Labas, Svečias. Prašome prisijungti arba užsiregistruoti. Did you miss your activation email?

Autorius Tema: A8 Automatinė greičių dėžė  (Skaityta 356373 kartus)

onlyzilvis

• Svečias
Re: A8 automatine greiciu deze
« Atsakymas #1650: 2010 Lapkričio 18, 12:03:36 »
na jei pagal statistika tai pas mane remontas jau turejo but pries 40k, bet kolkas veikia idealiai  :P

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1651: 2010 Lapkričio 18, 14:04:05 »
Na neiašku dar, pas ką kokia"Tikra" rida ir gal jau ta dėžė buvusi remontuota. Savo ex a8 3,7 kai pirkau, buvo didelis įrašas servize, kad prie 180000km keista pavarų dėžė.  5hp19 lyg ir ji buvo.

Neprisijungęs tomčius

• Įrašai: 1198
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1652: 2010 Lapkričio 18, 15:08:42 »
Cia internete radau statistika kiek kokios audi greiciu dezes atlaiko km iki kapitalkes. Gal kam idomu:

- 4hp24 250000 - 300000 km
- 5hp19 180000 - 230000 km
- 5hp24 150000 - 200000 km
- variatorius 100 000 - 150 000 km

Kaip malonu, jog pas mane 4-iu begiu automatas ir rida ~215t.km. ...  :D
tokia statistika ale is lubu paimta tinka visom auto ,net traktoriui.jei nori gali uz 10km sugadinti automata:D

Neprisijungęs juodaplaukis

• Įrašai: 92
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1653: 2010 Lapkričio 18, 22:38:39 »
Sveiki,

Norejau pasidometi ar yra cia kas kiek rimciau nusimano apie faceliftiniu astunkiu dezes? Klausiu, nes kiek paskaitau, tai 80 proc. svaiciojimu, o argumentuotos ir savo "kailiu" patikrintos nuomones mazai. Uzsuku ne taip daznai (dazniausiai kai prispiria reikalas), bet gera patarima gaunu dar reciau. Tas pats buvo, kai kazkada domejausi, kaip padaryti, jog TV rodytu vaziuojant - vieni svaigo, jog tai padaroma su VAG, kiti jog reikia kazkur kazkoki laida nukirpti, treti ne tik nukirpti, bet ir prilituoti prie rankinio ar dar kazkur... :D neesme, pasiskaiciau rusu saite ir susitvarkiau (dabar rodo veikia). Dabar prisiskaiciau apie dezes koduotes (00000, 00001, 00011 ir t.t.). Vienu zodziu man idomu, ar kas esate eksperimentave ir kokie rezultatai, nes kiek supratau 00001 - tai gamyklinis/ekonominis rezimas (kitur vadinamas adaptyvusis, atseit prisitaikanytis prie vairuotojo stiliaus), o 00011 - sportinis. Vieni is rusu kolegu tikina, jog pakeitus koduote i 00011 masina neatpazistamai pasikeicia, tampa "gyvesne", geriau reaguoja i gazo spustelejima ir t.t. Kiti sakosi, jog skirtumo nepajuto, tik padidejo kuro sanaudos. Taigi mano klausimai butu sekantys:
1) Kokios koduotes imanomos? Ir kaip jos itakoja dezes veikima?
2) Ar esate kas bande? Jei taip, kokie ispudziai?
3) Ar imanoma isgauti toki efekta, jog greiciu deze keistu begius esant tam tikram greiciau (pvz., pirmas iki 15km/h, antras nuo 15 iki 25km/h, trecias nuo 25 iki 40km/h, ketvirtas nuo 40 iki 60km/h, penktas nuo 60km/h)
4) Pasutinis klausimas susijes su dezes profilaktika, - Kiek laiko reikia pasildyti masina, jog jau butu galima pamatuoti greiciu dezes tepalo lygi?

