Sveiki,
Norejau pasidometi ar kam anksciau teko susidurti su panasia situacija ir koki sprendima radote (jei radote). Situacija sekanti: paskutiniu metu mane erzina vienas garsas - stabdant jauciama vibracija per pedala bei besitrinancio metalo garsas is po priekinio rato, vairuotojo puses. Anksciau ji pasigirsdavo tik stabdant (kartais net ir vaziuojant) bruku,t.y. akmenimis gristu keliu. Vaziuojant normaliu asfaltuotu keliu viskas normaliai, jokiu pasaliniu garsu.
Dabar pasnigus ir keliui pasidengus geru sniego sluoksniu, kiek staigiau paspaudziant stabdzio padela, pasigirsta tas pats erzinantis garsas su vibracija per perdala (kai staigiau stipriau spaudi, tuo didesnis garsas bei stipresne vibracija) ir kas keisciausia, visada tik is to pacio rato.
Buvau pas stabdininkus, praveziau, daviau paciam pravaziuoti, anot ju - taip ir turi veikti ABS, neleidzia ratui slysti, is ten ir vibracija su garsu. Nukreipe prasitestuoti ABS. Ten tie patys teiginiai, jog tai normalus ABS'o darbas, pajunge kompa padare sistemos diagnostika, pagal juos visi dacikai veikia ir viskas O.K. Bet tada klausimas, negi tik vienas ratas pastoviai nori slysti ir prasisukti, nes is kitu tokie garsai nesklinda? Garsas saizus ir erzinantis, is tolo meprimena (bent jau man) normalaus stabdziu darbo. Tad sakau, jei kam yra teke susidurti ar bent jau kas ka panasaus esat girdeja, noreciau, jog pasidalintumete savo mintimis - patarkite arba nuraminkite.. =) Dekui...