Sveiki Mielieji,
Is anksto atsiprasau jei kas ne taip , katik susikuriau anketa ir rasau pirma karta, beja perskaiciau 50 puslapiu temos ir nk panasaus neradau.
Turiu senute Audi a8 - 2,8- 1995m. (benzas-dujos) automatas (4 begiu jei neklystu) paprasta deze be trip tronic.
Turiu tokia viena problema , bet noriu papasakot nuo pradziu kas kaip buvo , kad susidarytumet kazkokia nuomone apie problema. (P.S. esu Vokietijoj)
Pries 2 menesius issizerge varikliukas mano masinai , prapute abi galvos tarpines. Pastaciau masina kieme 2 savaitem kol susiradau kas parves i LT remontui. Per ta laika daug lijo - vandens nubegimo drenazuose prisikaupe lapu ir uzpyle greiciu dezes kompa po kapotu. (aisku liurbis nepagalvojau lapus prasivalyt)
Parveze masina i lietuva sutvarke varikli ,pakeite tepalus filtrus visus, zvakes , zvaklaidzius , termomova- surado , kad tas kompas dar buvo uzpiltas (trumpino- nemete begiu) viska isvale pakeite kompiuteri (greiciu dezes), tepalus greiciu dezej - filtra.
Gryzo masina ant traliuko- pavazinejau 2 menesius ir atsirado toks gedimas dabar:
Jeigu taip galima pasakyti susimaise begiai ... (tai atsitiko tiesiog viena ryta po nakties is niekur nieko)
Tarkim Greiciu dezes riciagas stovi :
Ant P raides - skydeli kompas rodo R begi (bet kuriasi kaip ant P , kad ir be stabdzio - dirba laisvom apsukom)
Ant R raides - skydeli kompas rodo 3 begi ( atleidus stabdi niekur nevaziuoja dirba kaip ant N)
Ant N raides - skydeli kompas rodo R begi ( atleidus stabdi dirba kaip ant N)
Ant D raides - skydeli kompas rodo 3 begi (atleidus stabdi vaziuoja masina iki 3 begio gerai- jokiu sokinejimu papildomu garsu ar panasei nera)
Ant skaiciu 3-2 - skydeli rodo 3 begi (atleidus stabdi vel vaziuoja iki 3 begio)
Ant skaiciaus 1 - skydeli rodo D begi ( vaziuoja iki 4 begio - po kiek laiko rodo jau 1 begi ir vaziuoja tik 1 begiu. P.S. cia tik viena karta taip pabandziau nes baisu , kad is 4 i pirma neimustu kai atsigauna ten kazkas)
Kartais pavyksta ijungti atbulini begi pastacius ant R - kompas rodo 3 begi , bet isjungia atbulinis lb lb retai.
Taigi buvau issiemes ta greiciu dezes kompiuteri , isradziau - dziovinau , isvaliau kontaktus, pilnai hermetizavau - idejau atgal , bet nepadejo. Na tik iki 1mo pravaziavimo dazniau isimusdavo atbulinis begis.(beja ten po kapotu toj kompiuteriu dezej plastmasinej sausa , neatrodo , kad vel butu uzlieja)
Dabar uzsisakiau kita kompa greiciu dezes ir ta laida klaidom nuskaityt- bet teks palaukti apie pora savaiciu plius niekad nenaudojes to laido. gal atsirastu koks zmogus kuris galetu padet suprast ka su juo galiu bandyt padaryt kai atsius ? neskaitant klaidu nuskaitymo - bandymo suprast kas per klaidos ir istrynimo? Gal kazka pareguliuot galima bandyt? Ir kokios jusu mintys apie si gedima? Perskaiciau 50 puslapiu sioj temoj , bet nk panasaus neradau , jau akys varva tai nusprendziau pats parasyti. Is anksto dekoju uz bet kokius patarimus.
Aisku atsizvelkit i tai , kad esu vokietijoj (negaliu tiesiog nuvaryt pas meistrus, kad pasakytu kas yra ) ir jei nepavyks paciam sutvarkyti teks auto siust i LT vel ant tralo ir moketi didelius pinigus nes cia isvis remontuoti tokia masina neimanoma - jei taip galima issireiksti
Jei kam patogiau mano Fb Valdemaras Virkietis.
Dar karta prasau labai: jei kas susidure su panasia problema arba numanot kaip kazka patikrinti , kad galeciau patvirtinti arba atmesti jog gedimas stiprus mechaninis ir reiks nuiminet greiciu deze - tai labai laukiu visu pasiulymu ir minciu. Aciu is anksto
pas tawe gali buti gedimas cia Transmission Range Sensor (F125)
su dezes kompu manau tai nesusije, taip kad be reikalo tu ji ardai ir dziovini, pirmiausia reiktu laida pajungt ir paziuret ka rodo, manau tikrai uzves ant kelio