Aciu uz demesi ir laukiu argumentuotu nuomoniu.. :)

Neprisijungęs tomčius

• Įrašai: 1198
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1654: 2010 Lapkričio 18, 23:06:44 »
Sveiki,

Norejau pasidometi ar yra cia kas kiek rimciau nusimano apie faceliftiniu astunkiu dezes? Klausiu, nes kiek paskaitau, tai 80 proc. svaiciojimu, o argumentuotos ir savo "kailiu" patikrintos nuomones mazai. Uzsuku ne taip daznai (dazniausiai kai prispiria reikalas), bet gera patarima gaunu dar reciau. Tas pats buvo, kai kazkada domejausi, kaip padaryti, jog TV rodytu vaziuojant - vieni svaigo, jog tai padaroma su VAG, kiti jog reikia kazkur kazkoki laida nukirpti, treti ne tik nukirpti, bet ir prilituoti prie rankinio ar dar kazkur... :D neesme, pasiskaiciau rusu saite ir susitvarkiau (dabar rodo veikia). Dabar prisiskaiciau apie dezes koduotes (00000, 00001, 00011 ir t.t.). Vienu zodziu man idomu, ar kas esate eksperimentave ir kokie rezultatai, nes kiek supratau 00001 - tai gamyklinis/ekonominis rezimas (kitur vadinamas adaptyvusis, atseit prisitaikanytis prie vairuotojo stiliaus), o 00011 - sportinis. Vieni is rusu kolegu tikina, jog pakeitus koduote i 00011 masina neatpazistamai pasikeicia, tampa "gyvesne", geriau reaguoja i gazo spustelejima ir t.t. Kiti sakosi, jog skirtumo nepajuto, tik padidejo kuro sanaudos. Taigi mano klausimai butu sekantys:
3) Ar imanoma isgauti toki efekta, jog greiciu deze keistu begius esant tam tikram greiciau (pvz., pirmas iki 15km/h, antras nuo 15 iki 25km/h, trecias nuo 25 iki 40km/h, ketvirtas nuo 40 iki 60km/h, penktas nuo 60km/h)
4) Pasutinis klausimas susijes su dezes profilaktika, - Kiek laiko reikia pasildyti masina, jog jau butu galima pamatuoti greiciu dezes tepalo lygi?

jo kuodotes pagyvina vaziavimo stiliu,nes galima sakyti pavelina ar paankstina begiu permetima.kaip su kickdowno ijungimu paspaudus pedala iki dugno ir atleidus...
permetinet pagal nurodyta kilometraza tokiu rezimu begius praktiskai neimanoma,nes pasiekus didesni suki variklio tik permesim begi,cia ne mecanine kur darai kaip nori.
tepalus matuoti galima kai kuriuose modeliuose tiek pasyldytam tiek saltam varijante,bet jei nori optimalaus rezultato neturedamas priejimo prie aut. dez. temperatur.turetum jausti kad alyva pasilti kaip ir varyklyje galetu  tarkim po 5-10min darbo mazom apsukom.aisku yra begale faktoriu bet cia jau kitas pokalbis kas ir kaip...beja keician tepalus duokite atausti agregatams ir nekeiskite alyvu iskart atvyke ant duobes.efektas butu kaip i karsta varykli supyltume salta ausinimo skysti.automatui uzklinis voztuveliai smegenyse nuo temp.skirtumo ir dar daug visokiu subtylybiu.seip su automatais paciam nepatarciau eksperimentuot paciam.neviskas taip paprasta kaip atrodo ir galima prisidirbt nepataisomai...

Neprisijungęs Matas_

• Įrašai: 2051
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1655: 2010 Lapkričio 18, 23:18:38 »
Sveiki,

Bandyt nebandes, lyg jaunelis bandes, gal ka papasakos...
Apie koduotes placiau: http://www.audipages.com/Tech_Articles/auto_transmission/codingtransmission.html
Efektas turetu buti toks, kad masina astriau reaguoja i akseleratoriu (kaip tai atrodo, gali pajausti kai pavaziavus ramiai, staigiai duodi kokso ir deze persijungia i sportini rezima, bent pas mane reakcija i gaza pasikeicia juntamai. tas pats vyksta ir startuojant ijungtu tiptronicu, na bent pas mane. ir dar kitas dalykas del sportinio coding'o, kad laikant tapke ispausta iki dugno, pavaros perjungiamos ties redlainu, su gamykline koduote dar lieka 500aps/min "atsarga", bet velgi ne pas vsus vienodai tas yra. kodel nzn.
Tokiu efekto kaip cia parasei apie pavaras tikrai neisgausi, nes cia nesamone. Normaliai 4 begis jungiasi nuo ~55km/h, o penktas nuo ~75km/h ir apsukos buna apie 1600aps/min, tai pats pagalvok kokiom apsukum turetu dirbt variklis 5 pavara ir 60km/h. pievos... Kitaip tariant, kai vaziuoji ramiai, su gazu elgiesi svelniai, deze pati parenka prie kokiu apsuku perjungt pavara yra optimaliausia.
O del tepalo temp, tai ja reikia ziureti pasijungus wag'a.

