį gamintoją rekomenduojat? Arba kokį rekomenduoja gamintojas? Castrol, Shell, Kroon, Mobil1, Elf?

O kas liečia tokias dalis kaip Paskirstymo, generatoriaus diržai, termostatas, tepalo filtras ir t.t. tai jūs vien tik "originalias" dalis iš Audi centro perkate ar bandėt ir alternatyvų kokių? Nes tarkim pagrindinis diržas Audi centre 440lt+PVM, o Continental diržas 160lt+PVM arba 260lt+PWM, nes katalogas 2 variantus duoda, tai dar neaišku kuris, bet bet kokiu atveju mažiausiai 2 kartus pigiau, bet ar tuos du kartus prasčiau? Tas pats ir su kitomis dalimis.

Aj dar tokį įdomų dalyką Audi centre pasakė, kad kuro filtras nesikeičia. Tai ar čia aš kažko nesupratau ar kaip ten iš tiesų yra?

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #579: 2009 Vasario 11, 14:47:00 »
Pažiūrėjus atidžiau, po tuo orginalo pavadinimu slepiasi gamintojas, o va jau perkant iš kitur to gamintojo detalę, gausi dvigubai pigiau,nei centre.
Dėl tepalo, tai tik castrol naudoju,kiek žinau,ir pati audi tokį rekomenduoja

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #580: 2009 Vasario 11, 14:48:30 »
audi tepalai yra mobil ir esso kiek zinau :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #581: 2009 Vasario 11, 14:49:18 »

Prancūzams čia nebent,bet ne audi ;)

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #582: 2009 Vasario 11, 14:50:08 »
o kodel dezej esso tepalai pilas ?

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #583: 2009 Vasario 11, 14:50:29 »

Prancūzams čia nebent,bet ne audi ;)

prancuzams elf berods :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #584: 2009 Vasario 11, 14:56:13 »
o kodel dezej esso tepalai pilas ?

Nu čia firma manau tikrai ne pagrindinę rolę vaidina, o modifikacija

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #585: 2009 Vasario 11, 14:58:14 »
na bbz...castrol geri,pas mane dabar liqui moly supilti pagal narkozes ir no one rekomendacija,nusiskundimu neturiu bet ir skirtumo i kuria nors puse nera taip pat,beje 10w40 pas mane pusiau sintetika...

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #586: 2009 Vasario 11, 14:59:30 »
Įdomu,kokį jie testą atliko,kad tokias rekomendacijas siūlo? :D Skirtumo tai praktiškai nesu buvęs pajutęs, išskyrus kad BP daug kondensato išskiria,o su castroliu tyliau kompensatoriai veikia ir pan

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #587: 2009 Vasario 11, 15:01:58 »
Įdomu,kokį jie testą atliko,kad tokias rekomendacijas siūlo? :D Skirtumo tai praktiškai nesu buvęs pajutęs, išskyrus kad BP daug kondensato išskiria,o su castroliu tyliau kompensatoriai veikia ir pan

va kodel man kompensatoriai polka sokt pradejo  :V

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #588: 2009 Vasario 11, 15:04:35 »

O tai kokį supylęs esi?

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #589: 2009 Vasario 11, 15:06:02 »

narkoze i esus pildavo visi lb patenkinti budavo,sake tikrai ant turbavyku jautes skirtumas..linkes tiket :)

Neprisijungęs Matas_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #590: 2009 Vasario 11, 15:07:57 »

O tai kokį supylęs esi?
bp 5w40  :)

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #591: 2009 Vasario 11, 15:17:04 »

O tai kokį supylęs esi?

Mečiau aš jį per petį,kai man žiemą kažkada visus alsuoklius užkišęs buvo :)

Neprisijungęs Matas_

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #592: 2009 Vasario 11, 15:19:29 »

O tai kokį supylęs esi?

Mečiau aš jį per petį,kai man žiemą kažkada visus alsuoklius užkišęs buvo :)
:-] kad siaip priekaistu neturiu variklio darbui ir per salcius ir pan. bet va jei tikrai del to klaksi kompensatoriai tai reiks keist firma.... siaip ar taip keitimas pavasari nusimato  8:8

Neprisijungęs Grishman

• Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7631
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #593: 2009 Vasario 11, 15:22:35 »

narkoze i esus pildavo visi lb patenkinti budavo,sake tikrai ant turbavyku jautes skirtumas..linkes tiket :)
Tik nepamiršk keisti tepalo kas 10 000km, nes molibdeno disulfidas turi tokią savybę, kad iš pradžių tikrai mažiną trintį iš šiaip teigiamai viekia, bet jam senstant, prasideda visiškai atvirkštinis procesas....

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #594: 2009 Vasario 11, 15:23:35 »

Tik nepamiršk keisti tepalo kas 10 000km, nes molibdeno disulfidas turi tokią savybę, kad iš pradžių tikrai mažiną trintį iš šiaip teigiamai viekia, bet jam senstant, prasideda visiškai atvirkštinis procesas....

tai as anksciau netgi keiciu,neprisuku tiek...