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1656: 2010 Lapkričio 19, 08:32:14 »
Lauksiu daugiau nuomoniu del eksperimentavimo su koduotemis. Tame paciame rusu portale perskaiciau, jog perjungtus i psort rezima pavaros tampa trumpesnes (tik nezinau ar pakyla apsukos iki maks).
Del perjungimo pagal km, tai tiesiog as rankiniu budu permetu tuos begius ties nurodyta km riba (buna apie 2000/min apsuku), variklis vos girdisi, o perjungimas net nesijaucia. Tuo tarpu automatas linkes ilgiau vaziuoti ant zemesnio begio ir jau jauciasi, jog variklis tempia (manasis ne is silpnesniuju, todel labai jauciasi jo apkrovimas).
Del VAG'o, puikiai suprantu, bet as jo neturiu. Iki garazo irgi ner kam privaziuoti jo pajungti. Tai va taip ir gaunasi, kad tikrini "na ugad". Lauksiu daugiau atsiliepimu. Dekui

Neprisijungęs markou

• Įrašai: 742
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1657: 2010 Lapkričio 19, 08:58:01 »
00012 - kas realiai pasijaute, tai autoamtiskai nepermeta didesnio begio, kai ijungta + -
00011 - begius perjungia veliau, toks ale ekonominis variantas, bet man nepatiko
00001 - viduriukas
00000 - labai jauciasi prisitaikymas prie vaziavimo stiliaus, man ji labiausiai patiko, tik kazkdoel dabar ji man nenusistato :(

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1658: 2010 Lapkričio 21, 22:40:18 »
Na kaip matau, komentaru neperdaugiausiai... :) tiesa, gal kas zino kaip atrodo apsauga greiciu dezes apsauga ant dugno, man pasirodo jos pas menes nera. Kaip supratau, ji eina kaip variklio dugno apsaugos tesinys. Aciu

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
  • Įrašai: 7657
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1659: 2010 Lapkričio 21, 22:52:05 »
permesk koduotes,paziurek kokias priima,pavazinet ir pamatysi,as buvau pakeites,jau net nepamenu ka i ka,bet esme ta kad default rezime as galiu nuspet ka veiks deze,reiskias galiu prognozuot savo veiksmus,kita koduote ten bbz ka ji daro ir ka veikia ir siaip man atrodo kad ji ilgiau gyvens normaliam rezime,kas liecia kodus,ten nuo metu ir t.t. priklauso,bandai visas koduotes ir ziuri ka priima ka ne,kad tau ties km keistu begius - pamirsk...

apsaugos ant dugno ner yra greiciu dezes karterio apsauga kuri eina kartu su variklio,tik ten toks metalinis kaip gaublys prie karterio,piest nemoku,tikiuos isivaizduosi...

o kokiu tu komentaru tikies ? tomcius tau viska apie dezes ispasakojo,daugiau imi ir bandai neskaites...

Neprisijungęs ZuluDrag

• Įrašai: 285
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1660: 2010 Lapkričio 22, 12:13:32 »
Dar del koduociu:
iki 96m. 4-iu begiu dezems koduote turi buti 00000. Bet kokia kita reikme kompo traktuojama kaip klaidinga ir jokiu nustatymu nekeicia. Ta pasako ir ELSA. Isbandyta ant mano auto - nustacius tiek 00001, tiek 00011,- jokio skirtumo veikime...

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1661: 2010 Lapkričio 23, 12:27:21 »
permesk koduotes,paziurek kokias priima,pavazinet ir pamatysi,as buvau pakeites,jau net nepamenu ka i ka,bet esme ta kad default rezime as galiu nuspet ka veiks deze,reiskias galiu prognozuot savo veiksmus,kita koduote ten bbz ka ji daro ir ka veikia ir siaip man atrodo kad ji ilgiau gyvens normaliam rezime,kas liecia kodus,ten nuo metu ir t.t. priklauso,bandai visas koduotes ir ziuri ka priima ka ne,kad tau ties km keistu begius - pamirsk...

apsaugos ant dugno ner yra greiciu dezes karterio apsauga kuri eina kartu su variklio,tik ten toks metalinis kaip gaublys prie karterio,piest nemoku,tikiuos isivaizduosi...

o kokiu tu komentaru tikies ? tomcius tau viska apie dezes ispasakojo,daugiau imi ir bandai neskaites...

Gal gali ta gaubli greiciu dezes nufotkiti kur uzsivares ant duobes? Man, esu is tu, kur viskas turi buti kaip is gamyklos ir kai suzinojau - skaudeti predejo, kad nera.. :) Aciu

Neprisijungęs dedulia

• Įrašai: 50
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1662: 2010 Lapkričio 23, 16:45:23 »
Sveiki, pasidalinkit mintimis, deze 5hp24, ant P ir N padeciu kai paspaudi ar atledi stabdi girdisi dunksejimas ties perjungimo svirtimi, speju kad tai bus prie pabaigos elektromagnetas ar kaip ten jis tiksliai vadinasi, gal kas buvo susidures su tuo?kaina,darbai?

Neprisijungęs Evka

• Įrašai: 34008
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1663: 2010 Lapkričio 23, 21:23:35 »
Na kažkiek jis turi sutraškėti. Labai stipriai girdisi?

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1664: 2010 Lapkričio 24, 00:18:59 »
turi pas mane tik ant N girdisi...

Neprisijungęs dedulia

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1665: 2010 Lapkričio 24, 15:44:11 »
Na anksciau nesigirdedavo,dabar gi gerai girdisi dunksejimas ir jis atsirado ne palaipsniui o is karto.

Neprisijungęs Zuvedriukas

• Įrašai: 2086
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1666: 2010 Lapkričio 24, 17:52:41 »
pas mane atsirado taip pat P padety spaudziant stabdi sudunksi prie svirties, pradejo dunkseti kai parsivariau masina po vairo koloneles restauravimo. Arba jie ten ko pridirbo arba cia tik sutapimas. Anksciau nesigirdejo to dunksejimo, o dabar is kart pastebejau

Neprisijungęs dedulia

• Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1667: 2010 Lapkričio 24, 18:54:17 »
pas mane atsirado taip pat P padety spaudziant stabdi sudunksi prie svirties, pradejo dunkseti kai parsivariau masina po vairo koloneles restauravimo. Arba jie ten ko pridirbo arba cia tik sutapimas. Anksciau nesigirdejo to dunksejimo, o dabar is kart pastebejau
:) pas mane uzia vairo kolonele,bet cia sutapimas.Beje o N padetyje nesigirdi?

Neprisijungęs mikasmeskius

• Įrašai: 2155
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1668: 2010 Lapkričio 24, 18:57:16 »
:) pas mane uzia vairo kolonele,bet cia sutapimas.Beje o N padetyje nesigirdi?
esi tikras, kad vairo kolonele uzia? dazniausiai stiprintuvas uzia

Neprisijungęs Zuvedriukas

• Įrašai: 2086
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1669: 2010 Lapkričio 24, 19:33:12 »
n padety nebandziau, nzn ka pasakyt. uzia siurbliukas, o kai visai pareina tai zviegia, kiek pastebejau paskutinem dienom  :-]

Neprisijungęs jaunelis

• Gimes Kritikuot
  • Temos moderatorius
  • *
    • Žiūrėti profilį

Neprisijungęs Arturienas

• Įrašai: 282
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1672: 2010 Gruodžio 13, 09:58:37 »
man dabar iskilo klausimu del APD adaptacijos.... Perrinkus APD reikia adaptuoti ar ne? PVZ Traktoriam reik kur daug sankabeliu. nu audi ne traktorius bet prinsipas panasus pakeitus diskelius reik adaptuoti nes tarpai nebetie ir sukibimas nebe tas .. Ir dar gal zinot kur daro toki reikala. Siualiuose tai siulo i audi centra vaziuoti :)

Neprisijungęs Arturienas

• Įrašai: 282
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1673: 2010 Gruodžio 20, 16:15:22 »
Gal zinot ka reiskia ant APD lenteles esencio raides  nu 5hp24a ir pas mane yra ECY ly ir

Neprisijungęs ricardo

• Įrašai: 832
    • Žiūrėti profilį
« Atsakymas #1674: 2010 Gruodžio 20, 20:16:20 »
cia yra dezes kodas,pagal tai galima pasakyti koks perdavimas su kokiu varikliu ejo sitos dezes kokia pusle tinka sitai dezei.pas tave rodo kad 4,2 BCS 265kw deze ECY 5begiu perdavimas 34:11 pusles kodas Q35 isleista masina tarp 09/00-02/01.bent jau man taip rodo
« Paskutinį kartą keitė: 2010 Gruodžio 20, 20:19:19 sukūrė ricardo »