Neprisijungęs Ars

• Įrašai: 533
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #595: 2009 Vasario 11, 20:23:58 »
Pažiūrėjus atidžiau, po tuo orginalo pavadinimu slepiasi gamintojas, o va jau perkant iš kitur to gamintojo detalę, gausi dvigubai pigiau,nei centre.
Dėl tepalo, tai tik castrol naudoju,kiek žinau,ir pati audi tokį rekomenduoja

O tai kokiu būdu sužinoti tą gamintoją? Nors didžiąją daly detalių įtariu BOSH'as gamina :)

Dar klausimas. O jeigu prieš pildamas naujus tepalus įpilčiau kokio tarkim "WYNNS" ploviklio/atnaujintojo profilaktiškai? Èia neseniai Hyunday'ui į 2.7 motorą pylėm, nes garsų pašalinių buvo, tai pravažiavus 30km ir atsukus tepalo dangtelį pilna galva visokio brudo buvo, net nustebau iš kur ten tiek jo atsirast galėjo. Garsai beveik visi dingo. Nors prieš tai servise variklio "praplovimą" darė ir tepalus keitė. Man didelių garsų nėra, gal tik kompensatoriai kiek caksi, bet čia, manau normalu. Aš vistiek galvas kelsiu, tarpines keisiu, tai manau ne prošal būtų tų vaistų įpilt :V

Ir dar. Ar jūs karteriams tiek variklio tiek dėžės tarpines dėjote naujas, ar gero hermetiko uždėjot, kaip dabar visi daro? Nes aš žiūrėjau rasoti tepaliukas nori, tai galvoju reikia tuo pačiu viską ką įmanoma ir sutvarkyti, na gal ne viską bet didžiąją daly.

Ir jau galbūt paskutinis klausimas. Ant kiek km maždaug vandens pompa paskaičiuota? Nes čia kažkur skaičiau, kad laiku nepakeitus gali rimtų bėdų būti? Ir ar tik VAG'o ar ir kokią aftermarket'inę galima įsigyti? Prie to pačio. Ar pagr. diržo įtempėjai ir guoliai būtinai turi būti keičiami kartu su diržu? Nes kažkaip aš manau, kad jie gali gerokai ilgiau tarnauti negu 200k km, tarkim jeigu jie neūžia ir šiaip jokių pašalinių garsų neskleidžia manau nebūtina naujus dėti, nors Audi centre man prirašė sekančius produktus: relay roller (077 109 244 A) bei tensioning roller (077 109 243 A)

P.s. gal yra kažkoks angliškas ELCATS.ru atitikmuo? Rusiškai nelabai moku, skaityt tai išvis vos perskaitau o sudėtingesnio techninio termino ir išvis nesuprantu :D

Labai nepykit, kad daug klausimų kyla, bet kažkaip nėra didelio noro kelis kart viską ardyti, tai kiek įmanoma daugiau visko noriu vienu kartu pakeist, tik reikia viską labai apsvarstyti, nes finansinės galimybės turi savo ribas, juolab, kad naujas variklis beveik 2 kartus už visą automobilį brangesnis :D

Neprisijungęs Evka

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #596: 2009 Vasario 11, 20:25:27 »
Nu jau ploviklio tikrai nepilk ;)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
  • Įrašai: 13709
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #597: 2009 Vasario 11, 23:17:07 »
P.s. gal yra kažkoks angliškas ELCATS.ru atitikmuo? Rusiškai nelabai moku, skaityt tai išvis vos perskaitau o sudėtingesnio techninio termino ir išvis nesuprantu :D
-- http://www.vagcat.com --

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #598: 2009 Vasario 11, 23:30:37 »
Ant kiek km maždaug vandens pompa paskaičiuota? Nes čia kažkur skaičiau, kad laiku nepakeitus gali rimtų bėdų būti? Ir ar tik VAG'o ar ir kokią aftermarket'inę galima įsigyti? Prie to pačio. Ar pagr. diržo įtempėjai ir guoliai būtinai turi būti keičiami kartu su diržu? Nes kažkaip aš manau, kad jie gali gerokai ilgiau tarnauti negu 200k km, tarkim jeigu jie neūžia ir šiaip jokių pašalinių garsų neskleidžia manau nebūtina naujus dėti, nors Audi centre man prirašė sekančius produktus: relay roller (077 109 244 A) bei tensioning roller (077 109 243 A)
na oficialiai, ir su originaliom detalėm didysis servisas paskaičiuotas kas 120kkm  ;) daug kas gali laikyt ir ilgiau, bet čia labai priklauso nuo daug faktorių,
bet kad 200kkm vat taip visas komplektas be triukšmų atitarnautų, tai  :V kas liečia pompą, tai ne VAG'o aš daugiau nepirkčiau,
o visa kitą tai dar dar. ir dar, šito irgi nepamiršk 077109495, mažai kas į tai dėmesį
atkreipia, ir pasitaiko kas paskui tai traktuoja kaip kompensatorių klaksėjimą  ;)

Neprisijungęs Gedis

• Banned!
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #599: 2009 Vasario 11, 23:48:40 »
Ir dar. Ar jūs karteriams tiek variklio tiek dėžės tarpines dėjote naujas, ar gero hermetiko uždėjot, kaip dabar visi daro?
Nes aš žiūrėjau rasoti tepaliukas nori, tai galvoju reikia tuo pačiu viską ką įmanoma ir sutvarkyti,
na gal ne viską bet didžiąją daly.
arba naują arba seną plius hermetikas  :D :D :D :D